2. Bønn hemmelighet

Guds vilje

Guds vilje

Bønn hemmelighet nr.1 -

Det å etablere et godt, personlig, intimt forhold til Gud, Faderen, vil nå få deg inn i døren med Ham. Det vil få deg til det punktet hvor Gud nå vil høre og vurdere hver og en av dine bønnforespørsler.


Bønn hemmelighet nr. 2 er neste skritt når du nærmer deg Gud med en bestemt bønnforespørsel.

Denne synes å være så lett å forstå, men mange kristne fortsetter å bryte med dette grunnleggende klare prinsippet. Bønnshemmelighet nr. 2 sørger for at din bønnfore-spørsel alltid retter seg mot Guds vilje for livet ditt.

Jeg har et favorittuttrykk som sier slik når det kommer til dette prinsippet. Utsagnet er, "Far vet alltid best." Gud vet alltid hva som er best for deg i alle situasjoner - det gjør ikke du! Guds kunnskap og visdom er alltid perfekt - din er det ikke! Gud vet hva all din fremtid vil inneholde for deg - du gjør det ikke! Alt for mange kristne spør Gud hele tiden etter ting som han virkelig ikke vil at de skal ha.

  • "Og dette er den frimodige tilliten vi har til ham, at dersom vi ber om NOE ETTER HANS VILJE, så hører han oss, og dersom vi vet at han hører oss, hva vi enn ber om, da vet vi at vi har fått våre bønneemner oppfylt hos ham." (1.Johannes.5:14~15)

Tolkning - Gud hører bare din bønn hvis bønn forespørselen er i Hans fullkomne vilje for deg og ditt liv. Hvis det ikke er det, sier verset ovenfor at han ikke vil høre bønnen din, og dermed vil ikke ditt bønnemne innvilges.


Dette er hvor hver kristen virkelig må ta tak i noen av de bønnforespørslene de presenterer for Gud. Hvis Gud kommer tilbake og lar deg vite at det du ber om, ikke er i Hans fullkomne vilje for deg og ditt liv, så må du bare la det gå, stole på at Gud vet best, og fortsette.


Når du nærmer deg Gud Faderen med en bestemt bønnforespørsel - er dette en veldig alvorlig virksomhet. Du ber Gud om å ta ned noe til deg som normalt ikke ville komme din vei. Du ber Gud om å overnaturlig bringe inn eller tillate denne forespørselen å tilkomme deg gjennom Ham.


Så det første du må gjøre før du nærmer deg Gud med din spesifikke bønn- forespørsel er å sørge for at bønnforespørselen er i Hans fullkomne vilje for deg og ditt liv. Det er flere måter du kan gjøre dette på.

1. Analyser din bønn forespørsel


Noen ganger er det ganske åpenbart at forespørselen er nødvendig og vil være i Guds perfekte vilje for deg og ditt liv. Du trenger ikke engang å be om hvorvidt det vil være i hans vilje for deg og ditt liv. Svaret er allerede tydelig, og du kan gå videre og la bønnen din bare flyte igjennom.


Et godt eksempel ville være at du kanskje nettopp har mistet jobben din. Nå må du gå til Gud og be ham om å lede deg til den neste nye jobb Han vil du skal ha. Du vet allerede at denne forespørselen vil være i hans perfekte vilje for livet ditt fordi du nå trenger en ny jobb for å overleve og ha mat på bordet. Dette er helt åpenbart, og du kan nå gå videre, og begynne å presse inn å be til Gud at han fører deg til den neste nye jobben som Han vil at du skal ha.


Noen ganger er forespørselen ikke så åpenbar for hvorvidt det vil være i Guds vilje for deg. Kanskje du treffer noen, og du vil gjerne gifte deg og leve sammen med denne personen. Men Gud har ikke sagt sin mening om saken enda.


Veien til å håndtere dette er å gå til Gud og be om hans perfekte vilje i akkurat den situasjonen - om du burde gifte deg med denne personen. Hvis du virkelig elsker denne personen, og virkelig ønsker å gifte deg, er den beste måten til å be, å fortelle Gud at du virkelig vil gifte deg med denne personen. Men at du bare vil  gifte deg med akkurat denne personen om det kommer til å være i hans fullkomne vilje at du skal gjøre akkurat det.


På denne måten er du på trygg grunn med Gud på den måten du har formulert forespørselen. Du har uttalt din mening i saken, men du har også gitt ham beskjed om at han vet bedre enn du gjør om hvem du skal gifte deg med i dette livet, og at du ikke vil gifte deg med denne personen, med mindre det kommer til å være i hans fullkomne vilje for deg å gjøre det.

