Slik håndterer du negative følelser

som andre har påført deg

Jeg har nylig mottatt en e-post fra noen som spør, hvordan kan en kristen virkelig håndtere negative følelser, og sinnsstemninger når han blir urettferdig behandlet av noen andre - spesielt hvis gjerningen var veldig ond.


Bibelen forteller oss at Gud ber hele sitt folk om å leve på et høyere nivå enn den ikke-troende. Bibelen forteller oss å tilgi de som krenker oss, om å vende det andre kinnet til hvis det er berettiget, å elske våre fiender og å gjøre godt for dem som bevisst vil såre oss.

Gud er så insisterende på at vi skal tilgi de som vil skade oss, at han forteller oss at han ikke engang vil høre våre bønner, eller tilgi oss selv våre egne krenkelser, dersom vi holder noen utilgivenhet overfor noen andre.


Men som vi alle vet gjennom virkelige erfaringer, er alle de ovennevnte kommandoer av Herren lettere sagt enn gjort. Hvordan håndterer du negative følelser som sinne, bitterhet, ønsket om å hevne deg, og noen ganger føle hat mot noen som ondskapsfullt har gjort urett mot deg?


Hvordan håndterer du og tar tak i disse typer negative følelser og sinnsstemninger når:

 • En promillekjører nettopp har drept din sønn eller din ektefelle


 • Noen har nettopp bortført og drept din datter eller sønn


 • Din ektemann har fysisk misbrukt deg i årevis


 • En svindler har nettopp stjålet alle ditt livs besparelser


 • Du har nettopp funnet ut at din ektefelle har vært utro

Alle de ovennevnte scenariene er torpedoskudd som kan slå enhver av oss rett til bakken.


Men hvordan vi håndterer disse typer motganger og hvordan vi kommer oss tilbake fra dem, vil bestemme kvaliteten på våre liv den tiden vi fortsatt har igjen.


Hvis du ikke tar tak i disse negative følelsene når de begynner å bosette seg på innsiden av deg som følge av en ond gjerning - så vil disse negative følelsene begynne å spise deg levende, på samme måte som kreft vil spise og ødelegge en menneskekropp.


Disse negative følelsene vil stjele mye, om ikke all din glede, kjærlighet og fred som du har oppnådd som følge av din nære vandring med Herren.


Noen kristne vil til og med miste sin tro, eller deres nære personlige forhold til Gud som et resultat av å ta imot denne typen alvorlige skudd. De blir sint på Gud. De begynner å stille spørsmål til Gud. Hvordan kunne han tillate dette fæle å skje? Hvorfor beskyttet han dem ikke?


Da jeg først oppdaget at Den Hellige Ånd er levende og bor på innsiden av hver troende, og at det er hans jobb å overføre kunnskap til oss i dette livet, begynte jeg å tappe inn og stille spørsmål om mange forskjellige emner og problemer.


Bibelen forteller oss at Den Hellige Ånd vil "lære oss alle ting" og "veilede oss i all sannhet." Den Hellige Ånd kan og vil kommunisere med dem som søker etter hans kunnskap.


Jeg gikk direkte til Gud Faderen på alt ovenfor og spurte ham - hvordan er det mulig at noen få tak tak noen av de ovennevnte scenariene hvor disse angrepene er så grusomme og så onde?


Hvordan kan du noen gang tilgi en som nettopp har svindlet deg eller drept en nært elsket, hvordan komme deg over sinne, vrede og bitterhet som vil slå ut av deg som et resultat av denne typen ekstreme traumer?


Jeg tror at Herren har gitt meg veldig god innsikt og et bunnlinjesvar på dette dilemma. Igjen kom dette svaret i form av et svar som har to sider til seg.


For å virkelig kunne tilgi noen, og for virkelig å kunne la dem gå inn i Guds hender hvor du kan få en "indre helbredelse" på alle de negative følelsene som kan ha bygget opp i deg i løpet av tid, er det to ting som hver kristen må få en fast og solid forståelse for. Disse to prinsippene er som følger.

Det store bildet


Det første som enhver kristen må "innse og se" er det jeg kaller det store bildet. Du må først gå bort fra ditt problem og se ting hvordan de egentlig er.


Bunnlinjen - den tiden vi alle vil bruke på denne jorden, er bare et blunk for øye sammenlignet med den tiden vi alle vil bruke i evigheten når vi dør og krysser over. Himmelen er for evig - vårt liv på denne jorden er bare for et veldig kort øyeblikk i forhold til den evige tidsrammen som opererer oppe i himmelen.

Det første som enhver kristen må ha et solid grep på når vi blir alvorlig gjort urett av noen andre i dette livet, er at den personen som har ondskapsfullt gjort deg urett, må komme fremfor Gud Den Allmektige selv for en personlig dom når de dør og krysser over!

Bibelen forteller oss at ikke bare er Gud vår Far- men han er også en dommer. Og som dommer vil han dømme hver eneste en av oss når vi dør og krysser over - noe som inkluderer både kristne og ikke troende.


Når kristne dør og krysser over, forteller Bibelen oss at vi alle skal stilles fremfor domstolen til Jesus Kristus for å direkte fronte alle de gode og dårlige tingene som vi noen gang har gjort i dette livet. Denne dommen vil ikke kaste oss ned i helvete siden vi alle er blitt frelst og født på ny gjennom Jesu blod. Imidlertid har jeg en veldig artig følelse av at denne dommen som skal gjengis for hver kristen, på en eller annen måte bestemmer hvilken type belønning og plass de vil få i himmelen.


