Hvordan høre Guds stemme

Søk  kunnskap  for  å  hjelpe  deg  å  vokse  i  din  vandring  med  Vår  Herre  og  Frelser Jesus  Kristus!

HJEM

La alt dere gjør, skje i kjærlighet

  Hvordan høre Guds stemme

En av de største fordelene ved vår frelse må være å høre Gud snakke til oss personlig. Det kan ikke være riktig intimt forhold til vår himmelske Far uten den. Men så lett som det er for oss å snakke med ham, har den gjennomsnittlige kristen problemer med å høre hans stemme. Dette er ikke slik Herren hadde til hensikt at det skulle være.


Å lære å tydelig skille Guds stemme er uvurderlig. I stedet for å gå gjennom livet blindt, kan vi få Guds visdom til å veilede og beskytte oss. Det er ikke en eneste person som mottar disse ord,

som ikke ville få sitt liv radikalt forvandlet ved å høre Herrens stemme bedre.Det verste ekteskapsproblem er ett ord fra Herren unna en total vending. Hvis du har sykdom eller smitte, kan et levende ord fra Herren øyeblikkelig helbrede deg. Hvis du er i finanskrise, vet Herren nøyaktig hvordan du skal snu situasjonen din. Det handler bare om å høre hans stemme.


Herren taler hele tiden til oss og gir oss sin retning. Det er aldri Herren som ikke snakker, men det er oss som ikke hører. Jesus gjorde noen radikale uttalelser om å høre hans stemme i Johannes 10:3-5. Han snakket om seg selv som Gjeter for sauene, og den eneste måten å komme inn i saueflokken.

  • "Portvokteren åpner for ham, og sauene hører stemmen hans. Han kaller sine egne sauer ved navn og fører dem ut. Og når han har fått ut alle sine, går han foran dem, og sauene følger ham, for de kjenner stemmen hans. Men en fremmed følger de ikke. De flykter fra ham fordi de ikke kjenner den fremmedes stemme." (Johannes.10:3-5)

Legg merke til at Han sier her at, sauene hører stemmen hans. Han sa ikke at Hans sauer kan høre stemmen hans, eller burde høre stemmen Hans. Han gjorde en tydelig påstand om at Hans sauer HØRER Hans stemme.


De fleste kristne ville stille spørsmål om nøyaktigheten av dette utsagnet, siden deres erfaringer ikke stemmer med det. Men det er ikke hva Jesus sa som er feil; Alle sanne troende kan og hører stemmen til Gud; De gjenkjenner bare ikke hva de hører som Guds stemme.


Radio- og fjernsynsstasjoner overfører tjuefire timer i døgnet, syv dager i uken; men vi hører dem bare når vi slår på mottakeren og stiller den inn. Feil med å få inn signalet betyr ikke at stasjonen ikke overfører. På samme måte overfører Gud kontinuerlig sin røst til sine sauer, men få blir slått på og innstilt. De fleste kristne er opptatt med å be til Gud i bønn om å overføre, når problemet er med deres egne mottakere.


Det første vi må gjøre er å fikse våre mottakere - tro at Gud allerede snakker og begynne å lytte. Det tar imidlertid tid, innsats og fokus. Den gjennomsnittlige kristne livsstil er så opptatt, at det bidrar ikke til å høre Guds stemme. For eksempel, hva er ditt typiske svar på spørsmålet, "Hvordan har du det?" Mange av dere svarer sannsynligvis noe sånt som å være veldig opptatt. Alle av oss synes å være travlere enn noensinne, og det er en av de STØRSTE grunnene til at vi ikke hører Herrens stemme bedre. Vi er bare for opptatt.


Salmene 46:10 sier :

  • «Vær stille og vit at jeg er Gud.» (Salmene 46:10)

Det er i stillhet, ikke i travelhet, at vi justerer våre åndelige ører for å høre Guds stemme. Herren taler alltid til oss i en "ROLIG, liten stemme" (1.Kings.19:12, King James), men ofte blir den druknet blant alt bråk og ståk i vårt daglige liv.


For det andre, og dette er veldig viktig, som oftest tar vi feil av Herrens stemme for våre egne tanker. Det er riktig. Jeg sa at Herrens stemme kommer til oss i våre egne tanker.


