Søk etter kunnskap om Gud 14/19

Hold deg ydmyk når Gud begynner å frigjøre

sin kunnskap til deg

Jesus underviser

Det er bare to ulemper ved å få Gud til å frigjøre sin kunnskap til deg.


Den første ulempen er at for noen, vil økningen i deres kunnskaps føre til at de begynner å bli full av seg selv.


I verset jeg vil liste nedenfor, står det at kunnskap gjør "hovmodig". Med andre ord kan det blåse deg opp.


Ditt ego begynner å svulme, og selvgodhet og arroganse kan begynne å sette inn.

Du begynner å tenke at du er smartere enn andre. Du begynner å se ned på de som ikke har dine høyere nivåer av kunnskap. Ganske snart begynner du å presentere en hovmodig, arrogant og allvitende holdning til andre, og som et resultat begynner du å drive folk bort fra Gud i stedet for til Ham, som følge av dine dårlige holdninger og atferd.


Når Gud virkelig begynner å frigjøre sin kunnskap til deg, må du virkelig holde et skarpt øye med dette, og sørge for at at denne nyoppdagede kunnskapen ikke begynner å gå til hodet på deg.


Du må være ydmyk og takknemlig for det. Det blir veldig enkelt å begynne å se ned på andre som ikke får dette høyere kunnskapsnivået. Du begynner å stille spørsmål til deres åndelige vekst og hvorfor de ikke får det du får.


Du må innse at hver og en opererer på forskjellige nivåer av åndelig utvikling i dette livet med Herren. Noen vil nå lenger og med raskere tempo på fremgang i dette riket enn andre vil.


Du kan ikke sammenligne ditt nivå av åndelig utvikling, og hvor fort du utvikler deg med noen andre. Noen mennesker vil ikke gå så langt du kan gå i dette riket - men andre vil forlate deg i støvet og gå videre til et mye høyere nivå enn du noensinne vil i dette livet.


Du må innse at Gud jobber med hver eneste kristen på det nivået med åndelig utvikling som de for tiden driver med hos Ham. Skjønt, noen ser ut som de burde gjøre flere og bedre fremskritt, men det kan være noen personlige faktorer som opererer i deres liv, og som kan bremse ned deres åndelige vekst, og som du kanskje ikke er klar over.


Det er derfor Gud forteller oss i Hans Ord at vi ikke skal dømme hverandre på noen av disse områdene.

Din jobb er å være det beste du kan være i hva Gud kaller deg til å gjøre i dette livet. Gi alt i din klatring, i selv de høyeste fjellene du skal kjempe deg over.


Søk etter å produsere så mye god frukt for Gud som du kan. Men samtidig må du aldri sammenligne din vandring og din frukt i Herren med noen andres.


Hold deg ydmyk i din vandring med Herren, og ikke la all den frukt og prestasjon du oppnår i Ham, gå til hodet ditt, og blåse deg opp.

Her er to veldig interessante Skriftvers som forteller oss at kunnskap kan gjøre deg hovmodig og at alle menn kun vil forstå "stykkevis" i dette livet. Med andre ord - uansett hvor smart og intelligent du tror du kan bli, vil du aldri ha alle svarene på alt i dette livet.


Dette ene faktum alene bør bidra til å holde deg ydmyk og ekte når du begynner å vokse i Guds kunnskap og visdom for livet ditt.

  • "... er det nok slik at vi alle har kunnskap. MEN KUNNSKAP GJØR HOVMODIG; det er kjærligheten som bygger opp." (1.Korinter.8:1)


  • 'For vi FORSTÅR STYKKEVIS og taler profetisk stykkevis. Men når det fullkomne kommer, skal det som er stykkevis, ta slutt. Nå ser vi i et speil, i en gåte, da skal vi se ansikt til ansikt. Nå forstår jeg stykkevis, da skal jeg erkjenne fullt ut, slik Gud kjenner meg fullt ut. (1.Korinter.13:9~10,12)