Bibelen forteller at det vil være kroner og belønninger for de som har gjort godt i dette livet i forhold til de som har gjort svært lite med den tildelte tiden som har blitt gitt til hver enkelt av oss i dette livet.

Hvis en annen person har gjort deg alvorlig urett og de ikke får denne synden tilgitt under Jesu blod før de dør og krysser over, må de møte Guds dom for den spesifikke skaden de har gjort mot deg!


Det er derfor du kan la enhver ond urett gå inn i Guds hender.


Når alt er ferdig og alt er endelig sagt og gjort, vil Gud være den endelige dommer i alle saker, og Han vil være Den rette til å dømme alle den urett som har blitt gjort mot deg - enten det er fra en annen kristen eller en ikke-troende.


Bibelen forteller oss at "Hevn tilhører Herren" - ikke oss!


Det er Guds jobb og ansvar å rette alle den urett som er gjort mot oss i dette livet - ikke vår!


Gud vil ta igjen for deg!


Derfor kan enhver kristen virkelig la all urett komme i Gud Faderens hender.


Du må tro på at Gud vil håndtere all urett som noen gang har blitt gjort mot deg i dette livet.

Når det gjelder den ikke-troende, forteller Bibelen oss at alle vil bli trukket opp av helvete ved slutten av 1000 årsiket for å møte Gud for det som kalles den store hvite tronedommen.


Bibelen sier at det er en bok som registrerer alle våre gjerninger og dåder som er gjort i dette livet, og Gud vil dømme hver en av disse ikke-troende i henhold til alle deres gjerninger og dåder. Implikasjonen er at de fleste, om ikke alle, vil bli kastet inn i Ild- og svovelsjøen der røyken av deres tortur vil stige for alltid.


Hvis noen har misbrukt deg eller myrdet en nært elsket - vil mange av disse onde menneskene ende opp med å bli kastet i Ild og svovelsjøen, og det vil være for all evighet! Rettferdighet vil være mer enn gjort for deg i noen av disse mer ekstreme tilfellene hvor deres endelige skjebne og ende vil bli at de kastes inn i det mest forferdelige stedet som er tenkelig for hele evigheten!


Når du ser på noen av disse kriminal straffesaker på TV - noe oppgjør blir bare delvis gitt til ofrene etter at morderen har blitt fanget og vellykket prøvet og rettsforfulgt.


Avhengig av landet hvor rettsaken finner sted, vil den dømte morderen enten få et liv i fengsel uten mulighet for prøvetid, eller dødsstraff hvis landet har det.


Når ofrene for disse onde forbrytelsene blir intervjuet etter at dommerens dom er opplest, sier de alle at de føler seg lettet og bedre som følge av at denne personen ble tatt.


Ofrene for disse typer ekstreme forbrytelser kjemper nå med oppgaven med å få livet tilbake i orden, og de må nå takle alle de negative følelsene som har satt seg og bygget seg opp i dem i løpet av denne tiden.

Hvordan de håndterer disse typer negative stemninger og følelser, vil bestemme kvaliteten på deres liv herfra og inn.


Hvis de ikke får et ordentlig grep på disse intense negative følelsene og en slags indre helbredelse på dem - vil de tilbringe resten av deres jordiske liv med mye av deres kjærlighet, glede og fred, enten helt borte eller alvorlig redusert i Herren.

Så det første som enhver kristen må ta tak i hvis han står overfor denne typen verre tilfeller, er at selv om den kriminelle bare ble fanget, tiltalt, dømt og riktig domfelt - er det bare begynnelsen.


Hvor den virkelige dommen vil skje, er når den personen dør og krysser over for å møte sin Skaper - Gud Den Allmektige selv!


Denne personen vil da møte sin ultimate og endelige dom for den alvorlige uretten de har påført deg, og denne dommen kan da muligens få dem kastet i det virkelige helvete for all evighet!

Alt ovenfor er det jeg kaller det store bildet. Dette er den virkelige virkeligheten fra Guds synspunkt og perspektiv.


Når du forstår og skjønner at Gud til slutt vil dømme hver person som har gjort alvorlig urett mot deg i dette livet - så kan du virkelig la saken gå inn i Hans hender.


Det er ferdig så mye det deg gjelder! Det er en ferdig avtale!

Det er derfor Gud forteller oss i Bibelen om å kaste alle våre bekymringer og byrder på Ham, fordi det er hans jobb å ta fullstendig vare på dem for oss og rette alle den urett som eksisterer.


Noen ganger vil Gud rette feil for deg i dette livet. Den som har gjort deg urett vil høste konsekvensene av hans handlinger, og Gud vil sørge for at disse konsekvensene treffer ham med full kraft mens han fortsatt lever her nede på denne jorden.


Andre ganger vil denne personen ikke møte den evige konsekvensen av deres handlinger før etter at de dør, og de kommer til Gud for sin egen personlige vurdering. Noen mennesker vil bokstavelig talt komme seg bort med kaldblodig mord i dette livet. Politiet eller straffesystemet vil aldri fange dem.


Men deres dager er nummerert i dette livet, og så snart de dør og krysser over, må de alle møte Gud Den Allmektige selv for sin ultimate og endelige dom.


Det forbauser meg alltid at så mange kriminelle tror at de bare kan leve ut dette livet og gjøre hva de vil, og tror de kan faktisk komme seg bort med det fordi de har klart å unngå loven i så lang tid. Jammen skal de få seg en stor overraskelse når de dør og krysser over, og finner ut hva som virkelig venter på dem på den andre siden!

Som kristen må du gå tilbake og se på dette store bildet når du har blitt behandlet med alvorlig urett, og innse at Gud vil håndtere hver av disse ugreiene, og at sann og endelig rettferdighet til slutt vil bli gitt deg - enten i dette livet eller i det neste som kommer.