2. Den Hellige Ånd


Den andre måten å nærme seg dette er å bare spørre Den Hellige Ånd hvis du skal nærme deg Gud Faderen med denne spesifikke bønnforespørselen. Jeg tror at Den Hellige Ånd vet mest, om ikke alltid, om Gud vil svare på din spesielle bønn forespørsel eller ikke. Du kan spare deg selv for mye mas og mange bønner ved å få den Hellige Ånds svar, før du kaster bort tiden din og Guds tid ved å be om løsning på et bestemt problem.


For de av dere som har etablert en god innvendig forbindelse med Den Hellige Ånd, er ovenstående ganske enkelt å gjøre. Du knytter bare til Ham, spør om Hans mening, og mesteparten av tiden vil du plukke svaret opp med en "indre kunnskap" fra Ham, om hvorvidt du bør gå videre med å nærme deg Gud med den spesifikke bønnforespørselen eller ikke.

 

For de av dere som ennå ikke har etablert denne indre forbindelsen med Den Hellige Ånd, kan dere fremdeles fortsette å spørre ham, og han vil på en eller annen måte komme igjennom til deg med svaret på om du burde la være å be til Gud om et bestemt problem.

 

Nå kommer det 3 korte, men solide historier som virkelig vil illustrere viktigheten av å sørge for at alle dine bønnforespørsler, alltid retter seg mot Guds perfekte vilje for livet ditt.

Tre historier

 

Historie nr. 1 - For omtrent 10 år siden fortalte en venn av meg denne historien, og jeg vil aldri glemme den. En av hennes venninner hadde truffet en mann i to år. Alt gikk bra med dem, og hun kom til det punktet hvor hun nå ønsket å gifte seg med mannen. Hun gikk til Gud og begynte å be, og spurte Gud om hun skulle gifte seg med ham. Gud kom tilbake med et eneste kort svar, og svaret var, "Han er tilstrekkelig for nå."

 

Denne typen svar var åpenbart ikke bra nok for henne, så hun fortsatte å presse Gud for et svar på hvorvidt hun skulle gifte seg med denne mannen. Gud kom tilbake uten noe videre svar hver gang hun spurte. Etter ca 6 måneder med å fortsette å spørre Gud om Hans mening om dette og ikke få noen ekstra svar, bestemte hun seg for å ta sin egen beslutning og gifte seg med mannen uten å vente på Guds bekreftelse eller godkjenning.

 

Seks måneder ut i ekteskapet begynte denne mannens mørke sider plutselig å dukke opp. Han begynte å mishandle henne fysisk. Mishandlingen ble så ille at hun ikke hadde noe annet alternativ enn å skille seg fra mannen, av frykt for at han skulle ende opp med å drepe henne.

 

Jeg har funnet ut fra personlig erfaring at når Gud er stille på en bestemt bønn forespørsel betyr dette at du skal holde posisjonen din, og ikke gjøre noe før du mottar ytterligere ord fra ham om hvorvidt du skal bevege deg i den retningen du ønsker å bevege deg.

 

Historie nr. 2 - Her er et annet perfekt eksempel på dette. En annen av mine venner traff en mann i ca 1 år. Hun begynte også å spørre Gud om hun skulle gifte seg med ham. Hun fikk ikke noe svar fra Gud i minst 3 måneder. Igjen, hun ble utålmodig av å vente på at Gud skulle svare henne. Hun gikk videre og giftet seg med mannen uten noen ledelse fra Den Hellige Ånd om å gjøre det, og ingen bekreftende aktivitet fra Herren at hun skulle gifte seg med mannen heller.

 

Et år ut i ekteskapet fant hun ut at mannen hennes hadde hatt en affære bak ryggen hennes med en av hans sekretærer i løpet av hele det året de hadde vært gift! De ble skilt kort tid etterpå.

 

Ser du hva som skjer når du går imot Guds perfekte vilje på en bestemt forespørsel?  Din død kan i noen tilfeller bli resultatet. I disse to tilfellene så begge jentene deres ekteskap til slutt ende i skilsmisse fordi de ikke var tålmodige nok til å vente på Guds svar på deres spesifikke forespørsler! De ba begge for ekteskap som åpenbart ikke var i Guds perfekte vilje for deres liv. Det er derfor jeg sier at Gud vet alltid best.

