Helbredelsens gave 

-gave fra Åndens bibelvers

HolySpirit.no Logo

Les gjerne også artikkelen "Den store kommisjonen - redde, helbrede, levere og disiple", en av de tingene som Jesus ønsker oss alle til å gjøre for ham, er  å be for de syke.


Og hvis vi gjør det, så vil de mye av tiden "gjenopprette", noe som betyr at han skal helbrede dem. Så det bør ikke komme som en overraskelse at vi har helbredelsens gave som en av Den Hellige Ånds 9 gaver.

Hva dette betyr er at Den Hellige Ånd når som helst kan manifestere denne spesielle gaven gjennom enhver troende, så kan han deretter helbrede noen for alle former for sykdom de måtte ha.


Du trenger ikke å ha helbredelsens gave som noen form for en fulltidstjeneste for å kunne få den Hellige Ånd til å gjøre dette gjennom deg. Igjen kan dette bokstavelig talt skje med hver eneste troende når som helst med Herren.


Som sådan er dette en annen gave som du definitivt vil prøve å vekke opp med Herren, fordi det er bare så mange mennesker som trenger en form for helbredelse på grunn av at vi fortsatt må håndtere alle slags sykdommer, med jevne mellomrom som følge av Adams forbannelsen som fortsatt er i full drift på denne jorden.


Ikke bare kan Den Hellige Ånd helbrede deg med dine egne personlige bønner til Herren, men Han kan også bruke deg som et salvet redskap for å manifestere sin helbredende kraft for å hjelpe deg til å helbrede noen andre - hvis du bare har mot til å snakke ut Hva han vil at du skal si til den personen, og legg deretter hendene på den personen for at helbredelsen skal overføres til kroppen til den berørte kroppsdelen som trenger helbredelsen.


Legg også merke til at formuleringen som brukes i dette verset er at dette er "gaver" til helbredelse. Ordet "gaver" er flertall, noe som betyr at det finnes forskjellige typer helbredelser som Herren vil gjøre.


Hva mennesker som går med denne typen salvelse har funnet ut er at noen mennesker vil bli mer begavede og salvede på noen områder enn de vil være på andre områder.


For eksempel kan noen mennesker ha mer suksess med å helbrede dårlige rygger, hvor en annen kan ha sterkere salvelse for å helbrede kreft tilfeller. Med andre ord vil Herren noen ganger spesialisere seg på den slags helbredelser han vil gjøre gjennom en individuell troende.


Din del er å bare fortelle Herren at du vil ha stor del i denne spesielle gaven, og la ham da bestemme hvordan han vil bruke deg på dette området og hvilke områder du vil være sterkere i enn andre områder .


Under emnet Bønn og vers på nettstedet vårt har vi en artikkel med tittelen "Helbredende vers fra Bibelen" I denne artikkelen er 89 av de beste helbredende versene i hele Bibelen.


Hvis du vil at Herren skal bruke deg på dette bestemte området, ville det være vår anbefaling at du studerer og mediterer på versene som er i denne artikkelen, da det vil vise deg at både Gud Faderen i GT og Jesus Kristus i NT hele tiden  helbredet folk.


Og hvis Gud ikke forandrer seg, og han er det samme i dag som han var i går, betyr det at han fremdeles vil fortsette sin helbredende tjeneste i disse tider og vil således salve sine troende med sin helbredende kraft gjennom den hellige ånd fra tid til annen når de enten trenger det for seg selv eller noen andre de kan be for.