1. Bønn hemmelighet

Ditt personlige forhold til Gud

Ditt personlige forhold til Gud

Dette, er etter min mening, nr. 1 hemmelighet for å kunne få flere av dine personlige bønner besvart av Gud Faderen. Denne spesielle hemmeligheten er det første skrittet du må ta før du kan forvente å ha noen form for stor suksess i bønnens liv med Gud Faderen.


Her er Skrift verset som vil gi oss denne første store bønn hemmeligheten fra Herren:

  • Hvis dere blir i meg og mine ord blir i dere, be da om hva dere vil, og dere skal få det. For ved dette blir min Far æret, at dere bærer mye frukt og blir mine disipler. (Johannes.15:7~8)

Se veldig nøye på dette verset for å se nøyaktig hva Jesus prøver å fortelle deg. Han gir deg to kraftige åpenbaringsåpninger som du må forstå hvis du vil kunne få Gud Faderen til å svare på flere av dine spesifikke bønner.


Her er de to hoveddelene av åpenbaringen.


1. Etabler et godt, personlig forhold med Herren


Første del av første setning - "Hvis dere blir i meg" - forteller deg at det aller første som Gud ønsker fra deg for å kunne tilnærmes ham i bønn, er for deg å etablere et veldig sterkt personlig Forhold til ham!


Jesus bruker ordet «blir». Ordet blir betyr å «fortsette i en tilstand eller et sted for å utholde.» Det som Jesus ønsker fra oss, er at vi er villige til å være i ham, at vi er villige til å leve i ham. Å være villig til å være i Jesus betyr at vi har etablert et veldig godt, intimt, personlig forhold med Ham.


Grunn nr.1 til at Gud skapte menneskeheten var for intimt fellesskap. Gud har denne utrolige kjærligheten til menneskeheten, og Han vil mer enn noe annet at vi tilnærmer oss ham, og inngår i dette en-til-en, intimt, personlige forhold med Ham.


Hvis du virkelig stopper og tenker på dette, hva er en av de største gledene som en person kan ha på denne siden av himmelen? Hva er den ene tingen som folk flest lengter etter? Hva er den ene tingen som får deg til å gråte når du ser dette fremstilles på kinoene?


Det er lengselen etter et personlig, intimt, kjærlighetsforhold med en person av motsatt kjønn, lengselen etter en sann sjelsfrende. Hvorfor? Fordi den ene personen, mer enn noen annen person, er den eneste personen som virkelig kan lære seg å kjenne deg. Det er den eneste personen som kan bli din beste venn. Det er den eneste personen du kan fortelle litt og alt til.


Det er den mest unike av alle menneskelige relasjoner. Noen har funnet denne sanne kjærligheten i dette livet, og andre har ikke. De av dere som har funnet denne sanne kjærlighet, vet nøyaktig hva jeg snakker om. De av dere som ikke har funnet denne sanne kjærligheten på dette tidspunktet, kjenner lengselen av at du må finne denne ene spesielle personen.


Den samme lengsel etter at vi må møte denne ene sanne sjelevenn er den samme lengsel som Gud har for alle oss. Bortsett fra at hos Gud, er denne lengselen etter oss mye mer intens. Det faktum at Gud ville sende sin eneste Sønn til vår jord i kjødet for å dø fysisk på et kors for å bringe oss tilbake til seg, viser oss mer enn noe annet hvor mye Han virkelig elsker oss alle.


Den beste analogien jeg kan gi deg på dette er den "beste venn analogien". Gud ønsker å bli din beste venn, over din sjelevenn og over alle andre beste venner du måtte ha i dette livet. Han vil være nr. 1 i livet ditt, og han vil ikke slå seg til ro med noe mindre. Bibelen sier at Gud Faderen er en sjalu Gud, en altoppslukende brann.


Noen kristne tror at hvis de går til kirken en gang i uken, synger noen sanger i kirken, og betaler sin kollekt, at de er "i et forhold" med Gud. Gud ønsker imidlertid mer enn dette. Han vil ha deg 7 dager i uken, ikke bare en gang i uken i en kirketjeneste.


Han ønsker å kunne kommunisere fritt med deg døgnet rundt. Han vil at du skal snakke med Ham akkurat som du vil snakke med din beste venn. Han vil ha dynamiske fri flytende samtaler med deg på alt det du personlig vil diskuterer med Ham, uansett hvor lite eller trivielt det kan virke for deg. Og han vil at du skal være åpen for å lytte til alt han måtte ha å si til deg.


