Vi spør, Ordet svarer

Positiv tenkning

Vi spør, Ordet svarer
Positiv tenkning

Bibelvers om positiv tenkning


Mange av dere lesere søker bibelvers med trøst, positive bibelvers for oppmuntring i en sliten hverdag. I disse tider trenger vi virkelig all den oppmuntring vi kan få, jag,  stress, press, misfornøyde mennesker, sinte mennesker,  ja, luften virker faktisk ladet med negativitet til somme tider.


Oppi alt dette skal vi kunne tenke positivt, og for en Kristen er positiv tenking ensbetydende med et rikere liv i Herren. Med noen få enkle triks så er ikke dette så vanskelig å få til, vi må bare lære oss å preppe oss selv med det vi ønsker å være.


Måten vi tenker på kan enten være gunstig i vår vandring med Kristus, eller det kan bli en ekstrem hindring. Ikke bare vil det hindre hvordan vi lever våre liv, men det vil også endre vårt syn på Gud.


Positiv tenkning har mange fordeler, inkludert økt selvtillit, lavere stressnivå, bedre mestringsevner osv. Her er noen skriftvers som kan hjelpe deg hvis du sliter på dette området.

Sitater:


 • "Gud har kontroll og derfor kan jeg takke for alt." - Kay Arthur • “Glede skjerper kanten og fjerner rusten fra sinnet. Et gledelig hjerte leverer olje til vårt indre maskineri, og får alle våre krefter til å fungere med letthet og effektivitet; derfor er det av største viktighet at vi opprettholder en tilfreds, munter, mild disposisjon. ” - James H. Aughey

Gud har kontroll
 • “Vi velger hvilke holdninger vi har akkurat nå. Og det er et fortsettende valg. " - John Maxwell


 • “Tro at du kan, og du er halvveis der.” - Theodore Roosevelt


 • "Hvis jeg ikke kan gjøre store ting, så kan jeg gjøre små ting på en flott måte." - Martin Luther King, Jr.

Jesus vet


Vår Herre vet hvordan vi føler oss og hva vi tenker. Du trenger ikke å skjule kampene dine på dette området. Ta heller dette til Herren. Be om at han lar deg se ting som påvirker tankelivet ditt på en negativ måte, og be om å bli mer positiv i tankelivet ditt.


 • "Da Jesus med det samme forsto i sin ånd at de tenkte slik med seg selv, sa Han straks til dem: «Hvorfor tenker dere slik i deres hjerter?" (Markus.2:8)

Positiv tenkning påvirker hjertet ditt


Det kan være overraskende for noen, men studier har vist at positiv tenkning hjelper hjertepasienter. Sinnet / kroppsforbindelsen er ekstremt sterk.


Tankene dine kan påvirke enhver fysisk smerte du har i livet ditt. Noen mennesker får alvorlige panikkanfall og høyt blodtrykk som kun forårsakes av tankene. Dermed syklusen, du tror-> du føler -> du gjør.

  Måten vi tenker vil påvirke hvordan vi reagerer på dårlige nyheter og skuffelser. I prøvelser kan vår tenkning føre til depresjon, eller det kan føre til at vi gleder oss over Herren. Vi må øve oss på å fornye tankene våre. I livet mitt har jeg hatt prøvelser som førte til en følelse av fortvilelse. Imidlertid, mens jeg gjorde en øvelse med å fornye tankene mine, la jeg merke til at de samme prøvelsene som en gang førte meg til fortvilelse, førte meg til å prise Herren.


  Jeg stolte på hans suverenitet. Selv om der var en liten skuffelse, var det glede og fred fordi tankegangen min hadde forandret seg. Jeg visste at Kristus var overlegen min situasjon, han elsket meg i min situasjon, og hans kjærlighet var større enn min situasjon. Jeg visste at han forsto meg fordi han har vært gjennom de samme tingene som jeg har vært gjennom. Disse sannhetene vi ser i Skriften, kan bare være ord, eller de kan være en realitet i livet ditt! Jeg vil ha virkelighet og jeg vil oppleve kjærligheten til Gud som jeg ser i Skriften! La oss i dag be om at Herren lar oss få Hans hjerte og sinn. Å ha Guds hjerte og sinn vil påvirke alle aspekter i livet ditt.