Men selv om du har fattet og trodd på alt ovenfor, står du fortsatt igjen med enda ett problem. Du vet nå at Gud til slutt vil rette opp alle de urettene som er gjort mot deg når alt er endelig sagt og gjort.


Men, hvordan blir du kvitt de negative følelsene du har satt på deg som et resultat av å oppleve noen av disse ondskapsfulle ugreiene?


Du vet at Gud ikke vil at du bærer rundt på følelser av hat, sinne, vrede, bitterhet og depresjon.


Du forteller deg selv at du ikke kommer til å tillate at disse typer følelser og sinnsbevegelser er noen del av deg - men uansett hvor hardt du prøver, kan du bare ikke få noen seier over dem.


Du kan fortsatt føle disse negative følelsene rulle rundt i sjel og ånd. Disse negative følelser og sinnstemninger fortsetter å berøve deg av din glede, fred og kjærlighet til Gud og andre.


Du har mistet din lyst på livet, og du kan bare ikke klare å få det tilbake - uansett hvor hardt du prøver, uansett hvor mange peptalk du gir deg selv, uansett hvor mye du ber til Gud og snakker med andre om det, og uansett hvor mange rådgivere du ser.


Du føler at du bærer på et 50 kilos anker rundt midjen din.


Alt er et ork.


Ingenting gir deg noe lykkefølelse lenger.


Du smiler knapt lenger.


Disse negative følelsene spiser deg opp levende på innsiden. Du føler at du er et vandrende dødt menneske, en zombie.


Du prøver virkelig å tilgi faren din som har sexuelt misbrukt deg i barndomsårene dine - men du kan bare ikke klare å gjøre det, uansett hvor hardt du prøver.


Disse negative følelsene er som et "åk" - de synes bare å holde seg fast i deg på innsiden. Bibelen snakker om "slaveåk." Disse negative følelsene har du bundet opp, og du kan ikke klare å bryte dem av deg.


Så hva er svaret? Hvordan bryter du disse negative følelsene av deg?


Det er bare en vei, og det er - Den Hellige Ånds kraft!

Den Hellige Ånds kraft


Vi som mennesker har bare en viss naturlig styrke, ikke bare i våre naturlige fysiske legemer, men også i våre sjeler og ånder, der vårt intellekt og følelser holder til.


Hver person har bare en begrenset mengde mental, emosjonell, åndelig og fysisk styrke til rådighet.


Noen mennesker kan komme tilbake fra motgang bedre og raskere enn andre. Vi har alle sett det. Men vi har alle våre personlige punkt hvor vi knekker sammen, uansett hvor sterk vi tror vi er.


Vi kan bare løfte en viss vekt med våre fysiske kropper, uansett hvor mange steroider en kroppsbygger har tatt.


Vi har alle forskjellige nivåer av mental og følelsesmessig styrke. Noen er sterkere i deres sinn enn andre. Vi ser denne mentale styrken i mange av våre profesjonelle idrettsutøvere.


Noen av disse idrettsutøvere kan gjøre og oppnå ting som en normal person ikke kan gjøre - ikke bare fordi de er fysisk sterkere, men også fordi de er mentalt sterkere. De gir ikke opp så fort som mange andre vil.


Hvor mange ganger har vi ikke sett profesjonelle idrettsutøvere forbløffe oss når de er i ekstrem motgang, de presser seg fram på ren viljestyrke og mental styrke for å oppnå total seier?


Noen er også sterkere i sine følelser enn andre. Vi kan se dette på de forskjellige måter folk reagerer på en alvorlig tragedie. Noen mennesker kan komme tilbake raskere, og de holder ikke nag mot noen for tragedien. Livet er for kort til at de skal ville leve på de negative aspektene av tragedien, og de foretrekker å presse på mot resten av livet og la fortiden gå. Andre kan ikke gjøre dette like lett.


De kan ikke la fortiden gå. De har ikke den følelsesmessige styrken for å få tak i de negative følelsene som har sett seg i dem. Før de vet det, forsvinner de ned i en depresjon, og de holder nag mot dem som gjorde dem ondt og er sinte på alt og alle i verden.


De kan ikke komme over de negative følelsene de opplever, og om ikke så lenge har de mistet all sin glede og livslyst.


For mange kristne er i denne andre båten. De har blitt rammet av noen alvorlige motganger, og de kan ikke synes å komme seg opp igjen for å begynne å leve igjen. De negative følelsene som har satt seg på dem, tar bokstavlig talt livet av dem.


Mange i det medisinske yrket mener at negative følelser kan bidra til kreft og andre ulike sykdommer og lidelser. Ikke bare kan disse negative følelsene ta livet av deg mentalt, følelsesmessig og åndelig - men de kan også føre til sykdommer og lidelser som fysisk kan ta livet av deg.


Til de kristne som ikke ser ut til å komme seg opp igjen, og komme seg over de onde gjerninger de er blitt påført av andre, og som ikke har nok mental, emosjonell og åndelig styrke i sin egen personlighet til å jobbe disse negative følelsene ut av seg selv - det er bare ett svar for dem.

Og det ene svaret er at de bare må gå til Gud Faderen i bønn og be ham ved Den Hellige Ånds kraft å fjerne alle de negative følelsene som spiser dem levende.


De må fortelle Gud at de ikke har styrken i sin egen følelsesmessige og mentale personlighet, og at de trenger sin overnaturlige kraft til å trekke alle disse negative sinnsbevegelsene og følelsene ut av dem.

