Visdomsordet 

-gave fra Åndens bibelvers

HolySpirit.no Logo

Denne neste gave vil til tider fungere sammen med kunnskapsordet. Noen ganger er alt du trenger, et direkte kunnskapsord fra Den Hellige Ånd, og det vil helt løse problemet eller dilemmaet du har å gjøre med.


Det vil imidlertid være andre tider da et kunnskapsord ikke vil være nok til å løse problemet. Det er her du nå vil trenge et visdomsord. Et visdomsord vil gi deg muligheten til å kunne anvende kunnskapen du allerede har på et bestemt område.

I vår artikkel, "Søk etter kunnskap om Gud", forklarer vi forskjellen mellom kunnskap, forståelse og visdom. For eksempel, hvis noen gir deg en bilbok som vil vise deg hvordan du bygger en bilmotor, vil denne håndboken gi deg all den faktiske kunnskapen du trenger for å lære hvordan du gjør det. Men all den kunnskapen vil ikke gjøre deg noe bra, med mindre du først forstår hva du leser.


Hvis du kan forstå hva du leser, vil neste og siste skritt være å få den faktiske visdom til å kunne faktisk bygge en bilmotor ute i garasjen din når du prøver å gjøre det. All den kunnskapen fra bilboken og all den forståelsen av den kunnskapen gjør deg ikke bra i det virkelige liv hvis du ikke har visdom for å kunne bruke den kunnskapen til en virkelighetens arbeidssituasjon.


Det er derfor vi alle trenger visdomsord fra den Hellige Ånd i vårt daglige liv, så vi vil vite hvordan vi skal håndtere mer komplekse typer problemer eller problemer som kan oppstå for øyeblikket i vår daglige liv.


Her er noen spesifikke eksempler hvor vi kan motta ord av visdom direkte fra Den Hellige Ånd:

Du har nettopp funnet ut at din ektefelle har vært utro. Du vil nå trenge Guds visdom om hvordan du skal håndtere denne krisen.

 

Sjefen din har nettopp gitt deg en ny tøff oppgave, og du er ikke sikker på hvordan du får jobben riktig utført. Du vil nå trenge Guds kunnskap og visdom om hvordan du får denne nye oppgaven vellykket gjennomført.


Din økonomi har kommet ut av kontroll, og du vil nå trenge Guds veiledning og visdom om hvordan du holder deg unna å gå konkurs.


Du har nettopp blitt stevnet i et urettferdig søksmål, og du vil nå trenge Guds visdom om hvordan du skal håndtere det.

Som du kan se er det bokstavelig talt et uendelig antall muligheter hvor du trenger Guds visdom for å få deg trygt ut av problemer eller dilemmaer du vil møte på i livet.


Igjen, siden vår egen menneskelige intelligens er så ufullkommen og så begrenset i sin evne til å bruke reell visdom til å håndtere og løse noen av livets virkelig vanskelige problemer, trenger vi alle Guds visdom som regelmessig flyter gjennom våre liv, slik at vi kan håndtere og overvinne mange av livets motganger som kan bli kastet vår vei når som helst.