  • "Et lykkelig hjerte gir god helse, men en sønderknust ånd tørker ut beina." (Ordspråkene.17:22)


  • "Et lykkelig hjerte gir et lyst ansikt, men med sorg i hjertet blir ånden nedbrutt." (Ordspråkene.15:13)


  • "Hjertet er svikefullt, mer enn noe annet; det kan ikke leges . Hvem kjenner det? " (Jeremia.17:9) 

  Det er makt i tungen


  Se på hva du sier til deg selv. Snakker du liv eller død til deg selv? Som troende bør vi daglig minne oss selv om hvem vi er i Kristus. Vi bør minne oss selv på hvor mye han elsker oss. Vi blir bedt om å snakke gode ord til andre, men av en eller annen grunn har vi problemer med å snakke gode ord til oss selv. Å oppmuntre andre er lett for oss, men å oppmuntre oss selv er et strev.


  Jo mer du forbinder deg selv med positivitet, jo mer positiv blir du. Hvis du snakker noe til deg selv nok ganger, vil du til slutt tro på det. Hvis du snakker døden inn i livet ditt, vil du bli mer og mer pessimistisk. Til slutt vil du føle at du er de negative ordene du snakker til deg selv. Hvis du snakker positiv i livet ditt, vil du vokse til å bli en positiv person. Studier har vist at personer som stopper negativt selvsnakk også merker redusert stressnivå.


  Gjør en øvelse i å snakke oppmuntrende ord til deg selv, og jeg garanterer at du vil merke en forskjell på humøret ditt. Det som er bra med å gjøre dette til en praksis, er at andre begynner å legge merke til det. Det vil bli smittsomt, og andre rundt deg vil også bli mer positive.

  • "Milde ord er som rennende honning, søte for sjelen og til legedom for beina." (Ordspråkene.16:24)


  • "Bekymring i mannens hjerte gjør det nedtrykt, men et godt ord gjør det glad." (Ordspråkene.12:25)


  • "Død og liv er i tungens makt, og de som elsker den, skal spise frukten av den." (Ordspråkene.18:21)

  Det er på tide å gå til krig mot tankene dine.


  Begynn å identifisere all negativiteten i tankelivet ditt. Når du så identifiserte negativiteten, er det nå på tide å kjempe imot den. Enten du sliter med selvkritikk, lyst eller pessimisme, slå alle de negative tankene ned. Ikke dvel ved dem. Endre naturen i tankespillet ditt. Gjør det til en vane å dvele ved Kristus og hans ord. Dette kan virke som ting du allerede har hørt før, men det fungerer faktisk, og det er praktisk.

  Du må sette opp et sunt miljø i tankene dine hvis du vil produsere frukt av positivitet. Hvis du får deg til å kritisere deg selv, så stopp og si noe positivt om deg selv ved å bruke Guds ord. Ta hver tanke fanget og husk alltid denne sannheten.


  Du er den som Gud sier at du er. Han sier at du er forløst, elsket, fantastisk laget, utvalgt, et lys, en ny skapelse, et folk til hans eie, osv.

  • "For øvrig, søsken, det som er sant, det som er ære verdt, det som er rettferdig, det som er rent, det som er verd å elske, de ting som det tales vel om, om det er et ærbart liv, og om det er noe som er verd å bli rost, så legg dere alt dette på sinne!" (Filippernr.4:8)


  • "Hvis dere da ble oppreist med Kristus, så søk de ting som er der oppe, der Kristus sitter ved Guds høyre hånd. Ha sinnet rettet mot det som er der oppe, ikke mot det som er på jorden." (Kolosserne.3:1~2)


  • "og bli fornyet i deres sinns ånd," (Efeserne.4:23)


  • "med dem kan vi rive ned tankebygninger og alt stort og stolt som reiser seg mot kunnskapen om Gud, og ta hver tanke til fange under lydigheten mot Kristus," (2.Korinter.10:5)


  • "Bli ikke dannet lik denne verden, men bli forvandlet ved fornyelsen av deres sinn, så dere kan prøve hva som er Guds gode, velbehagelige og fullkomne vilje." (Romerne.12:2)

  Omgi deg med positivitet


  Hvis du henger rundt negativitet, vil du bli negativ. Selv om dette gjelder for menneskene vi henger rundt, gjelder det også for den åndelige maten vi spiser. Hvordan spiser du deg åndelig? Omgir du deg med Guds ord? Kom deg inn i Bibelen og hold deg i Bibelen dag og natt! I mitt eget liv merker jeg en stor forskjell i tankelivet mitt når jeg er i Ordet og når jeg ikke er i Ordet. Guds nærvær vil gjøre deg fri fra din pessimisme, håpløshet, motløshet osv.


