Kjærlighet

-frukt fra Åndens bibelvers

HolySpirit.no Logo

Hvis jeg måtte rangere all den før nevnte frukt av Ånden i deres rekkefølge av mulig betydning, måtte kjærlighetens egenskap være nr.1. Og det er derfor det kan ha blitt oppført som den første frukten i det nevnte skriftverset.


På grunn av den ekstreme betydningen av bare denne ene egenskapen, har jeg gjort en annen artikkel om denne egenskapen med tittelen "Kjærlighetens kraft".

Det er noen svært kraftige og dype vers fra Bibelen om bare denne ene egenskapen alene, og den må ha sin egen artikkel for å gjøre det riktig rettferdig.


Her er noen av de forskjellige definisjonene på hva kjærligheten er fra de forskjellige bibelordbøkene og kommentarene:

  • Uselvisk, velvillig omsorg for andre; broderlig omsorg; gjenstand for broderlig omsorg eller hengivenhet.


  • Den selvoppofrende, Kristus-lignende kjærligheten som er fundamentet for alle andre nådegaver.


  • Uselvisk, lojal og velvillig bekymring for en annens velvære.


  • Den høye aktelse som Gud har for sine menneskelige barn og den høye respekten de igjen bør ha for Ham og andre mennesker.


  • Å elske, å ha affeksjon for noen; å like; å være en venn; broderlig kjærlighet for hverandre.

En av hovedbudskapene som kommer høyt og tydelig fra å studere Bibelen, er den ekstreme betydningen som Gud Faderen plasserer på at alle lærer å elske Ham, elske oss, elske hverandre og til og med gå så langt som å kunne elske våre fiender og de som vil prøve å skade oss.

Imidlertid er våre evner som fallne mennesker å elske hverandre svært begrenset.


Derfor er det så viktig for hver kristen å jobbe veldig nært med Den Hellige Ånd for å få denne frukten jobbet opp i kjernen av våre personligheter.


Det er først når Den Hellige Ånds kjærlighet begynner å strømme og entre inn i våre personligheter, at da kan vi til og med begynne å elske Gud, elske oss selv og elske hverandre i den grad og intensiteten som Gud virkelig vil se fra hver enkelt av oss.

Til de av dere som kommer inn i denne helliggjørelsesprosessen med Herren - denne egenskapen skal være oppført som nr.1-egenskapen du burde virkelig forsøke å legge på i kjernen i din sjel og personlighet.


Den Hellige Ånd vil bevege seg veldig tidlig på deg og veldig raskt for å få denne kvaliteten tildelt i tankene dine, sjelen og følelsene på grunn av den store betydning det har på din vandring med Herren.


Du kan være Guds største mann og ha noen av Guds største gaver som strømmer gjennom deg - men hvis du ikke går med alt dette i kjærlighetens og ydmykens ånd, vil det hele vært for ingenting.