Hva som skjer med noen kristne er at de ikke har etablert denne typen nært personlige forhold til Herren, og når en krise eller nødsituasjon presenterer seg, er det allerede for sent å prøve å få Gud til å svare på bønnen sin.

Legg merke til at Jesus starter den første setningen med ordet "HVIS" HVIS du har etablert et godt, personlig forhold til Gud, DA kan du nærme deg Ham med dine bønneforespørsler, og DA vil Han svare dem.

For mange kristne forsøker å bruke Gud. Den eneste gangen de nærmer seg Gud er når de trenger noe spesifikt fra Ham. Gud har således ikke noe naturlig ønske om å svare på noen bønneforespørsel de måtte ha fordi de aldri har etablert noen form for ekte personlig forhold til Ham.

En av de tingene jeg følte som Den Hellige Ånd har formidlet til meg,  er at hvis du virkelig vil kunne få Gud til å svare på flere av dine bønner, må du skape et ønske i Gud til å ville svare på flere av dine bønner .


Og nr. 1 måten du oppretter et ønske i Gud om å få ham til å svare på flere av dine bønneforespørsler, er å etablere et godt, intimt, personlig forhold til Ham.

Foreldre og barn analogi


Analogien Den Hellige Ånd fikk meg til å forstå er at dette var "Foreldre-barn analogi" Tenk deg at du er forelder og du har to små barn. Den ene gutten elsker deg virkelig. Han har etablert et sant, kjærlig, personlig forhold med deg.


Han ønsker å være sammen med deg. Han kommer hjem fra skolen og forteller deg alt som skjedde med ham den dagen. Han forteller deg alle de små tingene som har gått rett eller galt i løpet av dagen. Han verdsetter din mening.


Når han blir eldre og mer moden, vil han plutselig høre mer om deg, ditt liv og dine problemer. Han vil vite mer om deg, din fortid, hvorfor du gjør det du gjør og hvorfor du tenker slik du gjør. Dette barnet er virkelig begeistret for deg, virkelig lever i deg. Du føler at du og han er "en i samme ånd". Når du blir eldre, blir ditt personlige forhold dypere og blir bare bedre og bedre.


Så har du det andre barnet. Han kunne ikke bry seg mindre om deg og din personlighet. Den eneste gangen han vil komme til deg, er når han trenger noe spesifikt fra deg. Han vil selv gå så langt som å late som han bryr seg om deg, men når han får det han vil ha fra deg, er han tilbake til å ignorere deg til neste gang han trenger noe fra deg.


Etter hvert som han blir eldre vokser dere lenger og lenger fra hverandre. Når han endelig er i stand til å dra hjemmefra, hører du aldri fra ham, med mindre han igjen trenger noe spesifikt fra deg. Han ringer nesten aldri eller kommer innom deg.


Nå, hvis du er den kjære far til disse to barna, hvilken av de to vil du ha et sterkt og naturlig ønske om å hjelpe når de trenger hjelpen din til noe? Du vil ikke ha noe naturlig ønske om å hjelpe den som har brukt deg over alle disse årene.


Men med barnet som har etablert et sant, kjærlig, personlig forhold med deg, vil du strekke deg langt for å gi barnet alt og alt det han trenger. Hvorfor? Fordi han elsker deg for deg! Han elsker deg ikke for hva du kan gjøre for ham. Han elsker deg for den personen du er, og for den vennen du har blitt til ham i alle disse årene.


Faktisk vil din kjærlighet til denne kjærlige sønnen bli så stor, at mange ganger vil du gi ham det han trenger før han selv vil spørre om det. Hvorfor? Fordi du er så på linje med ham, at du vil noen ganger vite hva han trenger før han selv engang vil vite at han trenger noe.


Da vil du gi det til ham før han selv vil spørre deg om det fordi din kjærlighet til ham er så stor. Du har et veldig sterkt naturlig ønske om å gjøre ham glad, alt på grunn av det gode personlige forholdet han har etablert med deg i alle de årene.