 

Gud visste at den ene mannen hadde en mørk side som skulle komme fram når han giftet seg med jenta. Han visste at den andre mannen ikke ville være trofast når han ble gift med den andre jenta. Ingen av jentene kunne ha kjent til at disse tingene skulle skje. Men Gud kjenner alle disse tingene og hva vår fremtid vil bringe oss - og derfor må bønnforespørslene alltid være innenfor hans perfekte vilje for livet ditt, ellers kan konsekvensene være katastrofale, slik som de var i disse to historiene!

 

Historie nr.3 - Den tredje historien er min egen personlige historie. For rundt 20 år siden treffer jeg en jente i omtrent ett år hvor hun da ble diagnostisert med kreft. Legene fortalte henne at hun hadde 50/50 sjanse til å klare det. Hun begynte umiddelbart med kemo og resten av de aktuelle kreftbehandlingene. Jeg tok henne med for å møte Joyce Meyer for en helbredelse, sammen med noen av de andre pastorene i vårt område som skulle ha helbredelsens gave operativ gjennom deres ministerier.

 

Da jeg begynte å be de riktige ordene, så jeg at mine ord flyter rundt en halv meter foran munnen min, for deretter å dette rett til bakken. Jeg kunne fortelle at ordene mine ikke "traff" Gud. Jeg følte da at Den Hellige Ånd begynte å bokstavelig talt trekke tilbake mine ord ettersom jeg prøvde å uttale dem til Gud. Det var ingen salvelse på mine ord. Jeg hadde ingen vind i ryggen fra Den Hellige Ånd for å nærme meg Gud med denne spesifikke forespørselen, og jeg ble veldig anstrengt av å prøve å få mine ord til å nå Gud Faderen.

 

Etter omtrent 5. eller 6. gang da jeg prøvde å be til Gud for hennes helbredelse, stoppet jeg umiddelbart og spurte Gud om jeg engang skulle bry meg med å fortsette å be om dette problemet på grunn av motstanden som jeg syntes å plukke opp fra Den Hellige Ånd.

 

Jeg fikk da et øyeblikkelig svar. Jeg ble gitt en sterk bevissthet om at Gud ikke ville helbrede henne og at det var hans perfekte vilje at hun ble ført hjem til Ham - og hvis jeg fortsatte å prøve med å be for denne helbredelsen mot hans vilje, ville jeg bare forbruke unødvendig energi. Han gjorde det høyt og klart at Han i Hans sinn allerede var ferdig med problemet, og at jeg skulle la det gå.

 

Han overførte til meg om hvorfor han ikke ville vurdere å helbrede henne. Lang historie kort, kjæresten min var 40 år gammel da hun fikk denne kreften. Men 8 år før dette ble hun diagnostisert med begynnelse av emfysem. Legene fortalte henne at hvis hun ikke sluttet å røyke, ville hun ende opp i en rullestol og i et oksygentelt permanent.

 

Uansett grunn, ville hun ikke slutte å røyke, og hun fortsatte å røyke i ytterligere 8 år. Emfysemet begynte å bryte inn på neste nivå, og hun ville fortsatt ikke slutte. Da brøt kreften ut. Gud gjorde det veldig klart for meg at han ga henne 8 år for å rydde opp i sin handling, ved å følge advarslene fra legene og slutte å røyke.

 

Kroppene våre er en direkte gave fra Gud, og han forventer at vi alle skal gjøre det beste vi kan med dem - spesielt når det gjelder å ta vare på dem. Da hun nektet å ta vare på kroppen sin ved å slutte å røyke, bestemte Gud at han ikke skulle helbrede henne og at hun måtte bli tatt hjem mye tidligere enn han ville like.

 

Jeg tror til denne dag at hadde kjæresten min sluttet å røyke 8 år før hun kom ned med denne kreften, at det ville vært en veldig god sjanse for at Gud ville ha helbredet henne for den. Men fordi hun ikke tok ordentlig vare på kroppen sin, hadde Gud ikke noe naturlig ønske om å helbrede henne når denne krisen presenterte seg. Og Gud ga henne god tid til å få henne til å ta seg sammen før denne kreftfasen - 8 år!

 

Jeg fortalte ikke kjæresten min hva jeg følte at Gud hadde formidlet til meg. Jeg ville ikke få henne til å miste håpet dersom jeg ikke hadde hørt riktig fra Gud om dette problemet. Hun prøvde flere andre helbredende menigheter, sammen med å fortsette alle kreftbehandlingene, men ingenting virket. Hun døde ett år senere etter å ha blitt diagnostisert med kreft.

Konklusjon

 

1. Som du kan se fra de ovennevnte tre historiene, kan du spare mye blod, svette og tårer når du ber til Gud, dersom du kan plukke opp på forhånd om hvorvidt dine spesifikke bønn forespørsler skal bringes for ham for Hans vurdering. Dette er noe av skjønnheten i Den Hellige Ånd`s ministerie. En av hans oppgaver er å hjelpe oss i vårt bønneliv med Gud Faderen.

