Hvordan høre Guds stemme

En av de største fordelene ved vår frelse må være å høre Gud snakke til oss personlig. Det kan ikke være riktig intimt forhold til vår himmelske Far uten den. Men så lett som det er for oss å snakke med ham, har den gjennomsnittlige kristen problemer med å høre hans stemme. Dette er ikke slik Herren hadde til hensikt at det skulle være.

Å lære å tydelig skille Guds stemme er uvurderlig. I stedet for å gå gjennom livet blindt, kan vi få Guds visdom til å veilede og beskytte oss. Det er ikke en eneste person som mottar disse ord, som ikke ville få sitt liv radikalt forvandlet ved å høre Herrens stemme bedre.Det verste ekteskapsproblem er ett ord fra Herren unna en total vending. Hvis du har sykdom eller smitte, kan et levende ord fra Herren øyeblikkelig helbrede deg. Hvis du er i finanskrise, vet Herren nøyaktig hvordan du skal snu situasjonen din. Det handler bare om å høre hans stemme.


Herren taler hele tiden til oss og gir oss sin retning. Det er aldri Herren som ikke snakker, men det er oss som ikke hører. Jesus gjorde noen radikale uttalelser om å høre hans stemme i Johannes 10:3-5. Han snakket om seg selv som Gjeter for sauene, og den eneste måten å komme inn i saueflokken.

  • "Portvokteren åpner for ham, og sauene hører stemmen hans. Han kaller sine egne sauer ved navn og fører dem ut. Og når han har fått ut alle sine, går han foran dem, og sauene følger ham, for de kjenner stemmen hans. Men en fremmed følger de ikke. De flykter fra ham fordi de ikke kjenner den fremmedes stemme." (Johannes.10:3~5)

Legg merke til at Han sier her at, sauene hører stemmen hans. Han sa ikke at Hans sauer kan høre stemmen hans, eller burde høre stemmen Hans. Han gjorde en tydelig påstand om at Hans sauer HØRER Hans stemme.


De fleste kristne ville stille spørsmål om nøyaktigheten av dette utsagnet, siden deres erfaringer ikke stemmer med det. Men det er ikke hva Jesus sa som er feil; Alle sanne troende kan og hører stemmen til Gud; De gjenkjenner bare ikke hva de hører som Guds stemme.


Radio- og fjernsynsstasjoner overfører tjuefire timer i døgnet, syv dager i uken; men vi hører dem bare når vi slår på mottakeren og stiller den inn. Feil med å få inn signalet betyr ikke at stasjonen ikke overfører. På samme måte overfører Gud kontinuerlig sin røst til sine sauer, men få blir slått på og innstilt. De fleste kristne er opptatt med å be til Gud i bønn om å overføre, når problemet er med deres egne mottakere.


Det første vi må gjøre er å fikse våre mottakere - tro at Gud allerede snakker og begynne å lytte. Det tar imidlertid tid, innsats og fokus. Den gjennomsnittlige kristne livsstil er så opptatt, at det bidrar ikke til å høre Guds stemme. For eksempel, hva er ditt typiske svar på spørsmålet, "Hvordan har du det?" Mange av dere svarer sannsynligvis noe sånt som å være veldig opptatt. Alle av oss synes å være travlere enn noensinne, og det er en av de STØRSTE grunnene til at vi ikke hører Herrens stemme bedre. Vi er bare for opptatt.


Salmene 46:10 sier :

  • «Vær stille og vit at jeg er Gud.» (Salmene 46:10)

Det er i stillhet, ikke i travelhet, at vi justerer våre åndelige ører for å høre Guds stemme. Herren taler alltid til oss i en "ROLIG, liten stemme" (1.Kings.19:12, King James), men ofte blir den druknet blant alt bråk og ståk i vårt daglige liv.


For det andre, og dette er veldig viktig, som oftest tar vi feil av Herrens stemme for våre egne tanker. Det er riktig. Jeg sa at Herrens stemme kommer til oss i våre egne tanker.