Hvis du går direkte til Gud Faderen med en oppriktig forespørsel om å hjelpe deg med denne typen dilemma - da vil Han hjelpe deg med å fjerne disse negative sinnsstemninger og følelser. Gud vil bokstavelig talt gjøre "indre åndelig kirurgi" på deg for å hjelpe til med å trekke disse negative følelsene ut av deg.

Dette er et overnaturlig arbeid utført av Den Hellige Ånd selv. Siden Den Hellige Ånd er Den som bor på innsiden av deg - Han er den som faktisk vil gjøre den indre åndelige operasjonen for å trekke alle disse negative følelsene ut av deg.


Men du må først gå direkte til Gud Faderen og be ham om å frigjøre denne form for befrielseskraft til deg, som Han vil gjøre gjennom Den Hellige Ånds kraft.


Bibelen forteller oss at Den Hellige Ånd er vår Hjelper. Han er der for å hjelpe oss ut på alt som vi kan trenge hans hjelp på.


Og en av de tingene han elsker å engasjere seg i, er transformasjons-helligjørelsesprosessen for å gjøre deg til en bedre og mer hellig person - både mentalt, følelsesmessig og åndelig.

Når du ber Gud om å ta slike negative følelser ut av deg - kan det noen ganger skje veldig raskt - muligens innen sekunder, minutter, dager eller uker.


Eller det kan ta litt lengre tid, kanskje spre seg over flere måneder, noe som vil være mer en progressiv type helbredelse. Gud er kirurgen, så la ham bestemme hvordan han vil jobbe med denne indre kirurgi og hvor lang tid han vil bruke på å gjøre det med deg.

Når denne indre åndelige operasjonen er fullført av Den Hellige Ånd, vil du ikke lenger "føle" disse negative følelsene.


Du vil fortsatt ha fullt "minne" av det sinne du kanskje har følt mot noen som har gjort deg ondt, men du vil ikke lenger føle det sinne. Gud har mirakuløst og overnaturlig fjernet følelsene fra den sinnsstemningen fra deg. Dette er det som kalles en indre helbredelse.


Så mange kristne stuper ned i depresjoner som følge av noen onde hendelser som har rammet dem. Om de da bare bare ville nærmet seg Gud Faderen i oppriktig bønn og be ham om Hans kraft til å helbrede dem på innsiden.


Han ville vært mer enn glad for å hjelpe dem hele veien og rydde dem opp på innsiden.


Men disse kristne får ikke denne typen befrielse fra Gud rett og slett fordi de aldri har nærmet seg og spurt Ham spesielt om denne form for befrielse.

Bibelen sier "Du har ikke fordi du ikke spør." Mange ganger vil ikke Gud bevege seg inn med sin befrielsesevne på din situasjon før du først ber ham om å gjøre det i bønn. Noen ganger er det faktisk så enkelt!


Alt for mange kristne løper til psykologer, psykiatere og rådgivere, for ikke å nevne apoteket for deres favoritt-beroligende eller antidepressive medisinering.

Vi som kristne har den største rådgiveren, den største læreren, den største befrieren, den største helbrederen som bor der inne i oss - Den Hellige Ånd!


Bibelen kaller ham "Rådgiver". Og ikke bare er hans tjenester helt fri, men Den Hellige Ånd er Gud og Herre Selv, og som Gud har Han maksimal kraft til å befri deg fra eventuelle problemer som kan komme til deg - enten de er mentale, emosjonelle, åndelige eller fysiske.

Den Hellige Ånd kan også komme til roten av dine problemer - spesielt når du kommer inn i det følelsesmessige riket i ditt vesen. Han vil trekke disse negative følelsene ut med røttene, slik at de ikke kommer tilbake på deg. Anti-depressiva dekker bare til og maskerer problemet. De kommer aldri til selve roten av problemet.


Det samme med leger og rådgivere. De kan snakke hele dagen om problemet ditt - men de har ikke Guds fulle overnaturlige kraft til å bokstavelig talt trekke disse følelsene ut med deres røtter for å få en fullstendig indre helbredelse på disse negative følelsene.

Noen ganger snakker du om dine problemer til rådgivere eller andre, og som vil bidra til å frigjøre en del av disse negative følelsene - men bare Guds overnaturlige kraft kan faktisk komme til den virkelige roten til disse problemene og trekke ut alt med denne roten.


Verken du, legene, eller noen form for medisin kan gjøre dette for deg - bare Gud kan!

Ovenstående prinsipp gjelder også ved å forsøke å tilgi noen som har alvorlig gjort deg urett. Du vet at Gud vil at du skal tilgi denne personen, men dine følelser henger ikke med det som kommer ut av munnen din.


Du sier til Gud at du har tilgitt denne personen, men likevel føler du fortsatt sinne og bitterhet mot vedkommende.


Det du gjør i dette tilfellet er å fortelle Gud med en bekjennelse ut av munnen din at du vil tilgi denne personen - selv om du ikke føler at du har tilgitt denne personen i dine egne følelser og sinnsstemninger. Gud vil akseptere denne bekjennelsen fra munnen din, at du virkelig har tilgitt denne personen, selv om dine følelser ikke er i tråd med denne bekjennelsen.


Men så går du til del to og ber Gud om å ta disse negative følelsene av uforgivelse ut av deg, og Han vil gjøre det akkurat som Han vil gjøre med dine andre negative følelser.


Plutselig, etter en viss tid, vil du føle det på innsiden av ditt hjerte og din ånd at du nå nå har tilgitt denne personen, og at du ikke lenger har noen nag eller følelser av sinne, bitterhet eller vrede mot denne personen.

