Fred

-frukt fra Åndens bibelvers

HolySpirit.no Logo

Dette er en annen stor egenskap som vi alle trenger til å operere i våre liv, spesielt med all usikkerheten i dette livet og aldri vite det neste som vil skje.


Jobber er ikke lenger så sikre som de pleide å være. Du vet aldri når firmaet du jobber for kan kjøpes opp og jobben din vil være borte på et blunk. Halvparten av alle ekteskap ender fremdeles i skilsmisse. Vi er alle tvunget til å leve under trusselen om fremtidig terroraktivitet, uten å vite når eller hvor neste angrep kommer fra.

Med all denne typen økt aktivitet som vi alle er nødt til å håndtere hver dag, blir det veldig lett å miste din følelse for fred, spesielt din fred i Herren.


Igjen er dette en av Den Hellige Ånds 9 frukter, og Den Hellige Ånd kan virkelig hjelpe deg med å plukke opp slakk hvis du begynner å miste din egen følelse av fred når noen av stormskyene kan komme imot deg i dette livet.

Innse at Den Hellige Ånd har sin fred å gi til deg, og at Han kan gi den til deg i stor overflod.

Jeg har funnet ut at når hans fred begynner å strømme opp i ditt sinn, sjel og følelser, er det virkelig som Bibelen sier - en fred som overgår all menneskelig forståelse - spesielt når den freden kommer inn midt i en alvorlig stormsky som du kan gå gjennom akkurat da.


Her er hvordan egenskapen på fred er beskrevet i noen av de forskjellige bibelordbøkene og kommentarene:

  • Tilstedeværelsen og opplevelsen av rette forhold.


  • Roen i sjelen.


  • Sans for velvære og oppfyllelse som kommer fra Gud og er avhengig av hans nærhet.


  • Den indre ro og balanse av den kristne som har tillit i Gud gjennom Kristus.

 

  • Rolighet, hvile, harmoni, fravær av agitasjon eller uenighet.

Egenskapen av fred vil være en av de viktigste egenskapene du burde prøve å la bli opparbeidet i din sjel gjennom Den Hellige Ånd i helliggjørelsesprosessen. Uten Guds fred som opererer i livet ditt, kan du fort komme ut av fatning, rystet, plaget, og slått rett ut av partiet ditt med Herren første gang noen form for motgang noen gang vil ramme deg.