Helliggjørelsen

- Slik går du med Herren inn i Helliggjørelsesprosessen.

Helliggjørelse

I del 2 lærte du hvordan du får Gud til å flytte deg inn i Helliggjørelsesprosessen


Selv om alt dette kan virke som en for høy målsetting i den type verden vi lever i    i dag, er det virkelig ikke det. Jeg har personlig sett at Gud gjør et helliggjørende arbeid i flere mennesker jeg kjenner, og endringene i personens personlighet har vært dramatiske og kraftige.

De er ikke lenger de menneskene jeg pleide å kjenne. De er nå sanne hellige i enhver forstand av ordet.

Den Hellige Ånd er kraftig og Han er Gud Den Allmektige selv.


Når du ser ham virkelig ta et grep i en troende, for deretter å starte dette helliggjørende arbeidet i dem for å gjøre dem mer hellige og Kristuslignende i deres sjeler og personligheter - det er virkelig et utrolig syn å se! Etter min mening er dette enda mer mirakuløs enn å se ham helbrede noen av en fysisk lidelse eller sykdom.

Til de av dere som ønsker å tråkke inn i denne typen dypere vann med Herren, men er litt redd for hva han kan gjøre med deg - det eneste jeg personlig kan fortelle er at du helt kan stole på Gud Faderen til å begynne dette arbeidet i deg. Han kjenner deg bedre enn du noen gang kan kjenne deg selv.


Siden Gud er helt og fullt perfekt i Hans natur og personlighet, betyr dette at Han vil vite hvordan han helt perfekt skal håndtere deg med denne helliggjørelsesprosessen.

Jeg vil avslutte denne artikkelen med en veldig enkel 4-trinns prosess som vil lede deg inn i dette helliggjørelsesområdet hvis du bestemmer deg for å gi Gud et fullt og solid grønt lys for å starte denne prosessen i deg. Men det jeg ikke kan gi deg, er akkurat hva Gud vil gjøre personlig med hver og en av dere med en gang denne helliggjøringsprosessen starter.


Alle opererer på ulike nivåer av åndelig utvikling med Herren. Noen mennesker har mer bagasje til å rydde opp i enn andre. Noen mennesker vil være mer motstandsdyktige overfor Den Hellige Ånd som ønsker å fjerne visse negative egenskaper enn andre vil.


Noen vil utvikle seg raskere enn andre vil, fordi de vil være mer ærlige mot Herren og vil være mer åpne for å motta åpenbaring om akkurat hva det er Gud vil sette inn i dem og akkurat hva det er Han vil ta ut av dem.


Denne helliggjørelsen er en prosess. Det er ikke noe som gjøres over natten. Du kan stole på at Gud helt perfekt skal håndtere den tidsrammen han ønsker å operere i.


Han vil ikke overvelde deg. Han vil gi deg rikelig med rimelig tid til å jobbe med Den Hellige Ånd når Den Hellige Ånd begynner å gi åpenbaring og kunnskap til deg om akkurat det han vil komme etter.


For de av dere som virkelig ønsker å bli seriøse med Herren om å få denne helliggjørelsesprosessen påbegynt i livet ditt - her er en veldig enkel 4-trinns prosess som vil få deg inn hvis du bestemmer deg for å ta det steget.

1. Bestem deg for om du virkelig vil det.

Det første du må gjøre, er å ta en personlig beslutning om hvorvidt du virkelig vil inngå i dette hellig-gjørelsens rike med Herren. Mange kristne vil virkelig ikke at Gud skal gjøre noen form for helliggjørende arbeid i deres liv.


Årsaken til dette er at de vet at han kommer etter noen av deres laster og karakterfeil, og de er

rett og slett ikke villige til å gi opp noen av disse lastene eller forsøke å prøve å jobbe med Ham for å forandre visse deler av deres personligheter .


Så det første du må gjøre er å ta denne personlige beslutningen om hvorvidt du virkelig vil at Herren skal begynne denne typen dypere arbeid i livet ditt. Dette er ikke noe du kan gå halvveis med Ham på. Dette er en alt-inn-eller-ingenting beslutning.


