Slik håndterer du en stormsky

når den kommer din vei

Med versene som er oppført i del 1 og del 2 i Skriftversene for prøvelser og trengsler, som alle forteller oss at vi alle må møte en viss mengde prøvelser og trengsler i dette livet, må dere nå lære å håndtere disse stormskyene når de forsøker å komme imot deg.


Hvis og når en stormsky noen gang er klar til å komme gjennom døren din, har du nå tre mulige alternativer for å håndtere denne.

Som kristen, studer disse tre alternativene veldig, veldig nøye. Gud skal hjelpe deg med å håndtere enhver stormsky som gjør seg klar til å ramme deg, men det vil virkelig hjelpe hvis du kan forstå noen av de forskjellige måtene som Gud vil bruke til å håndtere denne typen motgang.


Bibelen forteller oss at Guds folk kan gå til grunne for mangel på kunnskap - og hvis du ikke har riktig kunnskap om hvordan du skal håndtere en stormsky, kan det føre til at du kommer inn i store problemer og muligens forlenge prøvelsestiden mer enn hva Herren virkelig ville like.

1. Unngå stormskyen


Dette første alternativet og strategien er så enkelt og effektivt, og likevel har så mange mennesker trukket unødvendige prøvelser og trengsler deres vei som et resultat av å bryte denne grunnleggende fornuftighetsregelen.


Jesus selv isolerer denne særskilte strategien når han forteller oss å lære å vende det andre kinnet til når en blir slått og angrepet. Imidlertid tror jeg ikke at Jesus forteller oss å bli underdanige dørmatter og slagsekker. Det er en tid å engasjere og kjempe, men det er også en tid å ikke engasjere seg og kjempe.


Du må være klok og smart, og vite når du skal kjempe og engasjere deg, og når du bare skal la visse saker gå. Med andre ord, velg dine kamper nøye og sørg for at du opererer under veiledning og ledelse av Den Hellige Ånd hvis du skal engasjere deg med noen eller noe.


Her er noen eksempler på hvordan du kan sette denne spesifikke kampstrategien til virkelig drift på livets slagmark:


1. Du kjører nedover motorveien, og plutselig kutter noen deg av i trafikken på en slik måte at du utsettes for fare. Du har ikke gjort noe galt for å få ham til å gjøre dette mot deg. Han tar tydeligvis ut sitt sinne og aggresjon direkte mot deg, uansett hva hans personlige grunner kan være.


Du har nå ett av to alternativer. Du kan enten bli sint på ham, vise ham at han ikke kan komme fra med dette, og jage ham lenger nedover veien, og så gjøre det samme mot ham. Eller du kan velge å vende det andre kinnet til som Jesus forteller oss å gjøre, å la ham kjøre vekk fra deg uten å prøve å ta noen form for gjengjeldelse mot ham. Som et resultat driver han vekk fra deg og du ser ham sikkert aldri igjen.


Mange mennesker vil, på grunn av deres egne korte lunter eller deres egne macho holdninger og tankegang, ikke kunne la dette gå, og de vil da jage etter denne mannen og sørger for at de får hevne seg. Med andre ord, de må gjøre gjengjeldelse og vil ikke kunne la det gå.


Men de glemmer en, enkel, liten ting. De har ingen anelse om hvem de har å gjøre med. Denne andre personen kan være en ustabil psykotisk kriminell som vil drepe dem hvis de forsøker å krysse ham på noen måte. Uten å vite dette leker de med livet sitt.


Dette får det til å klikke for den psykotiske kriminelle, og han tar deretter ut pistolen og skyter direkte mot deg, og derved enten dreper eller alvorlig skader deg. Du har nå åpnet døren til en stor stormsky, og du må nå takle prøvelse og trengsel med denne alvorlige skaden du nå må kjempe med, ikke bare deg, men også resten av dine familiemedlemmer. Det har vært dokumenterte tilfeller av uskyldige mennesker som blir alvorlig skadet som et resultat av et stygt voldsangrep i trafikken.


Og alt dette kunne lett blitt unngått dersom du bare hadde fjernet stormskyen i utgangspunktet ved å snu det andre kinnet til og la saken gå uten å prøve å gjengjelde.


2. Et annet område hvor en stormsky kan håndteres riktig ved å bare unnvike det lik en bokser som dukker for slag, er hva våre barn må møte i sine videregående skoler og høyskoler. Som vi alle vet, er rusmidler fortsatt populære på våre videregående skoler og høyskoler.