Du har virkelig latt denne personen gå - vitende at deres skjebne og konsekvensene av deres handlinger nå er helt i Guds hender. Du er nå fri, og du kan nå begynne å leve for fullt igjen.


Bibelen forteller oss at ingen er egnet for Guds rike hvis de fortsetter å se tilbake på fortiden og dvele på den.


Apostelen Paulus sier at han glemmer de tingene som ligger bak ham, og fortsetter å presse fremover for de tingene som nå ligger foran ham.


Bibelen forteller oss at Jesus er kommet for å sette fangene fri - og en av de største områdene av fangenskap for mange av oss er i våre egne tanker.


Bibelen forteller oss at en mann er som han tenker. Med andre ord kan du bli det du tenker. Tenkelivet ditt, hva du tenker på og dveler ved, kan gjøre eller ødelegge deg i dette livet.


Dette er hvorfor Bibelen forteller oss at vi faktisk forvandles av fornyelsen av vårt sinn. Du må lære å utvikle riktig tenkning i tankene dine og selve tenkeprosessen.

Jeg vil avslutte denne artikkelen med noen gode Skriftvers på alle de ovennevnte punktene. Noen av disse versene har allerede blitt nevnt i noen av mine andre artikler, men for denne artikkels skyld og de spesifikke punktene som her blir snakket om, vil jeg gå videre og gjengi disse versene igjen på grunn av den store betydningen av hvert av dem.


Skriftversene


For de av dere som virkelig kjemper med deg selv om å være i stand til å komme over sårheter og urettferdigheter i fortiden din, studerer og mediter grundig på de følgende versene.

Jesus har allerede fortalt oss i Hans Ord at hans sannhet vil gjøre oss fri. Men før Hans Ord og sannhet kan begynne å fungere for å frigjøre deg - må du først vite nøyaktig hva disse sannhetene er og deretter forsøke å forstå dem, og derfra, få dem implementert i din måte å tenke på. Disse guddommelige sannheter må bli en del av din rette tenkning i Herren.


Skriftversene jeg vil liste nedenfor gir deg Jesu sannheter om dette bestemte emnet. Disse guddommelige sannheter kan fungere til å sette deg fri i dette riket hvis du vil gjøre din del, og assimilere disse sannhetene i din måte å tenke på i dette livet.

1. Guds dom


Her er flere gode vers som viser oss at vi alle må fremfor Kristi domstol etter at vi dør og krysser over - ingen unntak! Legg merke til dette første verset som sier at "alt som er skjult" og at "alt", om det er godt eller ondt, vil bli ført fremfor Gud for hans bedømming.


Dermed må alle som urettvist har gjort deg urett i dette livet, svare for Gud når de møter Ham for sin egen personlige bedømmelse, dersom den udåden ikke er blitt bekjent og tilgitt før de dør og krysser over. Jeg tror at alle disse versene er bokstavlig tolkning, og at de betyr nøyaktig hva de sier!

 • "For Gud skal dømme hver gjerning, holde dom over alt som er skjult, enten det er godt eller ondt." (Forkynneren.12:14)


 • "For vi må alle fram for Kristi domstol, for at hver og en kan få lønn for det han har gjort gjennom sitt liv i kroppen, enten godt eller ondt." (2.Korinter.5:10)


 • "Ingen skapning er skjult for ham. Alt ligger åpent og nakent for øynene på ham som vi skal stå til regnskap for." (Hebreerne.4:13)

Hvis flere mennesker visste om disse versene og alvoret i hvert av disse, ville flere mennesker tenke seg om to ganger før de besluttet å utføre urettferdige handlinger, eller å såre en annen person.


2. La fortiden gå


Her er to veldig gode vers på Gud som ønsker at vi skal slippe løs tingene i vår fortid, og fortsette å presse frem for å oppnå Hans perfekte guddommelige plan for våre liv. Det første verset er fra apostelen Paulus, og andre vers kommer direkte fra Jesus selv.

 • "Mine søsken, jeg tror ikke om meg selv at jeg har grepet det. Men én ting gjør jeg: Jeg glemmer det som ligger bak, og strekker meg etter det som er foran, og jager fram mot målet, mot den seiersprisen som Gud fra det høye har kalt oss til i Kristus Jesus." (Filipperne.3:13-14)


 • Men Jesus svarte: «Ingen som har lagt hånden på plogen og så ser seg tilbake, er skikket for Guds rike.»(Lukas.9:62)

Livet er rett og slett altfor kort for å stå i stampe i sårheter og urettferdigheter fra fortiden din. Gud vil rette opp i alle de urettferdighetene du har fått mot deg i dette livet. Dette er grunnen til at du helt kan gi slipp på fortiden din, og begynne å leve for fullt igjen i din nåtid.


3. Du er hva du tenker


Her er et kort, men veldig kraftig Skriftvers som forteller oss at en mann vil bli som han "tenker" i sitt hjerte. Hvis du tenker og lever med lykkelige og positive type tanker, vil du bli en lykkelig og positiv type person. Men hvis alt du gjør er å tenke på, og dvele på den negative siden av dette livet, da vil du bli en negativ og depressiv type person som folk ikke engang vil være rundt. Her er verset:

 • "For slik han tenker i sitt indre, slik er han... " (Ordspråkene.23:7)

Bibelen sier at vi forvandles ved fornyelse av våre sinn. Vi må lære å utvikle riktig tenkning i vår tankeprosess. Vår tankeprosess kontrollerer oss ikke, vi kontrollerer den! Vi kan velge å bestemme hva vi ønsker å tenke og dvele på.