Du kommer enten til å gå hele veien med Herren når han begynner å gjøre det med deg, eller du vil ikke. Du kan ikke sitte på gjerdet med Ham i denne prosessen.


Hvis du gjør det, vil den Hellige Ånd ikke bevege seg med full kraft for å hjelpe deg med å rydde opp og helliges i den grad som Gud virkelig ønsker å få deg til i dette livet.


Når Herren begynner å bevege seg inn i bestemte områder av livet og personligheten, må du være villig til å jobbe fullt ut med Ham på det, eller ingenting kommer til å bli fullført. Han må ha full samtykke til alt dette. Gud respekterer din frie vilje, og han vil ikke gå imot den.


Hvis du bestemmer deg for å gi Herren et fullstendig og solidt grønt lys for å starte denne typen dypere arbeid i livet ditt etter å ha tenkt og tygget på konsekvensene av hva denne typen dypere progressivt arbeid vil innebære, vil du nå være klar For trinn 2.

2. Be Gud Faderen om å begynne Helliggjørelsesprosessen.


For å få Gud til å begynne å flytte deg inn i denne helliggjørelsesverdenen, krever det bare én ting - og det ene er at du går for Herren i alvorlig og inderlig bønn og ber Ham om å starte denne helliggjørelsesprosessen i livet ditt gjennom kraften til Den Hellige Ånd. Det er faktisk så enkelt.


Bibelen sier å spørre - og da vil du motta.


Bibelen sier også at du ikke har fordi du ikke spør. Med andre ord, alt du trenger å gjøre er å be Gud Faderen i bønn for å starte denne helliggjørelsesprosessen og fortelle ham at du nå vil være villig til å jobbe med både Ham og Den Hellige Ånd når den begynner.

Når du har lagt denne første forespørselen på Hans alter, ville jeg fortsette å minne Herren om å holde denne helliggjørelsesprosessen gående for resten av livet ditt minst en eller to ganger i året for resten av livet ditt.


Ved å minne Gud om å holde denne helliggjørelsesprosessen på gang for resten av livet, viser du Ham at du mener alvorlig virke med Ham, og at du vil at Den

Hellige Ånd skal fortsette å jobbe med deg i dette rike så lenge du går Og puster inn i denne fysiske kroppen.


Showet stopper aldri med Herren, og han vil ta deg så langt som du vil vandre sammen med Ham i dette riket.


For de av dere som ønsker en god bønn for å gå fremfor Gud Faderen for å få Ham til å starte denne helliggjørelsesprosessen i livet ditt, her er en veldig god bønn du kan bruke:

"Far,


I Din Sønn Jesu Kristi navn nærmer jeg meg nå din trone med en svært spesiell forespørsel. Ditt Ord forteller meg at du vil helbrede meg helt gjennom Den Hellige Ånd`s spesielle virke.


Ditt Ord forteller meg at du vil forme, skape og forvandle meg til det ekspressive bildet av Din Sønn Jesus Kristus. Far, jeg vil nå jobbe i samarbeid og i partnerskap med både deg og Den Hellige Ånd for å starte dette dypere Helliggjørende arbeid i mitt liv.


Far, jeg ber nå om at du begynner å helbrede meg helt i både min kropp, min sjel og min ånd. Jeg gir deg nå et fullt og solidt grønt lys for å begynne denne Helliggjørelsesprosessen i mitt liv.


Far, jeg ber nå at du ikke holder noe tilbake når du begynner dette Helliggjørende arbeidet i meg og mitt liv.


Jeg vil nå være villig til å jobbe med både deg og Den Hellige Ånd i alle områder av mitt liv og i ethvert område av min personlighet som du føler trenger å bli ryddet opp i, Helliget, og gjort mer Hellig.


Far, jeg har nå full tro og tro på at du vil respektere denne forespørselen og vil begynne denne Helliggjørelsesprosessen i mitt liv på den måte og framferd du anser mest hensiktsmessig på nivået av Åndelig utvikling som jeg for tiden jobber med hos deg.