Hvert kristen barn har igjen en av to muligheter de kan ta når de blir kontaktet av noen som prøver å få dem til å bruke narkotika. De har nå en offisiell stormsky som banker på dørene sine når de blir fristet til å bruke stoffer av en annen person. De kan enten slå ned tilbudet, holde seg på rett side av gjerdet i sin vandring med Herren og unngå fristelsen, eller de kan gi etter for å være som de andre såkalte kule barna på skolene sine.


Hvis de gir etter og begynner å bruke stoff, har de nå åpnet seg opp for konsekvensene av hva disse stoffene kan gjøre for dem. Som et resultat vil et visst antall av dem ende opp med å trekke alvorlig trengsel ned på dem som å bli hektet på noen av de tyngre stoffene, muligens overdose på noen av dem, eller muligens bli skadet som et resultat av å henge ut med feil type mennesker som liker å bruke og selge disse tyngre stoffene.


Hvor mange av våre unge barn og tenåringer har ikke blitt narkomaner, selgere og til slutt kriminelle som følge av å ikke unnslippe den første stormskyen som kom og banket på dørene sine? Igjen kunne alle disse negative konsekvenser lett blitt unngått helt fra begynnelsen ved å bare unnslippe den første fristelsen til å komme inn i denne forbudte verden av Herren.


Mange prøvelser og trengsler kan lett unngås og stoppes rett ved dørstokken din hvis du bare kan lære å si nei og bli på din side av gjerdet med Herren.

2. Hold din posisjon - Gud vil bekjempe Stormskyen for deg


Den andre strategien er at du til tider ikke trenger å gjøre noen ting. Alt du trenger å gjøre er å holde posisjonen din, og Gud vil da ta stormskyen ut for deg.


Et perfekt eksempel på dette er hva som skjedde med Moses og israelittene når Rødehavet delte seg. Ikke før får Gud dem fra Faraos grep, så finner de seg ved Rødehavet, med ingen steder å gå. Den egyptiske hæren kommer tilbake etter dem. De kan ikke bevege seg bakover eller fremover. De må da vente på at Gud skal bevege seg på en slags overnaturlig måte, og da skjer det, Gud deler overnaturlig Rødehavet slik at de kan ha trygg passasje til den andre siden.


Det du finner i mange av dine personlige prøvelser med Herren, er at til tider vil Gud ordne omstendigheter der du absolutt ikke kan gjøre noenting på slutten. Det eneste du vil kunne gjøre er å vente på at Gud skal bevege seg på Hans side.


Du vil være akkurat som Moses og resten av israelittene da de måtte vente på at Gud skulle dele Rødehavet. Som et resultat vil du bli kastet inn i en slags ventemodus med Herren. Han vil tvinge deg til å vente på Ham for å teste din tro og for å utvikle tålmodighet og utholdenhet i din personlighet.


Mye av tiden, du venter på Gud vil faktisk være vanskeligere å gjøre enn om du kunne gjøre noe spesifikt på slutten.


Å vente på Gud vil teste din tålmodighet og beslutning i Ham på en måte som du aldri har kjent før. Men det vil være tider at Herren vil tvinge deg til å vente på Ham, og hvis du prøver å ignorere ham og gjøre ting på din måte, vil du bare ende opp med å forlenge forsøket og muligens føre til at mer pine og hjertesorg vil komme som en Resultatet av å gå i retninger som han ikke vil at du skal gå inn i.


Jeg har møtt mange kristne kvinner som ikke kunne vente på Gud til å bringe dem sine sanne sjelevenner etter hans valg. Som et resultat av å ikke være tålmodig nok til å vente på Guds timing, endte de med å gifte seg med de feile menn og ble skilt innen et år.


Og all trengsel om å måtte gå gjennom en smertefull skilsmisse, endte opp med å komme deres vei, fordi de ikke kunne vente på Guds perfekte timing for å bringe dem deres sanne sjelevenn.


Derfor er det så viktig at du lærer å bli ledet av Den Hellige Ånd, slik at du kan vite når du skal unngå, eller når du skal holde posisjonen din og la Gud gjøre neste skritt, eller når du skal engasjere seg direkte med stormskyen, Som nå fører oss inn i neste avsnitt.