4. Såing til kjøttet


Ifølge Bibelen har de menneskene som urettferdig har gjort deg urett i dette livet, sådd til kjødet. De sår til den mørke siden av deres personlighet som er motsatt av å så til deres ånder, som er deres gode side, når de behandler andre urettferdig for egen vinning og fortjeneste.


Dette neste vers forteller oss spesielt at hvis disse menneskene sår til sitt kjød med disse typer urettferdige handlinger mot deg, så vil de til slutt "høste korrupsjon" - som er døden. Dette verset forteller oss at Gud ikke vil bli spottet og de vil bokstavelig talt høste det de har sådd mot deg. Her er det:

 • "Far ikke vill! Gud lar seg ikke spotte. Det et menneske sår, skal det også høste. Den som sår i sitt eget kjøtt, høster fordervelse av kjøttet; men den som sår i Ånden, høster evig liv av Ånden." (Galaterne.6:7-8)

Dette verset gir oss en annen veldig god grunn for å la noen som har gjort oss alvorlig urett i dette livet gå inn i Guds hender. Før eller senere skal de høste hva de har sådd. Og for noen av dem vil det være en evig straff i det mest forferdelige stedet som er tenkelig.


5. Utilgivelse og elsk dine fiender


Her er tre gode vers som forteller oss at Gud vil at vi skal tilgi alle de som noensinne har såret oss, og at vi skal kunne elske dem, gjøre godt for dem og be for dem. Dette er en tøff ordre, men det er mulig ved hjelp av Den Hellige Ånd som leder oss i dette.

 • "Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør godt mot dem som hater dere, og be for dem som mishandler dere og forfølger dere." (Matteus.5:44)

Dette neste vers forteller oss at vi ikke skal hate noen, og at vi ikke skal ta noen form for hevn mot noen som har gjort oss urett. Dette verset forteller oss også at vi ikke skal holde nag mot noen andre, og at vi skal elske andre som vi ville elske oss selv.

 • "Du skal ikke bære hat til din bror i hjertet, men du skal tale landsmannen din til rette, så du ikke fører synd over deg for hans skyld. Du skal ikke ta hevn og ikke bære nag til landsmennene dine, men du skal elske din neste som deg selv. Jeg er Herren." (3.Mosebok.19:17~18)

Dette neste verset advarer oss virkelig om konsekvensene av å ikke fullstendig tilgi andre som har gjort oss urett. Når noen har gjort deg urett, har de overtrådt mot deg. I dette verset forteller Gud oss at hvis vi ikke tilgir dem som har overtrådt mot oss, vil han ikke tilgi oss når vi overtrør overfor andre.

 • "For dersom dere tilgir menneskene de misgjerningene de har gjort, skal også deres himmelske Far tilgi dere. Men dersom dere ikke tilgir menneskene, skal heller ikke deres Far tilgi de misgjerningene dere har gjort." (Matteus.6:14~15)

6. Hevngjerrighet tilhører Herren


For de av dere som har blitt alvorlig gjort urett og som tenker på noen form for gjengjeldelse, en slags hevnfull handling mot den personen - se nøye på dette neste verset.


Dette verset forteller oss at vi ikke skal tilbakebetale ondt med ondt. Med andre ord, Gud forteller oss at enhver form for hevntokt som vi prøver å utføre mot noen som har gjort oss urett, vil bli betraktet som en ond handling fra vår side. Og som sådan må vi enten møte Hans dom i dette livet eller i det neste livet for å ta denne hevnssaken.


Vi har ikke lov til å ta loven i våre egne hender. Hevn og gjengjeldelse tilhører Herren, og ikke oss eller noen andre som vil prøve å gjengjelde for deg!


Jeg vet at det er noen som sier at de vil drepe andre hvis noen, noen gang skader en av deres kjære. Men hvis du betaler tilbake døden med døden, må du svare direkte til Gud Den Allmektige selv for din hevn. Dette verset forteller oss å gjøre det motsatte - å hevne ondskap er å overvinne ondskap med godhet.

Gud vil være den endelige dommeren, juryen og utøveren på det onde som noen har gjort mot deg. Dette er hans territorium - ikke ditt!

Her er et stort kraftvers som hver eneste kristen virkelig trenger å ta tak i, om de noen gang er blitt gjort alvorlig urett mot, eller skadet av en annens onde handlinger.

 • "Gjengjeld ikke ondt med ondt, ha tanke for det som er godt for alle mennesker. Hold fred med alle, om det er mulig, så langt det står til dere. Ta ikke hevn, mine kjære, men overlat vreden til Gud. For det står skrevet: Hevnen hører meg til, jeg skal gjengjelde, sier Herren. Men: Er din fiende sulten, så gi ham mat, er han tørst, så gi ham drikke. Gjør du det, samler du glødende kull på hans hode. La ikke det onde overvinne deg, men overvinn det onde med det gode!" (Romerne.12:17~21)

Igjen, frist ikke din evige skjebne med Gud Faderen ved å forsøke å ta loven i egne hender hvis noen har ondskapsfullt gjort deg eller en nært elsket urett. Bibelen sier at mordere ikke kommer inn i himmelriket, og det kan inkludere deg hvis du bestemmer deg for å prøve å ta andres liv som hevn for noe de kanskje har gjort mot deg eller noen andre i familien din.


7. Døm ikke


Disse neste fire versene er igjen sterke advarsler fra Herren at vi ikke skal dømme andre, den dommen tilhører Ham, og at vi alle til slutt vil bli dømt av Gud for alle våre overtredelser som ikke er tilgitt under Jesu blod før vi dør.