Takk far.

Takk Jesus.

Takk, Hellige Ånd. "

Dette ville være det grunnleggende ved å formulere denne typen bønn for de av dere som kan ha det vanskelig å formulere noen av dine spesifikke bønner til Herren.


Hvis du ærbødigst nærmer deg Gud med denne typen bønn, og du virkelig mener det fra ditt sinn og ditt hjerte - så vil Gud høre deg høyt og tydelig, og han vil da begynne å starte denne Helliggjørelsesprosessen i livet ditt akkurat der du er og i det øyeblikket denne forespørselen er lagt foran ham.

3. Studer Ordet til den kunnskapen du vil trenge.


Hvis du er villig til å gi Gud et fullt og solidt grønt lys for å starte denne helliggjørelsesprosessen i livet ditt, så er det nå to ting du må være villig til å   gjøre på slutten for å få denne helliggjørelsesprosessen til å gå i full fart. Du vil ikke være en passiv robot i alt dette, som forventer at Gud skal gjøre alt arbeidet for deg.


Han vil trenge deg til å gjøre din del i alt dette. Dette vil nå lede oss inn i de to siste delene som vil fullføre det du trenger å vite for å kunne arbeide i samarbeid med Herren på alt dette.


Din første del vil være å studere ordet på en eller annen form for regelmessig og hyppig basis.


Som noen av de tidligere nevnte skriftversene har uttalt, er det kombinasjonen av Den Hellige Ånd som arbeider med Ordet og kunnskapen om at Ordet vil gi deg det som vil føre til at denne Helliggjørelsesprosessen går på høygir i livet ditt.

Som jeg sa i del 1 i denne artikkelserien, så må du ha den faktiske kunnskapen om akkurat hva det er Gud vil forandre ved deg. Og den eneste måten du kan få denne kunnskapen på er å lese og studere fra Bibelen.


Studer og dra ut fra Bibelen nøyaktig hva det er som Gud ønsker å formidle til din personlighet, og akkurat hva det er Han vil ta ut av din personlighet som ikke er behagelig for Ham - og da vil Den Hellige Ånd begynne å bevege seg inn i de bestemte områder for å hjelpe deg med  å rydde opp og Helliges.

Det er Ordet og Ånden som arbeider sammen med hverandre som vil ta deg på denne veien til Hellighet i Herren.


Men din del er å komme inn i Ordet. Den Hellige Ånd kan ikke gjøre denne delen for deg. Mange kristne bruker ikke mye tid i Bibelen, og dette er en av hoved-grunnene til at det ikke er så mye åndelig vekst som skjer i deres liv.


Den Hellige Ånd vil personlig veilede deg i dette livet som om hvor ofte du må lese fra Bibelen. Du ønsker ikke å komme inn i legalisme og ritualisme med hvor ofte og hvor mye tid du vil bruke i Ordet. Gud selv vil lede deg personlig i alt dette.

Bare innse at Gud vil ha deg til å tilbringe litt vanlig kvalitetstid i løpet av livet ditt ved å lese fra Hans Ord, og forsøke å forstå og assimilere det du leser så godt du kan.


De etterfølgende artiklene som vi vil ha oppført i Helliggjøringsseksjonen på nettstedet vårt, vil gi deg mange av de relevante skriftversjonene om helliggjørelsen din, og nøyaktig hva det er Gud ønsker å formidle til din personlighet og nøyaktig hva det er Han vil ta Ut av din personlighet.

4. Samarbeid med Den Hellige Ånd under denne prosessen


Den siste og avsluttende delen for å virkelig kunne få denne Helliggjørelsesprosessen startet i livet ditt, er din vilje og iver etter å jobbe veldig nært med Den Hellige Ånd når han begynner å bevege seg inn på deg og fortelle nøyaktig hva han vil gjøre.


Her er noen eksempler på hva du kan forvente av Ham.