Det er nøyaktig samme måte med Gud Faderen! Etabler et sant, kjærlig, intimt, personlig forhold til Gud Faderen og se om ikke hele livet ditt vil gjøre en komplett vending. Ingenting vil berøre Guds hjerte mer enn om du forsøker å etablere et godt, nært, personlig forhold til Ham - med at du virkelig ønsker Ham for hvem Han er, ikke for det Han kan gjøre for deg ved hjelp av materielle velsignelser.

Igjen - som et ord av forsiktighet - Gud kan ikke bli lurt eller bedratt.


Du kan ikke forsøke å inngå denne typen personlige forhold til Gud for å prøve å få Ham til å innfri alle dine ønsker og begjær.


Dine motiver må være rene!


Du inngår et godt personlig forhold til Herren fordi du vil bli kjent med ham personlig!


Du går ikke inn i denne typen personlige forhold med Ham for å se hvor mye Han kan gi deg.


Du må ønske Gud for hvem Han er - ikke for hva Han kan gjøre for deg. Bibelen forteller oss å søke Guds ansikt - ikke Hans hånd.

For de av dere som virkelig har etablert denne typen nært, intimt, personlig forhold til Gud, er jeg sikker på at du kan vitne om at dette virkelig er den største opplevelsen som noen av oss kan ha på denne siden av himmelen - at denne ene og eneste sanne Gud i hele universet kan faktisk få direkte kontakt med deg, kommunisere og snakke direkte med deg, og etablere et ekte, intimt, personlig forhold med deg.


For de av dere som ikke virkelig har etablert denne typen nært personlige forhold til Gud, er det en ting jeg kan fortelle deg, og det er at det er absolutt ingenting å være redd for.


Gud vil håndtere og forholde seg til deg på det nivået du for tiden driver med hos Ham. Denne typen intime personlige forhold til Herren er ikke bygget opp over natten, men over tid.

Gud kan tilfredsstille og møte de dypere lengsler av din sjel og ånd som ingen mennesker noen gang kan nå! Han kan virkelig gi deg en perfekt, ren og ubetinget kjærlighet som ingen andre vil kunne gi deg i dette livet.


Han vil kunne elske deg bedre og dypere enn noen andre i livet ditt - inkludert den gode naturlige kjærligheten du kan få fra foreldrene dine, barna dine, ektepartneren din, og noen av dine bedre venner.


Du kan helt stole på Gud fordi han er helt og fullt perfekt på alle hans måter. Han vil ikke såre deg eller skade deg på noen måte. Gud har ingen mørk side i hans personlighet, så han er helt pålitelig. Han er helt ute av stand til å skade deg på noen måte.

Noen kristne er redd for å gå dypere med Gud i sitt eget personlige forhold med Ham fordi de har blitt forferdelig såret i andre relasjoner, enten det er fra foreldrene, deres elskere eller noen av vennene sine.


Alle mennesker er ufullkomne, og de er dermed ikke i stand til å gi deg noen form for perfekt sann kjærlighet.


Siden Gud er helt og fullt perfekt i Hans natur og på alle hans måter - så er Han og bare Han den eneste som kan gi deg den perfekte, rene, sanne og betingelses-løse kjærligheten du virkelig leter etter i dette livet.

2. Bibelen


Nå kommer vi til den andre hemmeligheten som er i verset ovenfor. Legg merke til den andre delen av første setning som sier: "mine ord blir i dere" Jeg tror Jesus forteller oss to ting i denne setningen.


Hans "Ord" betyr bokstavelig talt Hans ord. Hvis du har etablert et godt, kjærlig, personlig forhold til Gud, så vil han snakke med deg akkurat som du vil snakke med ham.


Og hvis han snakker til deg, så vil hans ord være i deg! Dette vil være som et direkte resultat av den frie flytende dialogen som du vil ha med Gud som følge av å ha etablert et nært, intimt, personlig forhold til Ham.


Den andre meningen med hans ord som er i deg, er at han henviser til Bibelen. Hvis du virkelig ønsker å inngå et nært personlig forhold til Gud, må du være villig til å bruke en form for vanlig kvalitetstid til å lese i Bibelen. Bibelen er den eneste sanne kilden vi har her nede på denne jorden, hvor vi virkelig kan lære alt om Gud Faderen, Hans Sønn Jesus Kristus og Den Hellige Ånd.


Når du først inngår et ekte, personlig, kjærlighetsforhold med noen, vil det aller første naturlige ønske du får, være at du vil bli kjent med alt du kan ved denne personen. Du vil ønske å vite om alt, hva de liker, hva de misliker, hvor de komme fra, og hva de har vært gjennom i livet. Og den eneste måten du kan finne ut alt dette om dem, er å stille mange spørsmål.