Johannes 4:24 sier :

  • "Gud er ånd, og den som tilber ham, må tilbe i ånd og sannhet." (Johannes.4:24)

Dette sier oss at kommunikasjon med Gud er Ånd til ånd, ikke hjerne til hjerne eller munn til øre, på den måten vi kommuniserer i det fysiske rike. Herren taler til våre ånder, ikke i ord, men i tanker og inntrykk. Da snakker våre ånder til oss med ord som "Jeg tror Herren vil at jeg skal gjøre dette eller det." Herren sier ikke typisk "Du gjør dette eller det", men Han vil påtrykke din ånd å gjøre noe, og så sier din ånd: "Jeg tror jeg burde gjøre. . . "Derfor savner vi ofte Herrens ledelse, og tror at det er våre egne tanker.


Hver og en av oss har gjort noe dumt og etterpå sa han: "Jeg visste at det var feil ting å gjøre." Vi følte ikke at vår beslutning var riktig, men vi fulgte bare logikk eller press kun for å finne ut at vårt inntrykk faktisk var Herren som snakket til oss. Jeg lærte dette på den harde måten i Pritchet, Colorado mens jeg var pastor der.


Alle de eldste i kirken jobbet som innhøstere. Seks måneder av året var de borte, mens de fulgte hveteinnhøstningen fra sted til sted. De insisterte på at vi ordinerer en annen eldre som alltid ville være der. Deres valg for eldreskap, hadde jeg ikke noe imot, men da jeg ba om denne mannen og hans kone, følte jeg ikke riktig å ordinere ham som gammel. Men, som mann, gikk jeg med logikk i stedet for mitt hjerte.


Innen to uker etter at de andre forlot hveteinnhøstningen, ble denne nye eldre til djevelen selv. I sine rapporter til de eldste beskyldte han meg for å stjele penger fra kirken, begå hor, drikke, røyke og alt annet du kan forestille deg. Det var en forferdelig opplevelse. Så snart denne mannen viste sine sanne farger, visste jeg i mitt hjerte at følelsene og tankene jeg hadde hatt var Herren som snakket til meg, og jeg hadde avvist dem som mine egen. Jeg bestemte meg der og da for at jeg aldri ville ignorere hjertet mitt igjen.


Salmene 37: 4 sier :

  • "Ha din lyst og glede i Herren, så gir han deg alt ditt hjerte ber om! Salmene.37:4)

Dette verset har ofte blitt tolket til å bety at Herren vil gi deg det du vil og har blitt brukt til å rettferdiggjøre egoisme, grådighet og til og med utroskap. Men det betyr ikke at Herren vil gi deg det du vil ha; Det betyr at når du søker Herren, vil han legge sine ønsker eller begær i ditt hjerte. Han vil gjøre slik at hans begjær blir dine begjær. Herren endrer din "vilje".


Jeg planla en gang en tur til Costa Rica, et sted hvor jeg hadde vært før, og var spent på å komme meg tilbake dit. Likevel, da jeg ba om det, mistet jeg min lyst til å reise. I stedet følte jeg egentlig frykt for å gå. Det første jeg gjorde da det skjedde, var at jeg virkelig søkte Herren med hele mitt hjerte. Jeg var på en lengre reise med bil, og da tilbrakte jeg sytten timer i tunger, og jo mer jeg fikk tankene mine på Herren, desto mindre ville jeg dra tilbake til Costa Rica. På grunn av det alene, avbrøt jeg turen.


Når folkene på Costa Rica spurte hvorfor, var alt jeg kunne fortelle dem, at jeg ikke ville reise. Det var en vanskelig ting å gjøre, og jeg er ikke sikker på om de forstod det. Flyet jeg hadde bestilt til reisen mit, krasjet under avgang fra Mexico City og drepte alle 169 personer ombord. Herren advarte meg om det og reddet livet mitt, ikke ved å si: "Ikke dra til Costa Rica," men ved å kommunisere med min ånd og ta bort mitt ønske om å gå. Det er den dominerende måten Herren snakker til oss, og vi mister ofte den slags kommunikasjon.


En av de viktigste beslutningene i livet mitt kom i 1968. Jeg var på college da Herren radikalt berørte livet mitt, og alle mine begjær endret seg. Jeg ville ikke være på college lenger, og etter mine nye begjær bestemte jeg meg for å slutte skolen. Da brøt helvete løs. Min mor forsto ikke, og hun sluttet å snakke med meg for en tid. Ledere i min kirke fortalte meg at jeg hørte fra djevelen. Jeg skulle miste $ 350,- hver måned i statsstøtte fra min fars trygdegoder, og jeg ville miste student-utsettelsen min fra verneplikten. Uten utsettelsen hadde jeg en god sjanse til å ende opp i Vietnam.


