Søk etter kunnskap om Gud 9/18

Kunnskap og visdom vil hjelpe å holde deg trygg

Jesus

Ifølge de to versene jeg oppførte i 3. del i denne artikkelserien, om mennesker som bokstavelig talt går inn i fangenskap og blir ødelagt som følge av at de ikke har riktig kunnskap om noe.


Her er tre gode vers til som viser hvordan kunnskap og visdom kan bidra til å holde deg trygg i dette livet.

  • "Min sønn, ta vare på klokskap og omtanke, slipp dem ikke av syne! De skal være til liv for deg, et vakkert kjede om din hals. Da kan du vandre trygt på din vei, du skal ikke støte foten mot noe. Du er ikke redd når du går til ro, og når du har lagt deg, sover du godt." (Ordspråkene.3:21~24)


  • "Visdom skal komme inn i ditt hjerte, kunnskap skal gi deg glede, omtanke skal vokte deg, forstand bevare deg og berge deg fra de ondes vei, fra dem som taler svikefullt, fra dem som forlater de rette stiene og vandrer på mørke veier. De gleder seg når de gjør ondt, jubler over det som er ondt og vrangt." (Ordspråkene.2:10~14)


  • "Hør, min sønn, ta imot mine ord, så blir dine leveår mange. Jeg lærer deg visdommens vei og fører deg på de rette stier. Når du går, skal ingenting hindre din fot, når du løper, skal du ikke snuble. Hold fast ved formaningen, slipp den ikke, ta vare på den, for den er ditt liv." (Ordspråkene.4:10~13)

Livet er fullt av den ene tragedien etter den andre når folk ikke bruker god sunn fornuft. Folk som misbruker narkotika og alkohol, de som kjører for fort på motorveiene, og de som henger sammen med feile mennesker, kan alle føre til en tidlig avgang fra dette livet.


Legg merke til i det aller siste verset ovenfor, det begynner med at årene dine kan bli mange hvis du er villig til å følge visdommens vei. Men implikasjonen er også der at hvis du ikke følger visdomsveien, kan du gjøre livet kortere og det ender for tidlig. Mange av de dødsfallene vi ser på daglig basis, er resultatet av at folk gjør svært dårlige valg.


Derfor vektlegger Gud i de ovennevnte versene at visdoms- og kunnskapsveien vil bidra til å holde deg trygg, bidra til å bevare deg, hindre deg i å henge ut med feil type mennesker, og bidra til å holde deg i ett stykke ettersom du reiser videre gjennom dette livet.


Dette er del 9 av vår 19 deler serie om å søke etter kunnskap om Gud.


Del 10 her


Oversikt over alle 19 artikler i denne serien.