  Bruk tid i Guds sinn, og du vil merke en forandring i ditt eget sinn. Tilbring tid med Kristus i bønn og vær stille foran ham. La Kristus fortelle deg de tingene du trenger å høre. Vær stille og reflekter over ham. La sannheten hans gjennombore hjertet ditt. Jo mer du tilbringer tid med Kristus i ekte tilbedelse, jo mer vil du kjenne hans nærvær og jo mer vil du oppleve hans herlighet. Der det er Kristus, er det seier mot kampene vi står overfor. Gjør det til ditt mål å bli kjent med ham i bønn og i hans ord. Gjør en vane med å gi Herren ros hver dag. Å gi ros gir deg et mer positivt syn på livet.

  • "La min munns ord og mitt hjertes bønn bli nådig mottatt for Dine øyne, Herre, min Klippe og min Forløser!" (Salmene.19:15)


  • "På samme måte hjelper også Ånden oss i våre svakheter. For vi vet ikke hva vi skal be om slik vi burde. Men Ånden selv går i forbønn for oss med sukk som ikke kan uttrykkes med ord." (Romerne.8:26)


  • "Vær stille og vit at jeg er Gud. Jeg skal opphøyes blant folkeslagene, Jeg skal opphøyes på jorden!" (Salmene.46:11)


  • "Hold fast på og våk i bønnen med takksigelse!" (Kolosserne.4:2)


  • "Mine øyne er åpne gjennom nattevaktene, så jeg kan grunne på Ditt Ord." (Salmene.119:148)


  • "Min sønn, gi akt på mine ord, bøy ditt øre til min tale! La dem ikke vike fra dine øyne, ta vare på dem i dypet av ditt hjerte! For de er liv for den som finner dem, og helse for hele hans legeme . Bevar ditt hjerte framfor alt som bevares, for livet utgår fra det. Hold din munn fra å tale svikefullt, og falske lepper må være langt borte fra deg. Dine øyne må se rett fram, og du må vende dine øyelokk rett framfor deg." (Ordspråkene.4:20~25)


  • "Kom til Meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og Jeg vil gi dere hvile! Ta Mitt åk på dere og lær av Meg, for Jeg er mild og ydmyk av hjertet, og dere skal finne hvile for sjelene deres. For Mitt åk er gagnlig, og Min byrde er lett." (Matteus.11:28-~30)


  • "Fred etterlater Jeg dere, Min fred gir Jeg dere. Ikke som verden gir, gir Jeg dere. La ikke deres hjerte bli grepet av angst eller frykt!" (Johannes.14:27)

  Vær stille, og vit at jeg er Gud

  Vær god mot andre


  Din godhet og positivitet overfor andre har vist seg å øke positiv tenkning i ditt eget liv. Vennlighet fremmer takknemlighet og hjelper oss med å avlaste stress. Jeg har lagt merke til at det er mer glede i livet mitt når jeg er snill og oppofrende. Jeg elsker å være en velsignelse for andre og gjøre noens dag minneverdig.


  Vennlighet er smittsomt. Ikke bare har det en positiv effekt på mottakeren, men det har også en positiv effekt på giveren. Vær forsettlig og øv deg på godhet.

  • "En yndig kvinne vinner ære, men voldsmenn vinner rikdom. Den barmhjertige mann gjør godt for sin egen sjel, men den grusomme skader sin egen kropp." (Ordspråkene.11:16~17)


  • "En sjel som sprer velsignelse, skal trives, den som vanner rikelig, skal også selv få rikelig drikke." (Ordspråkene.11:25)

  Bonus


  Ja, det er kraft i positiv tenking, men som vi har lært, ikke i slikt som verden tror på - men naturlige, jordiske og kjødelige måter å komme oss frem på. Kraften i positiv tenkning for den troende er forankret i det vi tror om Gud og hans ord.


  Hvordan oppnår så troende Guds kraft i positiv tenkning? Filipperne 4:8 gir oss en klar retning for hvordan vi kan tenke positivt:


  • "For øvrig, søsken, det som er sant, det som er ære verdt, det som er rettferdig, det som er rent, det som er verd å elske, de ting som det tales vel om, om det er et ærbart liv, og om det er noe som er verd å bli rost, så legg dere alt dette på sinne! Alt det dere lærte og tok imot og hørte og så hos meg, det skal dere gjøre. Og fredens Gud skal være med dere." (Filipperne.4:8~9)  Ettertanke


  Bibelen leder oss klart og tydelig i retning av positiv tenkning i vår kristne vandring. Som troende har vi Guds kraft til å disiplinere vår tenkning. Det kreves innsats for å trene sinnet til å lene seg mot håp midt i lidelsen; likevel er det verdt det når frukten av gudfryktighet dukker opp i din sjel.

  KONGENES KONGE, JESUS KRISTUS.