På grunn av disse negative reaksjonene på min beslutning, trakk jeg meg tilbake for en stund og følte meg helt elendig. Dette fortsatte i to måneder til jeg ikke kunne klare det lenger, og en natt talte Herren endelig til meg gjennom

Romerne 14:23, som sier:

  • "Alt som ikke skjer i tro, er synd." (Romerne 14:23)

Jeg innså at jeg var i synd på grunn av ubesluttsomhet. Jeg bestemte meg for å ta en trosbeslutning den kvelden og holde fast i det. Da jeg ba og studerte Ordet for veiledning, fant jeg Kolosserne 3:15, som sier:

  • "La Kristi fred råde i hjertet" (Kolosserne 3:15)

Herren talte til meg at jeg skulle styre mot den retningen som ga meg mest fred. For å være helt ærlig har jeg ikke hatt total fred i noen retning, men akkurat som en dommer må ta en beslutning og holde fast på det, trengte jeg å ta den beslutningen. Jeg hadde mest fred ved å slutte på skolen, så jeg gjorde den beslutningen og gikk ut av ubesluttsomheten og inn i tro, til det beste av min forståelse. Innen tjuefire timer ga Herren meg en slik bekreftelse og glede at jeg aldri har tvilt på visdommen til den avgjørelsen siden. Denne ene beslutningen, muligens mer enn noen annen, satte livet mitt på en kurs som har ført meg til hvor jeg er i dag.


Jeg er overbevist om at vår nådige himmelske Far snakker til hver eneste av hans barn hele tiden, og gir oss all den informasjonen og veiledningen vi trenger for å være total overvinnere. Det er ikke noe problem med Hans sender; Det er vår mottaker som trenger hjelp.


Jeg har et tre-delt undervisningsalbum kalt Hvordan: Høre Guds Stemme, som utdyper dette i større detalj. Jeg underviser i dette hvert år til våre andreårige CBC-studenter og ser kraftige resultater. De fleste ber Gud om å snakke, når det er vår hørsel som må justeres. Å ha denne troen på at Gud snakker og lærer oss å lytte og adlyde, vil forandre forholdet til Herren. Det vil kunne redde livet ditt akkurat som det gjorde med mitt.


Tilbake til artikkelsamlingen innsikt

Del gjerne denne artikkelen

med dem du er glad i

Kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar til denne artikkelen.

facebook side                             toppen           forsiden                       post@holyspirit.no

 facebook gruppe                                                                                 om HolySpirit.no

 Gjestebok                                                                                           kontakt oss

Bibelvers etter Tema

Følg oss på Facebook for å bli varslet om nye artikler, oppdateringer og annet.

Artikler


Kjenner du Den Hellige Ånd ?


Lydighet mot Herren


Tilgivende Bibelvers


Familiens Bibelvers


Tolkning av

Matteus 12:45 - Demoner


Synden av Utroskap


Kampbønn for å bryte Demoners juridiske rettigheter


Kampvers 

mot demoniske angrep


Kampvers fra Bibelen


Synderens Bønn


Det grunnleggende om evig frelse


Du har Guds Kraft til å vitne


Faller i ånden som kommer   fra Gud?


    Hvordan bedømme om et Ord er fra Herren


Hva er bønn


Søk Herren


Gud gjør ikke

forskjellpå folk


Du er hva du tenker


Nå som jeg er frelst

hva gjør jeg så?


Å bli forvandlet ved å

fornye ditt sinn


Søk etter Guds kunnskap


Be om frelse for

dine nære kjære


Den fullstendige

overgivelsen


Kunnskap og visdom vil hjelpe

å holde deg trygg


Hva er dåpen i

Den Hellige Ånd


Helliggjørelse


I mange rådgivere er det sikkerhet


Den falske doktrine

av universalisme


Søk etter

Guds kunnskap


Den Hellige Ånd

er vår hjelper


4 nivåer av åndelig

krigføring mot

demoniske ånder


Vokse i Guds kunnskap


Prøvelser og trengsler

testing av din tro


Bruk kunnskapen som

Gud vil gi deg


Jezebels Mest

Typiske Kjennetegn


Guds folk er ødelagt av

mangel på kunnskap


Beordre demoner om å tre tilbake så du kan

vitne riktig for noen


All kunnskap og visdom

kommer direkte fra Gud


Jezebels ånd


Kunnskap og visdom er

bedre enn alle materielle

ting i denne verden


Tegn på Demonisering


Demoners

juridiske rettigheter


Gå med andre vise

mennesker


Åndelig krigføringsverktøy


Bær ikke Nag til Herren


Hvordan tilbe Gud i Ånden


Kan en Kristen miste

sin frelse ?