Johannes 4:24 sier :

  • "Gud er ånd, og den som tilber ham, må tilbe i ånd og sannhet." (Johannes.4:24)

Dette sier oss at kommunikasjon med Gud er Ånd til ånd, ikke hjerne til hjerne eller munn til øre, på den måten vi kommuniserer i det fysiske rike. Herren taler til våre ånder, ikke i ord, men i tanker og inntrykk. Da snakker våre ånder til oss med ord som "Jeg tror Herren vil at jeg skal gjøre dette eller det." Herren sier ikke typisk "Du gjør dette eller det", men Han vil påtrykke din ånd å gjøre noe, og så sier din ånd: "Jeg tror jeg burde gjøre. . . "Derfor savner vi ofte Herrens ledelse, og tror at det er våre egne tanker.


Hver og en av oss har gjort noe dumt og etterpå sa han: "Jeg visste at det var feil ting å gjøre." Vi følte ikke at vår beslutning var riktig, men vi fulgte bare logikk eller press kun for å finne ut at vårt inntrykk faktisk var Herren som snakket til oss. Jeg lærte dette på den harde måten i Pritchet, Colorado mens jeg var pastor der.


Alle de eldste i kirken jobbet som innhøstere. Seks måneder av året var de borte, mens de fulgte hveteinnhøstningen fra sted til sted. De insisterte på at vi ordinerer en annen eldre som alltid ville være der. Deres valg for eldreskap, hadde jeg ikke noe imot, men da jeg ba om denne mannen og hans kone, følte jeg ikke riktig å ordinere ham som gammel. Men, som mann, gikk jeg med logikk i stedet for mitt hjerte.


Innen to uker etter at de andre forlot hveteinnhøstningen, ble denne nye eldre til djevelen selv. I sine rapporter til de eldste beskyldte han meg for å stjele penger fra kirken, begå hor, drikke, røyke og alt annet du kan forestille deg. Det var en forferdelig opplevelse. Så snart denne mannen viste sine sanne farger, visste jeg i mitt hjerte at følelsene og tankene jeg hadde hatt var Herren som snakket til meg, og jeg hadde avvist dem som mine egen. Jeg bestemte meg der og da for at jeg aldri ville ignorere hjertet mitt igjen.


Salmene 37: 4 sier :

  • "Ha din lyst og glede i Herren, så gir han deg alt ditt hjerte ber om! Salmene.37:4)

Dette verset har ofte blitt tolket til å bety at Herren vil gi deg det du vil og har blitt brukt til å rettferdiggjøre egoisme, grådighet og til og med utroskap. Men det betyr ikke at Herren vil gi deg det du vil ha; Det betyr at når du søker Herren, vil han legge sine ønsker eller begær i ditt hjerte. Han vil gjøre slik at hans begjær blir dine begjær. Herren endrer din "vilje".


Jeg planla en gang en tur til Costa Rica, et sted hvor jeg hadde vært før, og var spent på å komme meg tilbake dit. Likevel, da jeg ba om det, mistet jeg min lyst til å reise. I stedet følte jeg egentlig frykt for å gå. Det første jeg gjorde da det skjedde, var at jeg virkelig søkte Herren med hele mitt hjerte. Jeg var på en lengre reise med bil, og da tilbrakte jeg sytten timer i tunger, og jo mer jeg fikk tankene mine på Herren, desto mindre ville jeg dra tilbake til Costa Rica. På grunn av det alene, avbrøt jeg turen.


Når folkene på Costa Rica spurte hvorfor, var alt jeg kunne fortelle dem, at jeg ikke ville reise. Det var en vanskelig ting å gjøre, og jeg er ikke sikker på om de forstod det. Flyet jeg hadde bestilt til reisen mit, krasjet under avgang fra Mexico City og drepte alle 169 personer ombord. Herren advarte meg om det og reddet livet mitt, ikke ved å si: "Ikke dra til Costa Rica," men ved å kommunisere med min ånd og ta bort mitt ønske om å gå. Det er den dominerende måten Herren snakker til oss, og vi mister ofte den slags kommunikasjon.