Apostelen Paulus sier at Gud vil helbrede deg helt - kropp, sjel og ånd. Ikke bli overrasket om en av de tingene som Den Hellige Ånd vil bevege seg på, er noen spesielle laster du kan ha som kunne ha skadet din fysiske kropp.


Gode eksempler på dette ville være å røyke sigaretter, røyke dop, misbruke alkohol og overspise på feil type matvarer.


Mange kristne er avhengige av å røyke sigaretter. Jeg har sett at Gud beveger seg på noen få av dem på denne spesielle lasten.


Noen av dem har lykkes i å kutte ut vanen, og andre har ikke det. Den Hellige Ånds kraft er der for å bidra til å bryte denne avhengigheten av deg, men du må virkelig ønske ha denne lasten fjernet før Gud kommer inn for å bryte denne avhengigheten fra deg.


Noen mennesker ønsker egentlig ikke å gi opp dette til Herren. Når det skjer, vil Gud respektere din frie vilje på saken og tre tilbake.


Imidlertid har jeg sett ham komme tilbake i bølger på den personen, og ofte kommer han tilbake og banker på deres dører, og lar dem igjen få vite at han virkelig vil ha denne avhengigheten fjernet fra deres livsstil.


Det samme gjelder for de kristne som fortsatt liker å røyke sin joint. Jeg har oppdaget at det er noe slakk med Herren på sigarett tingen, men det er mye mindre slakk med Ham på dopen!


Hver kristen som jeg har kjent som har røkt dop, og så virkelig kom til en full overgivelse med Herren, har alle fått dopen tatt ut av livet veldig fort.


Bunnlinjen - Gud vil fortelle deg veldig tidlig om hvilken av disse laster han ønsker å ha fjernet fra din personlighet og livsstil.


Hans guddommelige makt er der for å hjelpe til med å bryte disse avhengighetene dine, men du må være den som skal gjøre denne personlige beslutningen for deg selv om du vil arbeide i samarbeid med Den Hellige Ånd for å ta disse avhengighetene ut av ditt Liv for godt.


Jeg har sett Gud kaste mange av disse typer avhengighet fra folk, og de trengte ikke å gå gjennom noen form for fysisk tilbaketrekning under avvennings-prosessen. Gud, gjennom Den Hellige Ånds kraft som opererer på innsiden av deg, har full makt til å kunne sette deg helt fri fra alle laster eller avhengigheter du måtte ha.

Det er ingenting som Guds kraft ikke helt kan beseire og overvinne hvis du er villig til å tillate Gud å jobbe med deg på disse områdene.


Andre områder av livet ditt som Gud kanskje vil flytte inn på, er noen av holdninger dine. Hvis du holder utilgivenhet mot andre for ting de kanskje har gjort mot deg i fortiden - forvent at Gud skal bevege seg veldig sterkt for å prøve å få deg til å tilgi disse menneskene og å ta alle de urettheter de har gjort mot deg inn i hans hender.

Hevn og gjengjeldelse i dette livet tilhører Herren, ikke deg eller noen andre! Gud vil rettferdiggjøre alle de urettferdighetene som er gjort deg i dette livet.


Din jobb er å tilgi alle de som noensinne har skadet eller gjort deg urett, og fortsette med det resten av livet ditt.


Hvis du opererer i en hvilken som helst dømmende, kritisk, kontrollerende eller manipulerende ånd - forvent at Herren skal behandle deg veldig tungt med disse problemene. Disse holdninger og atferd er giftige og skadelig for alle de som kommer i kontakt med dem.


De er alle uakseptable i Guds øyne, og Den Hellige Ånd vil bevege seg veldig sterkt på deg med overbevisning og innsikt i å takle slike holdninger og atferd.


Bunnlinjen - Gud, gjennom Den Hellige Ånds kraft, vil la deg vite veldig klart   hvilke gode, positive og gudfryktige egenskaper han vil prøve å "sette på" i din person-lighet og hvilke negative kvaliteter og laster han vil ønske å prøve å "legge bort."