Hvordan gjøre en selvbefrielse

fra Demoner


Frykten for Herren er begynnelsen av å motta kunnskap og visdom


Helliggjørelse


Hvorfor oppfører noen

kristne seg så dårlig


Åndelig Krigføring


Kunnskap, forståelse

og visdom


Bønnhemmeligheter


Et vist menneske vil ikke være partisk i dømming


Prøvelser og trengsler

testing av din tro


Endetiden

og Antikrists fall


Kunnskap og Visdom

er bedre enn alle....


Velg dine venner nøye


All kunnskap og visdom kommer direkte fra Gud


Frykten for Herren


Den Hellige Ånd


Den fullstendige overgivelsen


Kjærlighetens Kraft


Historien om Adam & Eva


Historien om Kong Salomo


Slutt aldri å høre på rettledning


Hvordan høre Guds stemme


Vokse i Guds kunnskap


Søk etter kunnskap

om Gud


Den Hellige Ånd er vår Hjelper, Lærer og Guide


Hvorfor verden

hater Jesus


Hold deg ydmyk når Gud begynner å frigjøre sin kunnskap til deg


Helbredende vers

fra Bibelen


Kunnskap vil øke

bedrøvelse og sorg


Denne verdens visdom er dårskap i Guds øyne*

Sitater fra Jesus

For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha  evig liv.

Johannes 3:16

*

Jesus sa han er:

Livets vann

Jesus svarte: «Den som drikker av dette vannet, blir tørst igjen.  Men den som drikker av det vannet jeg vil gi, skal aldri mer tørste. For det vannet jeg vil gi, blir i ham en kilde med vann som veller fram og gir evig liv.»

Johannes 4:13-14

*

Den gode hyrde

Tyven kommer bare for å stjele, drepe og ødelegge. Jeg er kommet for at dere skal ha liv og overflod. Jeg er den gode gjeteren. Den gode gjeteren gir livet sitt  for lammene.

Johannes 10:10-11

*

Evig liv for hans lam

Mine lam hører min stemme; jeg kjenner dem, og de følger meg. Jeg gir dem evig liv. De skal aldri i evighet gå tapt, og ingen skal rive dem ut av min hånd. Det min Far har gitt meg, er større enn alt annet, og ingen kan rive det ut av min Fars hånd.  Jeg og Far er ett.

Johannes 10:27-30

*

Veien, sannheten og livet

Jesus sier: «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far uten ved meg.

Johannes 14:6

*

Jesus inviterer alle

til å følge ham.

Søk først Guds rike

Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg.

Matteus 6:33

*

Spør, søk, finn

Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere. For den som ber, han får, og den som leter, han finner, og den som banker på, skal det lukkes opp for.

Matteus 7:7-8

*

Jesus og barna

Da sa Jesus: «La de små barna være, og hindre dem ikke i å komme til meg! For himmelriket tilhører slike  som dem.»

Matteus 19:14

*

Vinne hele verden

Så kalte han til seg både folket og disiplene sine og sa til dem: «Om noen vil følge etter meg, må han fornekte seg selv og ta sitt kors opp og følge meg. For den som vil berge sitt liv, skal miste det. Men den som mister sitt liv for min skyld og for evangeliets skyld, skal berge det. Hva gagner det et menneske om det vinner hele verden, men taper sin sjel? Og hva kan et menneske gi som vederlag for sin sjel?

Markus 8:34-37

*

Han kaller på syndere

Men Jesus svarte dem: «Det er ikke de friske som trenger lege, men de syke. Jeg er ikke kommet for å kalle rettferdige, men syndere til omvendelse.»

Lukas 5:31-32

*

Hva hans følgere bør gjøre

Vær et lys på jorden

Slik skal deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere gjør, og prise deres Far i himmelen!

Matteus 5:16

*

Elsk dine fiender

Dere har hørt det er sagt: ‘Du skal elske din neste og hate din fiende.’ Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør godt mot dem som hater dere, og be for dem som mishandler dere og forfølger dere.

Matteus 5:43-44

*

Gjør for andre

Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, det skal også dere gjøre mot dem. For dette er loven og profetene.

Matteus 7:12

*

Det største budet: Elsk Gud og din neste

Han svarte: «‘Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand. Dette er det største og første budet. Men det andre er like stort: ‘Du skal elske din neste som deg selv. På disse to budene hviler hele loven og profetene.»

Matteus 22:37-40

*

Vær en tjener for andre

For heller ikke Menneskesønnen er kommet for å la seg tjene, men for selv å tjene og gi sitt liv som løsepenge for mange.»

Markus 10:45