Søk etter kunnskap om Gud 13/19

Et vist menneske vil ikke være partisk i dømming

Jesus underviser

Når Gud begynner å opplyse deg, og du kan begynne å se ekte sannhet fra sanne feil - da vil Gud holde deg personlig ansvarlig for denne høyere grad av kunnskap, spesielt hvis du er i ledelse.


Dette prinsippet gjelder virkelig i dagens verden hvor alle prøver å være politisk korrekt. Det er noen problemer som ikke er nøytrale i Guds øyne - allikevel vil noen av Hans egne unngå å trakke på andres tær av frykt for å fornærme dem.

De to versene jeg vil liste nedenfor angir at det sanne vise menneske i Gud, ikke vil vise partiskhet i bedømmelse i emner som disse. Studer den intense formuleringen i disse to versene veldig nøye - spesielt hvis du er i posisjon til en hvilken som helst form for ledelse i Kristi legeme.

  • "Også dette er de vises ord: DET ER GALT Å GJØRE FORSKJELL PÅ FOLK I RETTEN. Sier noen til den skyldige: «Du er uskyldig», vil folk forbanne ham og folkeslag fordømme ham. Men det går godt for dem som dømmer rett, lykke og velsignelse kommer over dem. Et ærlig svar er et kyss på leppene." (Ordspråkene.24:23~26)


  • "DET ER GALT Å GJØRE FORSKJELL PÅ FOLK, en kan gjøre seg til forbryter for et stykke brød. Den som viser noen til rette, får siden større takk enn den som har en glatt tunge." (Ordspråkene.28:21,23)

Legg merke til i det første verset at det står at dersom du er villig til å stå imot noe som er ondt og kaller det for hva det egentlig er - at da vil du få en "lykke og  velsignelse" for det!


Til de pastorer som har vært for redd for å rope ut om problemer som abort for hva de egentlig er, av frykt for å fornærme så mange mennesker - vurder den intense formuleringen av disse to versene. Når Gud sier at det er "galt" at du viser partiskhet på saker som denne - Han gir deg en stor og høytidelig advarsel!

Bunnlinjen - du jobber for Gud - ikke for mennesket! Det eneste som betyr noe så langt, er at du er opptatt av hva Gud tenker om din forestilling som leder i kroppen, ikke hva flokken tenker, eller hva andre mennesker utenfor din kirke kan tenke!


Du vil til slutt bli dømt av Gud for din utførelse - ikke av noe annet menneske. Studer profetene i det Gamle Testamentet - ikke en av dem pyntet på noen ord når Gud fikk dem til å rope ut om det onde som hans folk var engasjert i.


Jeg tror virkelig at mange, mange kristne ser på deres pastorer og ledere i å ta standpunkt i slike problemer uten kompromisser. Du kan miste noen få mennesker i starten ved å fornærme dem, men jeg tror at ordet som så vil komme ut om deg, at du er en mann som ikke vil kompromittere sannheten og Guds ord, og du vil da ende med å trekke mange flere folk til kirken som et resultat av det.


Folk ser virkelig etter Guds mening på et bredt spekter av saker og problemer som vår verden står overfor i dag. Dette er ikke tiden for å prøve å være politisk korrekt. Nå er det på tide å stå opp og fortelle verden hva Guds mening egentlig er på noen av disse glovarme temaene.


Guds folk går i fangenskap og blir ødelagt av mangel på kunnskap og veiledning fra deres pastorer og kirker på disse problemene. Sannheten vil sette disse menneskene fri - men du må først fortelle dem hva sannheten virkelig er, før det kan begynne med å sette dem fri.


Guds Ord og Sannhet er ditt sverd - ikke vær redd for å bruke det for å sette disse fangene fri!