Når all denne kunnskapen og informasjonen er gitt til deg av Herren, så vil det være opp til deg om du vil samarbeide med Den Hellige Ånd for å få alt dette oppnådd.


Hvis du er villig til å jobbe med Herren i de spesifikke områdene som Han vil målrette - så vil Den Hellige Ånd begynne å gjøre det mirakuløse og overnaturlige arbeidet med å fjerne alle de dårlige tingene som Han ikke vil ha i drift i din personlighet og liv, Og så gi deg alle de positive og gudfryktige tingene som Han vil ha til å operere i din personlighet og ditt liv.


Og når dette begynner å skje, vil Gud Faderen da begynne å overføre og integrere en del av hans guddommelige natur og personlighet helt opp i ditt sinn, sjel og ånd.


Guds kjærlighet, glede, fred, tålmodighet, dristighet, godhet, mildhet og blidhet vil alle begynne å bevege seg opp og smelte inn i din personlighet, og dermed øke evnen til å kunne gå, leve og operere i disse Helgenaktige og Gudlige kvaliteter.

KONGENES KONGE, JESUS KRISTUS.

Den Hellige ÅndStikkord index


Artikkel index


Lese forslag


Mest lestSøk i våre artikler

Bibelvers etter Tema

Artikkel utvalg


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er  i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Troens Bibelvers

Bli oppmuntret


Lev et Godt og Rettferdig liv fremfor Herren


Hvordan bli fylt med Den Hellige Ånd


Lev godt i Den Hellige Ånd


Lydighet mot Herren


Tilgivende Bibelvers


Familiens Bibelvers


Tolkning av

Matteus 12:45 - Demoner


Synden av Utroskap


Kampbønn for å bryte Demoners juridiske rettigheter


Kampvers 

mot demoniske angrep


Kampvers fra Bibelen


Synderens Bønn


Det grunnleggende om evig frelse


Du har Guds Kraft til å vitne


Faller i ånden som kommer   fra Gud?


    Hvordan bedømme om et Ord er fra Herren


Hva er bønn


Søk Herren


Gud gjør ikke

forskjell på folk


Du er hva du tenker


Nå som jeg er frelst

hva gjør jeg så?


Å bli forvandlet ved å

fornye ditt sinn


Søk etter Guds kunnskap


Be om frelse for

dine nære kjære


Den fullstendige

overgivelsen


Kunnskap og visdom vil hjelpe

å holde deg trygg


Hva er dåpen i

Den Hellige Ånd


Helliggjørelse


I mange rådgivere er det sikkerhet


Den falske doktrine

av universalisme


Søk etter

Guds kunnskap


Den Hellige Ånd

er vår hjelper


4 nivåer av åndelig

krigføring mot

demoniske ånder


Vokse i Guds kunnskap


Prøvelser og trengsler

testing av din tro


Bruk kunnskapen som

Gud vil gi deg


Jezebels Mest

Typiske Kjennetegn


Guds folk er ødelagt av

mangel på kunnskap


Beordre demoner om å tre tilbake så du kan

vitne riktig for noen


All kunnskap og visdom

kommer direkte fra Gud


Jezebels ånd


Kunnskap og visdom er

bedre enn alle materielle

ting i denne verden


Tegn på Demonisering


Demoners

juridiske rettigheter


Gå med andre vise

mennesker


Åndelig krigføringsverktøy


Bær ikke Nag til Herren


Hvordan tilbe Gud i Ånden


Kan en Kristen miste

sin frelse ?


Hvordan gjøre en selvbefrielse

fra Demoner


Frykten for Herren er begynnelsen av å motta kunnskap og visdom


Helliggjørelse


Hvorfor oppfører noen

kristne seg så dårlig


Åndelig Krigføring


Kunnskap, forståelse

og visdom


Bønnhemmeligheter


Et vist menneske vil ikke være partisk i dømming


Prøvelser og trengsler

testing av din tro


Endetiden

og Antikrists fall


Kunnskap og Visdom

er bedre enn alle....