 

Den Hellige Ånd vil alltid vite om Gud vil ønske å svare på vår spesifikke bønn forespørsel. Ved å koble opp med Den Hellige Ånd på en bestemt bønnforespørsel  vil du gå langt i å kunne bestemme når du skal nærme deg Gud i bønn og når du ikke skal nærme deg.

 

For de av dere som ikke har kommet så langt i sitt eget personlige forhold til Den Hellige Ånd til å kunne plukke ham opp og lese hans bevegelser, kan du fortsatt nærme deg både Ham og Gud Faderen før du prøver å be, og ganske enkelt bare spørre Gud om det vil være i Hans fullkomne vilje at en bestemt bønn forespørsel blir lagt foran Ham.

 

Jeg har funnet ut at Gud alltid vil komme gjennom høyt og tydelig på dette problemet. Husk at Gud ønsker å etablere et kjærlig personlig forhold til deg - og i dette personlige forholdet vil fordelen være å kunne nærme seg Ham med dine spesifikke bønn forespørsler.

 

2. Gud vil virkelig vise deg hvordan du spiller bønnspillet med Ham. Det er bønn som vil trekke ned store mirakler fra Gud. Du må bare lære hva grunnreglene er, og hvordan du skal spille dette spillet med ham. Bibelen viser oss alle grunnregler som du trenger å vite for å bli en svært effektiv, og kraftig bønnkriger for Herren.

 

Uansett grunn har Gud det store bildet satt opp i at han ikke vil bli beveget mange ganger i en bestemt situasjon, med mindre vi først går inn i en alvorlig bønn med Ham. Bønnens kunst er et kraftig verktøy i hendene på en åndsfylt troende. Gud kan beveges til å svare på bønn, uansett hvor alvorlige forholdene er. Du trenger bare kunnskapen om hvordan du skal nærme deg Herren for å få ham til å bevege seg i visse situasjoner.


Jeg tror at du vil finne de resterende bønn hemmelighetene veldig interessant, da de alle vil gi deg flere forskjellige muligheter og strategier for å nærme deg Gud med dine spesifikke bønn forespørsler. Jeg tror at med kunnskap kommer kraft, at med kunnskap vil det være mulig å vite hvordan man skal spille dette bønnspillet med Herren.


Jeg vil forlate deg med en siste tanke. En av fordelene ved å ha etablert et ekte personlig forhold med Gud Faderen er evnen til å kunne nærme seg Ham med dine spesifikke bønn forespørsler. Tenk på konsekvensene og mulighetene til dette privilegiet som vi nå har med Gud Faderen.


Gud Faderen har den fulle overnaturlige kraften til å gjøre eller oppnå det han måtte ønske. Bibelen sier at "med Gud er ingenting umulig."


Gud elsker å svare på bønner. Bønn til Gud kan redde liv, forandre omstendigheter og forhindre katastrofer. Bibelen sier at Gud ønsker å "vise seg sterk" på vegne av de som har etablert et sant, kjærlig, personlig forhold til Ham. Men mange kristne forstår ikke fullt ut kraften og potensialet de har, hvis de bare ville lære å be riktig til Gud for å få Ham til å bevege seg deres vei i visse situasjoner.


Mange mennesker er så innpakket i seg selv og deres egne liv, at de mislykkes i å se hvordan deres egne bønner til Gud kan hjelpe noen andre som kan være i en dårlig situasjon. En av bønnhemmelighetene som jeg skal diskutere kort, er kraften i forbønn - evnen til å stå i gapet for noen andre, nærme seg Gud som den andres advokat, og be til Gud om å hjelpe dem ut av en dårlig situasjon.


Mange mennesker vet egentlig ikke hvordan man skal nærme seg og be til Gud Faderen. Som et resultat dør folk enten tidlig før deres tid er omme, eller de blir tvunget til å leve under tragiske omstendigheter som ikke er selvforskylt. Ulykker kan skje. Dårlige ting kan skje. Men med bønner til Gud Faderen kan man enten forhindre de dårlige tingene som skjer før de skjer, eller de forandrer situasjonen til det bedre når den dårlige tingen alt har skjedd.

Husk at vår Gud er i den livreddende virksomhet! Vår Gud er en gud av mirakler. Han leter bare etter ekte bønnekrigere for å trekke ned disse  mirakler som han bare er ivrig etter å frigjøre!