3. Ta direkte tak i Stormskyen


Selv om det vil være mange ganger at Gud enten vil at du helt unnslipper og dukker bort fra stormskyen som forsøker å komme mot deg, eller at du bare holder din posisjon mens han tar fullstendig vare på det for deg - det vil være andre ganger som han vil ha deg til å møte det selv, operererende under hans veiledning, kraft og salvelse for å kunne gjøre det.


Med andre ord må du direkte engasjere seg med stormskyen som en modig og tapper soldat av Jesus Kristus. Og mens du er direkte engasjert med stormskyen, vil Gud kjempe kampen gjennom deg som du er direkte engasjert med den.


Et av de mest dramatiske eksemplene på noen som er direkte engasjert med et stormskyhode, må være historien om David og Goliath. Resten av israelittenes hær var for redd for å gi seg på denne onde blasfemiske skapningen, men David hadde nok dristighet og mot til å engasjere seg direkte med ham. Og da han gjorde det, kunne Gud salve ham for å kunne slå denne giganten helt død med et velplassert slag.


Mange av disse menneskene kjemper noen av disse prøvelsene ganske lenge før de blir lært hvordan de skal gå på offensiven som opererer under Guds salvelse. Og da de gjorde det, snudde det helt for dem, og de ble fullstendig fri fra sine trengsler innen 24-48 timer!

Mange ganger kan du raskt avslutte prøvelsen og trengselen hvis du bare vil være modig nok til å engasjere deg direkte i den operererende under Guds veiledning og makt.


Men igjen må du helt stole på Guds veiledning gjennom Den Hellige Ånd når du skal engasjere deg og når du ikke skal engasjere deg.


Men hvis du mottar en fullstendig frigjøring fra Den Hellige Ånd for direkte å engasjere deg i enkelte stormskyer som gjør seg klar til å komme mot deg, må du ikke være redd for å gjøre det. Hold kong David som din perfekte rollemodell. Han var bare en gjetergutt da han tok på seg og beseiret Goliath.


Uansett hvor stor din motstand eller veisperring kan være, forstå at absolutt ingenting er umulig med den allmektige Gud vi tjener - og at det ikke er noe som Han ikke helt kan overvinne og ta ut, inkludert enhver alvorlig stormsky som kan bli klar å til komme mot deg.

Noen ganger vil Gud være i stand til å avslutte trengselen raskt og enkelt for deg, men andre ganger vil du bli tvunget til å kjempe mot stormskyen i lengre tid. Igjen kjører Gud hele showet, og han vil være den som bestemmer hvor lenge du må kjempe mot stormskyen og når den til slutt vil ende. Noen ganger må disse forsøkene vare i lengre tid for at Gud skal kunne jobbe med det han ønsker å jobbe i din personlighet som en del av Hans helliggjørelsesprosess med deg.

KONGENES KONGE, JESUS KRISTUS.

Vår  troStikkord index


Artikkel index


Lese forslag


Mest lestSøk i våre artikler

Bibelvers etter Tema

Artikkel utvalg


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er  i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Troens Bibelvers

Bli oppmuntret


Lev et Godt og Rettferdig liv fremfor Herren


Hvordan bli fylt med Den Hellige Ånd


Lev godt i Den Hellige Ånd


Lydighet mot Herren


Tilgivende Bibelvers


Familiens Bibelvers


Tolkning av

Matteus 12:45 - Demoner


Synden av Utroskap


Kampbønn for å bryte Demoners juridiske rettigheter


Kampvers 

mot demoniske angrep


Kampvers fra Bibelen


Synderens Bønn


Det grunnleggende om evig frelse


Du har Guds Kraft til å vitne


Faller i ånden som kommer   fra Gud?


    Hvordan bedømme om et Ord er fra Herren


Hva er bønn


Søk Herren


Gud gjør ikke

forskjell på folk


Du er hva du tenker


Nå som jeg er frelst

hva gjør jeg så?


Å bli forvandlet ved å

fornye ditt sinn


Søk etter Guds kunnskap


Be om frelse for

dine nære kjære


Den fullstendige

overgivelsen


Kunnskap og visdom vil hjelpe

å holde deg trygg


Hva er dåpen i

Den Hellige Ånd


Helliggjørelse


I mange rådgivere er det sikkerhet


Den falske doktrine

av universalisme


Søk etter

Guds kunnskap


Den Hellige Ånd

er vår hjelper


Vokse i Guds kunnskap