Hvordan lage Bønneliste

Lage Bønnelist

Jeg formaner dere framfor alt til å bære fram bønn og påkallelse, forbønn og takk for alle mennesker.


Be for konger og alle i ledende stillinger, så vi kan leve et stille og fredelig liv med gudsfrykt og verdighet i alt.


Dette er godt og noe Gud, vår frelser, gleder seg over,  han som vil at alle mennesker skal bli frelst og lære sannheten å kjenne

                                                               (1.Timoteus.2:1-4)

Først bestemmer du hvor du vil lage listen din -

på papir, på telefonen eller på en Pc-fil.


Foretrekker du papir, så finn en fin notisbok som har alle de funksjonene du foretrekker (spiralbundet, lommer, tabbedelere osv.). Finn det beste stedet å oppbevare den, enten det er ved sengen eller på skrivebordet ditt eller et annet sted. Oppbevar den et sted hvor du lett vil se den. Eller du kan skrive din liste på indekskort, og bruke dem som bokmerker i din bibel, så du vil se dem hver dag når du leser.


Hvis telefonen din, søk i appbutikken din for en bønnlisteapp, pr. i dag kun på engelsk. Eller bruk en notatapp for å få enkel tilgang til bønnlisten din uten å finne ut noe nytt. Lag en snarvei, slik at du kan åpne bønnelisten raskt og enkelt.


Hvis PC, vil det enkleste være et vanlig dokument eller regneark (avhengig av hvilket du er mer komfortabel med å bruke). Du kan også gjøre et Google-søk etter bønnliste-programvare. Noen nettsteder har apper du kan laste ned; noen lar deg beholde listen på deres nettside (bare husk sikkerhetsproblemene ved lagring av personlig informasjon på et ubekreftet nettsted). Opprett en snarvei, slik at du raskt kan finne bønnelisten.


For det andre, begynn med å lage en liste over folk

du vil be for.


Denne listen vil nok se forskjellig ut hos alle. Den bør omfatte din nærmeste familie, nære venner og kollegaer (hvis du har jobb). Det kan også inkludere dine naboer, kirkeledere, folk du har en tjeneste til, ufrelste slektninger, og kanskje andre du spesielt brenner for å ville å be for.


Du vil kanskje også legge til større grupper av mennesker - som de statlige regjeringer, de som tjener i vårtmilitære, misjonærer og kirkestyrere, barn du kjenner som trenger frelse, folk som arbeider med langsiktige fysiske problemer og mennesker inne i nye livsfaser (nygifte, nylige singler, nye foreldre, etc.).


Og husk at denne listen vil endre seg og vokse over tid. Pass på at det er god plass til å utvide, uansett hvor du skriver det ned.


Tredje, kategoriser disse menneskene / forespørslene.


Det er sannsynligvis noen mennesker som du vil ønske å be for hver dag - for eksempel din ektefelle og dine barn (hvis du har, eller ønsker det en dag), eller noen du personlig søker å vinne over til Jesus.


Men du må sannsynligvis forholde seg til instillingen om vanskeligheten med å be gjennom hvert eneste navn på listen din hver dag. Selvfølgelig, hvis du ser på de store bønnemenn fra fortiden, er jeg sikker på at de aldri slapp opp for tid for å be for andre hver dag. Bare noe å tenke på ...


Ett forslag er å knytte bestemte dager til

bestemte kategorier.


For eksempel, her er en måte jeg prøvde det på:


 • Mandag: familie (foreldre, besteforeldre, søsken og deres familier)


 • Tirsdag: venner (nære venner, vennskap på nettet, andre venner som har bedt om bønn)


 • Onsdag: Kirkefamilie (pastor og hans kone, søndagskole / aldersgrupper, nåværende forespørsler)


 • Torsdag: Frelse (kjære, søsken / venner, muligheter til å vitne)


 • Fredag: oppdrag (misjonærer, kirkedepartementer, kapelliner, osv.)


 • Lørdag: regjering (frelse, visdom, valg, osv. - både stat og kommune)


 • Søndag: diverse forespørsler (dvs. alt annet!)Til slutt, vurder den beste tiden for deg til å be.


Kanskje det er sammen med din bibellesing hver dag. Kanskje det er under reise, eller mens du spiser lunsj. For meg er det før jeg går og legger meg om kvelden.


De fleste kvelder ligger jeg i nesten en time før jeg slukner. I denne stund ber jeg ofte til jeg sovner.


Så jeg har gjort det til en vane å bruke den tiden til å be for andre. Jeg ber hele dagen, som Gud bringer mennesker eller situasjoner inn i tankene. Men jeg har den vanlige kveldstiden til forbønn. Da er det alltid lett for meg å huske det også.


Du kan også koble til bestemte forespørsler / personer med bestemte handlinger. 


Som for eksempel:


 • be for naboene dine når du henter posten din


 • be for kollegaene dine mens du kjører til jobb


 • be for din kirkefamilie mens du går til kirken i løpet av uken


 • be for de med jobbproblemer eller økonomiske problemer når du betaler regningene dine


 • be for familien din mens du setter deg ned for et familiemåltid


 • be for de som trenger frelse mens du børster tennene dine


Poenget er å etablere gode rutiner. Velg en aktivitet (som å ligge seg for å sove) eller en tid på dagen, og hold deg til den. Still inn en alarm hvis du trenger det. Finn en ansvarlig partner, hvis det hjelper deg.


Og disipliner deg selv til å praktisere forbønn.