 • "Døm ikke, for at dere ikke skal bli dømt!" (Matteus.7:1)


 • "Døm ikke, så skal dere ikke bli dømt. Fordøm ikke, så skal dere ikke bli fordømt. Ettergi, så skal dere få ettergitt." (Lukas.6:37)

Disse neste to versene er fra apostelen Paulus. Han legger det ut veldig tydelig, og veldig enkelt at vi ikke skal dømme noe før tiden for Guds personlige dømmekraft er på oss alle. Paulus sier at Gud vil fremheve alle de skjulte tingene i mørket når denne dommen oppstår, og inntil det gjøres, skal vi leve våre liv med å prøve å løse det vi kan med vår neste, og leve i harmoni så godt vi kan med dem .

 • "For jeg vet ikke om noe galt jeg har gjort. Men jeg er ikke dermed frikjent, for Herren er den som dømmer meg. Døm derfor ikke før tiden, før Herren kommer. Han skal få fram i lyset det som er skjult i mørket, og avsløre hjertets tanker. Da skal Gud gi enhver den ros han har fortjent." (1.Korinter.4:4~5)


 • "Men du, hvorfor dømmer du din bror, eller hvorfor ser du ned på din bror? Vi skal alle fram for Guds domstol, for det står skrevet: Så sant jeg lever, sier Herren, for meg skal hvert kne bøye seg, og hver tunge skal bekjenne Gud. Så skal altså hver enkelt av oss avlegge sitt eget regnskap {{for Gud}}. La oss ikke lenger dømme hverandre! Døm heller slik: Ingen må få sin bror eller søster til å snuble og falle." (Romerne.14:10~13)

Igjen, Gud Faderen kunne ikke gjøre ting mer tydelig enn ved den måten han har formulert alle disse versene. Alle disse versene gir oss store advarsler ved at vi skal tilgi alle våre overtredere fullt ut, og at vi skal la alle som har alvorlig forretet oss i dette livet gå inn i Guds hender.


Konklusjon


Inntil det er vår tid å avvikle fra dette livet, vil hver og en av oss måtte møte en viss mengde onde overtredelser som kommer fra andre mennesker. Vi har alle blitt rammet av disse onde overtredelsene og vil fortsette å møte dem til vi endelig krysser over for å være sammen med vår Herre og Frelser for hele evigheten.


Folk er ufullkomne, og mange av dem vil velge å leve sitt liv ut av sitt kjød - hvor deres eneste bekymringer i dette livet er å få så mye som de kan, mens de kan, og ikke bry seg om hvem de løper over og sårer i prosessen. Noen av disse menneskene lever livet på et lavere nivå enn dyr, da deres eneste mål i dette livet er å tilfredsstille alle lystene i kjødet deres.


Inntil Gud endelig luker ut alle disse dårlige eplene, og vi endelig får den nye himmelen og den nye jorden som forutsagt oss i Åpenbaringsboken, må hver av oss håndtere disse onde handlingene når de kommer til oss.

For de av dere som har tatt imot noen virkelige treffere i fortiden eller muligens i din nåtid - husk bare på det store bildet.


Gud vil til slutt dømme alle disse menneskene for alle de urettheter de noen gang har gjort mot alle, inkludert det de personlig har gjort mot deg.


Inntil da, ikke la handlinger fra noen få dårlige epler ødelegge resten av livet ditt med den lille tiden du fortsatt har igjen. Livet er virkelig så altfor kort, og du har bare en sjanse til å leve dette livet til sitt fulle for Herren. Få mest mulig ut av den tid du fortsatt har igjen.


Gud vil bli jevne ut hele regnskapet når alt er endelig sagt og gjort. Det vil til slutt være en sann og endelig rettferdighet for alle.

Vi vil også påpeke at vi har en annen artikkel på vår side som vil ta deg dypere inn i de prøvelsene og trengslene som kan komme til oss i dette livet, og hvorfor Gud vil tillate noen av disse prøvelsene å komme inn i våre liv i det hele tatt. Tittelen til denne andre artikkelen er "Prøvelser og trengsler - Testing av din tro."


Denne artikkelen vil ta deg mye dypere om hvorfor Gud vil tillate prøvelser, og noen ganger alvorlige typer prøvelser, som kommer inn i våre liv, selv når vi gjør alt riktig i våre vandringer med Ham.


Tilbake til artikkelsamlingen innsikt

KONGENES KONGE, JESUS KRISTUS.

InnsiktStikkord index


Artikkel index


Lese forslag


Mest lestSøk i våre artikler

Bibelvers etter Tema

Artikkel utvalg


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er  i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Troens Bibelvers

Bli oppmuntret


Lev et Godt og Rettferdig liv fremfor Herren


Hvordan bli fylt med Den Hellige Ånd


Lev godt i Den Hellige Ånd


Lydighet mot Herren


Tilgivende Bibelvers


Familiens Bibelvers


Tolkning av

Matteus 12:45 - Demoner


Synden av Utroskap


Kampbønn for å bryte Demoners juridiske rettigheter


Kampvers 

mot demoniske angrep


Kampvers fra Bibelen


Synderens Bønn


Det grunnleggende om evig frelse


Du har Guds Kraft til å vitne


Faller i ånden som kommer   fra Gud?


    Hvordan bedømme om et Ord er fra Herren


Hva er bønn


Søk Herren


Gud gjør ikke

forskjell på folk


Du er hva du tenker


Nå som jeg er frelst

hva gjør jeg så?


