Glede 

-frukt fra Åndens bibelvers

HolySpirit.no Logo

I denne harde og tøffe verden lever vi inne i all den kriminaliteten, lidelsen og de dårlige tingene som kan skje med noen av oss når som helst, mange kristne har mistet mye glede i Herren som følge av noen av slagene de har tatt i dette livet.


Jeg husker at jeg møtte en bankansatt som fortalte meg en gang at hun sjelden ser folk smile lenger når de kommer inn i banken.

  • "Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, langmodighet, mildhet, godhet, trofasthet, saktmodighet, selvkontroll." (Galaterne.5:22)

Hun sier at ingen synes å være lykkelig lenger, og alle synes å bære rundt på vekten av verden på skuldrene sine.


Igjen, med ufullkommenhetene til vår egen fallne natur, og så kombinerer du det med hvordan folk reagerer annerledes mot motgang - noen kristne har bokstavelig talt hatt mest, om ikke all sin glede i Herren, slått rett ut av dem.

Dette er grunnen til at verset over fra Galatians er så kraftig og nødvendig for enhver kristen i dag.


I dette verset forteller Gud oss at han kan overføre noen av hans gudfryktige og guddommelige egenskaper helt opp i kjernen av oss som å fylle opp en ny bil med sin første bensintank.


Mange av Guds folk trenger en ny tilførsel av hans guddommelige kvaliteter på grunn av lekkasjer som har oppstått som følge av noen av de slag hans folk har tatt i løpet av livet.

Og egenskapen av glede er en tiltrukket kvalitet i denne dag og denne tid. Uansett hvor mye juling du har fått i dette livet - Gud kan fortsatt helbrede, levere og gjenoppbygge deg hvis du er villig til å jobbe med Ham i denne helbredelses- prosessen.


Og en av de tingene som Gud helt kan gjenoppbygge i deg, er din glede i Ham. Og ikke bare kan Herren helt gjenopprette den glede du pleide å ha i Ham, men han kan også øke den i større grad og intensitet på grunn av ordlyden i verset ovenfor - med glede som en av de 9 spesifikke Frukter av Hans Hellige Ånd!


Her er noen av de forskjellige definisjonene av hva ekte glede handler om:

  • 1. Stor glede; Glede av hjertet


  • 2. Den lykkelige tilstand som kommer fra å kjenne og tjene Gud.


  • 3. Den dype, lykkelige, indre glede i Herren.


  • 4. Glede seg over å være glad.


  • 5. Lykkelig, glad, fornøyd, sprudlende og munter.

Innse at Gud kan overføre denne guddommelige egenskapen helt opp i personligheten din - og dette vil bli hans glede, ikke din glede når det begynner å strømme inn i deg.


Og straks Gud begynner å frigjøre sin glede i systemet, vil du ikke kunne hjelpe, men føle det. Og når du er i stand til å begynne å føle det igjen, blir det mye lettere for deg å lære å gå tilbake i det i din egen daglige tur med Herren.


Bibelen sier at Herrens glede er din styrke. Det er derfor det er så viktig at hver kristen har et nivå av Guds glede som går gjennom dem i dette livet.


Uten Guds glede som opererer i livet ditt, kan ting begynne å tørke opp. Ingenting er gøy lenger. Alt kan begynne å bli et ork. Før du vet det, vil du begynne å trekke deg fra andre og livet generelt.


Gleden av Herren kan virkelig gi deg en utrolig bølge av styrke i din egen daglige vandring med Gud - spesielt når du må ta på deg noen veldig tøffe situasjoner.


Derfor bør hver kristen jobbe veldig nært med Den Hellige Ånd, ikke bare ved å få Ham til å frigjøre sin glede i deres system, men også å holde det flytende gjennom dem på en veldig regelmessig og konstant basis.


Den Hellige Ånd vil gjøre dette for deg hvis du er åpen for å motta denne guddommelige infusjonen fra Ham, og er villig til å jobbe med Ham for å holde det passende flytende gjennom deg med jevne mellomrom.