Tenk på mulighetene vi alle har med dette privilegiet som vi har med Gud Faderen - for å kunne dristig nærme seg Hans trone for bønn når som helst, hvor som helst og i enhver situasjon - for å kunne redde dagen for noen som måtte være ved dødens dør!


Dette er ørnens kall. En sann ørn av gud er en "bønnemester" Han har lært den fine kunsten å kunne ordentlig og effektivt be til Gud Faderen for å bokstavelig talt flytte fjell når det trengs. Ingenting er umulig for en sann  Guds ørn fordi han vet at ingenting er umulig med den Gud han tjener.

Merk mine ord! Gud vil reise opp en hær av ørner i de kommende årene som vil fly med Guds kraft og salvelse slik verden aldri har sett før eller noensinne vil se igjen. Bibelen sier at i de siste dager like før Jesus kommer tilbake, vil en hær reise seg opp. Verset er Joel 2: 2. Det lyder slik:

  • "En dag med mørke og mulm, en dag med skyer og skodde som folder seg ut over fjellene som morgenrøde - et stort og mektig folk. Det har ikke hatt sin like i svunnen tid, og skal heller ikke få sin like i år som kommer, fra slekt til slekt." (Joel.2:2)

Resten av versene går da inn i hvor kraftig denne hæren vil være, og den dåd de vil gjøre under Guds salvelse og makt.

KONGENES KONGE, JESUS KRISTUS.

Bønn & VersStikkord index


Artikkel index


Lese forslag


Mest lestSøk i våre artikler

Bibelvers etter Tema

Artikkel utvalg


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er  i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Troens Bibelvers

Bli oppmuntret


Lev et Godt og Rettferdig liv fremfor Herren


Hvordan bli fylt med Den Hellige Ånd


Lev godt i Den Hellige Ånd


Lydighet mot Herren


Tilgivende Bibelvers


Familiens Bibelvers


Tolkning av

Matteus 12:45 - Demoner


Synden av Utroskap


Kampbønn for å bryte Demoners juridiske rettigheter


Kampvers 

mot demoniske angrep


Kampvers fra Bibelen


Synderens Bønn


Det grunnleggende om evig frelse


Du har Guds Kraft til å vitne


Faller i ånden som kommer   fra Gud?


    Hvordan bedømme om et Ord er fra Herren


Hva er bønn


Søk Herren


Gud gjør ikke

forskjell på folk


Du er hva du tenker


Nå som jeg er frelst

hva gjør jeg så?


Å bli forvandlet ved å

fornye ditt sinn


Søk etter Guds kunnskap


Be om frelse for

dine nære kjære


Den fullstendige

overgivelsen


Kunnskap og visdom vil hjelpe

å holde deg trygg


Hva er dåpen i

Den Hellige Ånd


Helliggjørelse


I mange rådgivere er det sikkerhet


Den falske doktrine

av universalisme


Søk etter

Guds kunnskap


Den Hellige Ånd

er vår hjelper


4 nivåer av åndelig

krigføring mot

demoniske ånder


Vokse i Guds kunnskap


Prøvelser og trengsler

testing av din tro


Bruk kunnskapen som

Gud vil gi deg


Jezebels Mest

Typiske Kjennetegn


Guds folk er ødelagt av

mangel på kunnskap


Beordre demoner om å tre tilbake så du kan

vitne riktig for noen


All kunnskap og visdom

kommer direkte fra Gud


Jezebels ånd


Kunnskap og visdom er

bedre enn alle materielle

ting i denne verden


Tegn på Demonisering


Demoners

juridiske rettigheter


Gå med andre vise

mennesker


Åndelig krigføringsverktøy


Bær ikke Nag til Herren


Hvordan tilbe Gud i Ånden


Kan en Kristen miste

sin frelse ?


Hvordan gjøre en selvbefrielse

fra Demoner


Frykten for Herren er begynnelsen av å motta kunnskap og visdom


Helliggjørelse


Hvorfor oppfører noen

kristne seg så dårlig


Åndelig Krigføring


Kunnskap, forståelse

og visdom


Bønnhemmeligheter


Et vist menneske vil ikke være partisk i dømming


Prøvelser og trengsler

testing av din tro


Endetiden

og Antikrists fall


Kunnskap og Visdom

er bedre enn alle....


Velg dine venner nøye


All kunnskap og visdom kommer direkte fra Gud


Frykten for Herren


Den Hellige Ånd


Den fullstendige overgivelsen


Kjærlighetens Kraft


Historien om Adam & Eva


Historien om Kong Salomo


Slutt aldri å høre på rettledning