Velg dine venner nøye


All kunnskap og visdom kommer direkte fra Gud


Frykten for Herren


Den Hellige Ånd


Den fullstendige overgivelsen


Kjærlighetens Kraft


Historien om Adam & Eva


Historien om Kong Salomo


Slutt aldri å høre på rettledning


Hvordan høre Guds stemme


Vokse i Guds kunnskap


Søk etter kunnskap

om Gud


Den Hellige Ånd er vår Hjelper, Lærer og Guide


Hvorfor verden

hater Jesus


Hold deg ydmyk når Gud begynner å frigjøre sin kunnskap til deg


Helbredende vers

fra Bibelen

Denne helliggjøringsprosessen er tilgjengelig for hver eneste gjenfødte troende. Det er imidlertid opp til hver eneste kristen å gjøre denne personlige beslutningen for seg selv.


Dette er noe som Herren ikke vil tvinge på noen på grunn av det individuelle samarbeidet som trengs fra hver person for å virkelig få denne prosessen påbegynt.

Når dette begynner å skje, har du offisielt inngått en sann, progressiv, helliggjort tilstand - hvor Guds eget liv nå vil strømme gjennom deg og ut av deg slik at du kan nå andre med Hans budskap om evig frelse, Og hans budskap om hvordan en skal leve dette livet slik han ønsker at hans folk skal leve det.


Bibelen forteller oss at Gud vil at vi skal bli fiskere av mennesker for Ham.


Du kan bli en mye bedre fisker, representant og ambassadør for Herren hvis du er villig til å tillate ham å lede deg inn i denne helliggjørelses-prosessen.


Ingenting vil trekke andre til Herren mer enn en Åndsfylt, salvet og virkelig helliget helgen som har Den Hellige Ånd`s frukter og egenskaper som opererer gjennom deres personlighet.

Konklusjon


Jeg vil forlate deg med en siste tanke på alt dette. Sann hellighet er Guds ultimate og høyeste mål for oss alle. Å bli frelst og født på ny er bare begynnelsen. Når du er blitt frelst, forventer Gud at du åndelig vokser og modnes i din personlige vandring med Ham.

Etter å ha studert Bibelen fra perm til perm - tror jeg at en av de viktigste hemmelighetene som hopper ut høyt og tydelig er at Gud og Jesus kaller oss til å bli en deltaker av deres egen guddommelige hellighet.


De kaller oss ut for å bli skilt fra verden, og de korrupte måtene denne verden fungerer.


Som et resultat av at Jesus personlig dør på korset for hver og en av oss, har vi nå direkte tilgang til Guds trone, Faderen selv.


Som følge av denne direkte tilgangen vi nå har med Gud Faderen, kommer vi ikke bare til å be og kommunisere direkte med Ham, men vi får også en åpen invitasjon til å bli deltakere i denne helliggjørelses-prosessen hvor han kan begynne å jobbe, forandre, og forvandle oss til det eksplisitte bildet av Hans eneste og sanne Sønn Jesus Kristus.


Gud er hellig - og Han kaller hver og en av oss inn i hans aller Helligste Hellighet.


Gud Selv kan begynne å overføre og formidle, gjennom Den Hellige Ånd, noen av Hans egne guddommelige egenskaper og personlighets-kvaliteter helt opp i midten av våre egne sjeler og personligheter, om vi er villige til å inngå denne helliggjørelsesprosessen med Ham.

Til de av dere som virkelig vil prøve å oppnå en sann helgenverdighet i dette livet med Herren - denne progressive helliggjørelsesprosessen er det som vil lede deg inn.


Denne stien og reisen til Hellighet i Herren er der for alle som er villige til å gå inn i den og ikke er redd for å virke med Den Hellige Ånd i retninger som Han vil ta dem inn i.


Til de av dere som er villige til å ta dette dykket inn i disse dypere farvann med Herren, garanterer jeg at du vil finne den mest utrolige tilstanden av velvære som du aldri vil finne i noen av de materielle ting eller sysler i denne verden.