Med Gud er nr.1 måten du vil lære alt om Ham på, å lese Bibelen, fordi Bibelen vil fortelle deg alt du trenger å vite om Ham, Hans Sønn Jesus Kristus og Hans Hellige Ånd.


Du må søke etter kunnskap om Herren - og Bibelen er den viktigste kilde som vi har på denne jorden som kan lære oss om Gud og alle hans veier.

Bunnlinjen


For å oppsummere åpenbaringen i det ovennevnte skriftverset i en bunnlinje uttalelse:


Gud ser etter å etablere et nært, intimt, personlig forhold til hver enkelt av oss. Dette gjøres på to måter:

  • Ved å etablere et direkte, frittflytende og spontant beste vennsforhold med Gud hvor du kommuniserer og snakker med Ham med jevne mellomrom på nøyaktig samme måte som du ville med en beste venn.


  • Og ved å søke etter kunnskap om Gud - prøv å bli kjent med alt du kan om Ham ved å studere og meditere om det som er skrevet i Den Hellige Bibelen.

Jeg garanterer deg at hvis du er villig til å inngå i begge disse rikene med Herren, vil livet ditt aldri bli det samme igjen. Dette nært, intime, personlige forhold som du kan inngå med Herren, vil være døråpneren som forandrer løpet av hele livet ditt for alltid. Reisen er der for alle som er villige til å gå inn i det!

KONGENES KONGE, JESUS KRISTUS.

Bønn & VersStikkord index


Artikkel index


Lese forslag


Mest lestSøk i våre artikler

Bibelvers etter Tema

Artikkel utvalg


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er  i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Troens Bibelvers

Bli oppmuntret


Lev et Godt og Rettferdig liv fremfor Herren


Hvordan bli fylt med Den Hellige Ånd


Lev godt i Den Hellige Ånd


Lydighet mot Herren


Tilgivende Bibelvers


Familiens Bibelvers


Tolkning av

Matteus 12:45 - Demoner


Synden av Utroskap


Kampbønn for å bryte Demoners juridiske rettigheter


Kampvers 

mot demoniske angrep


Kampvers fra Bibelen


Synderens Bønn


Det grunnleggende om evig frelse


Du har Guds Kraft til å vitne


Faller i ånden som kommer   fra Gud?


    Hvordan bedømme om et Ord er fra Herren


Hva er bønn


Søk Herren


Gud gjør ikke

forskjell på folk


Du er hva du tenker


Nå som jeg er frelst

hva gjør jeg så?


Å bli forvandlet ved å

fornye ditt sinn


Søk etter Guds kunnskap


Be om frelse for

dine nære kjære


Den fullstendige

overgivelsen


Kunnskap og visdom vil hjelpe

å holde deg trygg


Hva er dåpen i

Den Hellige Ånd


Helliggjørelse


I mange rådgivere er det sikkerhet


Den falske doktrine

av universalisme


Søk etter

Guds kunnskap


Den Hellige Ånd

er vår hjelper


4 nivåer av åndelig

krigføring mot

demoniske ånder


Vokse i Guds kunnskap


Prøvelser og trengsler

testing av din tro


Bruk kunnskapen som

Gud vil gi deg


Jezebels Mest

Typiske Kjennetegn


Guds folk er ødelagt av

mangel på kunnskap


Beordre demoner om å tre tilbake så du kan

vitne riktig for noen


All kunnskap og visdom

kommer direkte fra Gud


Jezebels ånd


Kunnskap og visdom er

bedre enn alle materielle

ting i denne verden


Tegn på Demonisering


Demoners

juridiske rettigheter


Gå med andre vise

mennesker


Åndelig krigføringsverktøy


Bær ikke Nag til Herren


Hvordan tilbe Gud i Ånden


Kan en Kristen miste

sin frelse ?


Hvordan gjøre en selvbefrielse

fra Demoner


Frykten for Herren er begynnelsen av å motta kunnskap og visdom


Helliggjørelse


Hvorfor oppfører noen

kristne seg så dårlig


Åndelig Krigføring


Kunnskap, forståelse

og visdom


Bønnhemmeligheter


Et vist menneske vil ikke være partisk i dømming