Å bli forvandlet ved å

fornye ditt sinn


Søk etter Guds kunnskap


Be om frelse for

dine nære kjære


Den fullstendige

overgivelsen


Kunnskap og visdom vil hjelpe

å holde deg trygg


Hva er dåpen i

Den Hellige Ånd


Helliggjørelse


I mange rådgivere er det sikkerhet


Den falske doktrine

av universalisme


Søk etter

Guds kunnskap


Den Hellige Ånd

er vår hjelper


4 nivåer av åndelig

krigføring mot

demoniske ånder


Vokse i Guds kunnskap


Prøvelser og trengsler

testing av din tro


Bruk kunnskapen som

Gud vil gi deg


Jezebels Mest

Typiske Kjennetegn


Guds folk er ødelagt av

mangel på kunnskap


Beordre demoner om å tre tilbake så du kan

vitne riktig for noen


All kunnskap og visdom

kommer direkte fra Gud


Jezebels ånd


Kunnskap og visdom er

bedre enn alle materielle

ting i denne verden


Tegn på Demonisering


Demoners

juridiske rettigheter


Gå med andre vise

mennesker


Åndelig krigføringsverktøy


Bær ikke Nag til Herren


Hvordan tilbe Gud i Ånden


Kan en Kristen miste

sin frelse ?


Hvordan gjøre en selvbefrielse

fra Demoner


Frykten for Herren er begynnelsen av å motta kunnskap og visdom


Helliggjørelse


Hvorfor oppfører noen

kristne seg så dårlig


Åndelig Krigføring


Kunnskap, forståelse

og visdom


Bønnhemmeligheter


Et vist menneske vil ikke være partisk i dømming


Prøvelser og trengsler

testing av din tro


Endetiden

og Antikrists fall


Kunnskap og Visdom

er bedre enn alle....


Velg dine venner nøye


All kunnskap og visdom kommer direkte fra Gud


Frykten for Herren


Den Hellige Ånd


Den fullstendige overgivelsen


Kjærlighetens Kraft


Historien om Adam & Eva


Historien om Kong Salomo


Slutt aldri å høre på rettledning


Hvordan høre Guds stemme


Vokse i Guds kunnskap


Søk etter kunnskap

om Gud


Den Hellige Ånd er vår Hjelper, Lærer og Guide


Hvorfor verden

hater Jesus


Hold deg ydmyk når Gud begynner å frigjøre sin kunnskap til deg


Helbredende vers

fra Bibelen

KONGENES KONGE, JESUS KRISTUS.

InnsiktStikkord index


Artikkel index


Lese forslagSøk i våre artikler

Bibelvers etter Tema

Våre seneste artikler


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er  i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Troens Bibelvers

Bli oppmuntret


Lev et Godt og Rettferdig liv fremfor Herren


Hvordan bli fylt med Den Hellige Ånd


Lev godt i Den Hellige Ånd


Lydighet mot Herren


Tilgivende Bibelvers


Familiens Bibelvers


Tolkning av

Matteus 12:45 - Demoner


Synden av Utroskap


Kampbønn for å bryte Demoners juridiske rettigheter


Kampvers 

mot demoniske angrep


Kampvers fra Bibelen


Synderens Bønn


Det grunnleggende om evig frelse


Du har Guds Kraft til å vitne


Faller i ånden som kommer   fra Gud?


    Hvordan bedømme om et Ord er fra Herren


Hva er bønn


Søk Herren


Gud gjør ikke

forskjell på folk


Du er hva du tenker


Nå som jeg er frelst

hva gjør jeg så?


Å bli forvandlet ved å

fornye ditt sinn


Søk etter Guds kunnskap


Be om frelse for

dine nære kjære


Den fullstendige

overgivelsen


Kunnskap og visdom vil hjelpe

å holde deg trygg


Hva er dåpen i

Den Hellige Ånd


Helliggjørelse


I mange rådgivere er det sikkerhet


Den falske doktrine

av universalisme


Søk etter

Guds kunnskap


Den Hellige Ånd

er vår hjelper


4 nivåer av åndelig

krigføring mot

demoniske ånder


Vokse i Guds kunnskap


Prøvelser og trengsler

testing av din tro


Bruk kunnskapen som

Gud vil gi deg


Jezebels Mest

Typiske Kjennetegn


Guds folk er ødelagt av

mangel på kunnskap


Beordre demoner om å tre tilbake så du kan

vitne riktig for noen


All kunnskap og visdom

kommer direkte fra Gud


Jezebels ånd


Kunnskap og visdom er

bedre enn alle materielle

ting i denne verden


Tegn på Demonisering


Demoners

juridiske rettigheter


Gå med andre vise

mennesker


Åndelig krigføringsverktøy


Bær ikke Nag til Herren


Hvordan tilbe Gud i Ånden


Kan en Kristen miste

sin frelse ?


Hvordan gjøre en selvbefrielse

fra Demoner


Frykten for Herren er begynnelsen av å motta kunnskap og visdom


Helliggjørelse


Hvorfor oppfører noen

kristne seg så dårlig


Åndelig Krigføring


Kunnskap, forståelse

og visdom


Bønnhemmeligheter


Et vist menneske vil ikke være partisk i dømming


Prøvelser og trengsler

testing av din tro


Endetiden

og Antikrists fall


Kunnskap og Visdom

er bedre enn alle....


Velg dine venner nøye


All kunnskap og visdom kommer direkte fra Gud


Frykten for Herren


Den Hellige Ånd


Den fullstendige overgivelsen


Kjærlighetens Kraft


Historien om Adam & Eva


Historien om Kong Salomo


Slutt aldri å høre på rettledning


Hvordan høre Guds stemme


Vokse i Guds kunnskap


Søk etter kunnskap

om Gud


Den Hellige Ånd er vår Hjelper, Lærer og Guide


Hvorfor verden

hater Jesus


Hold deg ydmyk når Gud begynner å frigjøre sin kunnskap til deg


Helbredende vers

fra Bibelen