  Vår  tro  Stikkord index


  Artikkel index


  Lese forslag


  Mest lest  Søk i våre artikler

  Bibelvers etter Tema

  Artikkel utvalg


  Positiv tenkning


  Satan`s store løgn


  Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


  Når frykt styrer livet ditt


  Alt du trenger å vite om faste


  Befrielse fra satanisme


  Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


  100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


  Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


  Farene ved Hypnose


  Farene ved Automatisk skriving


  Gud vil støtte

  deg fullt ut!


  Når Gud føles langt

  borte fra oss


  Død og Liv er i

  Tungens Makt


  Kristne og

  internettPornografi


  Positiv tenkning


  Satan`s store løgn


  Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


  Når frykt styrer livet ditt


  Alt du trenger å vite om faste


  Befrielse fra satanisme


  Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


  100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


  Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


  Farene ved Hypnose


  Farene ved Automatisk skriving


  Gud vil støtte

  deg fullt ut!


  Når Gud føles langt

  borte fra oss


  Død og Liv er i

  Tungens Makt


  Kristne og

  internettPornografi


  Positiv tenkning


  Satan`s store løgn


  Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


  Når frykt styrer livet ditt


  Alt du trenger å vite om faste


  Befrielse fra satanisme


  Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


  100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


  Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


  Farene ved Hypnose


  Farene ved Automatisk skriving


  Gud vil støtte

  deg fullt ut!


  Når Gud føles langt

  borte fra oss


  Død og Liv er  i

  Tungens Makt


  Kristne og

  internettPornografi


  Troens Bibelvers

  Bli oppmuntret


  Lev et Godt og Rettferdig liv fremfor Herren


  Hvordan bli fylt med Den Hellige Ånd


  Lev godt i Den Hellige Ånd


  Lydighet mot Herren


  Tilgivende Bibelvers


  Familiens Bibelvers


  Tolkning av

  Matteus 12:45 - Demoner


  Synden av Utroskap


  Kampbønn for å bryte Demoners juridiske rettigheter


  Kampvers 

  mot demoniske angrep


  Kampvers fra Bibelen


  Synderens Bønn


  Det grunnleggende om evig frelse


  Du har Guds Kraft til å vitne


  Faller i ånden som kommer   fra Gud?


      Hvordan bedømme om et Ord er fra Herren


  Hva er bønn


  Søk Herren


  Gud gjør ikke

  forskjell på folk


  Du er hva du tenker


  Nå som jeg er frelst

  hva gjør jeg så?


  Å bli forvandlet ved å

  fornye ditt sinn


  Søk etter Guds kunnskap


  Be om frelse for

  dine nære kjære


  Den fullstendige

  overgivelsen


  Kunnskap og visdom vil hjelpe

  å holde deg trygg


  Hva er dåpen i

  Den Hellige Ånd


  Helliggjørelse


  I mange rådgivere er det sikkerhet


  Den falske doktrine

  av universalisme


  Søk etter

  Guds kunnskap


  Den Hellige Ånd

  er vår hjelper


  4 nivåer av åndelig

  krigføring mot

  demoniske ånder


  Vokse i Guds kunnskap


  Prøvelser og trengsler

  testing av din tro


  Bruk kunnskapen som

  Gud vil gi deg


  Jezebels Mest

  Typiske Kjennetegn


  Guds folk er ødelagt av

  mangel på kunnskap


  Beordre demoner om å tre tilbake så du kan

  vitne riktig for noen


  All kunnskap og visdom

  kommer direkte fra Gud


  Jezebels ånd


  Kunnskap og visdom er

  bedre enn alle materielle

  ting i denne verden


  Tegn på Demonisering


  Demoners

  juridiske rettigheter


  Gå med andre vise

  mennesker


  Åndelig krigføringsverktøy


  Bær ikke Nag til Herren


  Hvordan tilbe Gud i Ånden


  Kan en Kristen miste

  sin frelse ?


  Hvordan gjøre en selvbefrielse

  fra Demoner


  Frykten for Herren er begynnelsen av å motta kunnskap og visdom


  Helliggjørelse


  Hvorfor oppfører noen

  kristne seg så dårlig


  Åndelig Krigføring


  Kunnskap, forståelse

  og visdom


  Bønnhemmeligheter


  Et vist menneske vil ikke være partisk i dømming


  Prøvelser og trengsler

  testing av din tro


  Endetiden

  og Antikrists fall


  Kunnskap og Visdom

  er bedre enn alle....


  Velg dine venner nøye


  All kunnskap og visdom kommer direkte fra Gud


  Frykten for Herren


  Den Hellige Ånd


  Den fullstendige overgivelsen


  Kjærlighetens Kraft


  Historien om Adam & Eva


  Historien om Kong Salomo


  Slutt aldri å høre på rettledning


  Hvordan høre Guds stemme