En av de viktigste beslutningene i livet mitt kom i 1968. Jeg var på college da Herren radikalt berørte livet mitt, og alle mine begjær endret seg. Jeg ville ikke være på college lenger, og etter mine nye begjær bestemte jeg meg for å slutte skolen. Da brøt helvete løs. Min mor forsto ikke, og hun sluttet å snakke med meg for en tid. Ledere i min kirke fortalte meg at jeg hørte fra djevelen. Jeg skulle miste $ 350,- hver måned i statsstøtte fra min fars trygdegoder, og jeg ville miste student-utsettelsen min fra verneplikten. Uten utsettelsen hadde jeg en god sjanse til å ende opp i Vietnam.


På grunn av disse negative reaksjonene på min beslutning, trakk jeg meg tilbake for en stund og følte meg helt elendig. Dette fortsatte i to måneder til jeg ikke kunne klare det lenger, og en natt talte Herren endelig til meg gjennom

Romerne 14:23, som sier:

  • "Alt som ikke skjer i tro, er synd." (Romerne 14:23)

Jeg innså at jeg var i synd på grunn av ubesluttsomhet. Jeg bestemte meg for å ta en trosbeslutning den kvelden og holde fast i det. Da jeg ba og studerte Ordet for veiledning, fant jeg Kolosserne 3:15, som sier:

  • "La Kristi fred råde i hjertet" (Kolosserne 3:15)

Herren talte til meg at jeg skulle styre mot den retningen som ga meg mest fred. For å være helt ærlig har jeg ikke hatt total fred i noen retning, men akkurat som en dommer må ta en beslutning og holde fast på det, trengte jeg å ta den beslutningen. Jeg hadde mest fred ved å slutte på skolen, så jeg gjorde den beslutningen og gikk ut av ubesluttsomheten og inn i tro, til det beste av min forståelse. Innen tjuefire timer ga Herren meg en slik bekreftelse og glede at jeg aldri har tvilt på visdommen til den avgjørelsen siden. Denne ene beslutningen, muligens mer enn noen annen, satte livet mitt på en kurs som har ført meg til hvor jeg er i dag.


Jeg er overbevist om at vår nådige himmelske Far snakker til hver eneste av hans barn hele tiden, og gir oss all den informasjonen og veiledningen vi trenger for å være total overvinnere. Det er ikke noe problem med Hans sender; Det er vår mottaker som trenger hjelp.


Jeg har et tre-delt undervisningsalbum kalt Hvordan: Høre Guds Stemme, som utdyper dette i større detalj. Jeg underviser i dette hvert år til våre andreårige CBC-studenter og ser kraftige resultater. De fleste ber Gud om å snakke, når det er vår hørsel som må justeres. Å ha denne troen på at Gud snakker og lærer oss å lytte og adlyde, vil forandre forholdet til Herren. Det vil kunne redde livet ditt akkurat som det gjorde med mitt.


Tilbake til artikkelsamlingen innsikt

KONGENES KONGE, JESUS KRISTUS.

InnsiktStikkord index


Artikkel index


Lese forslag


Mest lestSøk i våre artikler

Bibelvers etter Tema

Artikkel utvalg


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er  i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Troens Bibelvers

Bli oppmuntret


Lev et Godt og Rettferdig liv fremfor Herren


Hvordan bli fylt med Den Hellige Ånd


Lev godt i Den Hellige Ånd


Lydighet mot Herren


Tilgivende Bibelvers


Familiens Bibelvers


Tolkning av

Matteus 12:45 - Demoner


Synden av Utroskap


Kampbønn for å bryte Demoners juridiske rettigheter


Kampvers 

mot demoniske angrep


Kampvers fra Bibelen


Synderens Bønn


Det grunnleggende om evig frelse


Du har Guds Kraft til å vitne


Faller i ånden som kommer   fra Gud?