Hvordan gjenkjenne symboler på Demonmakt?

I dagens velferdssamunn er det mange som reiser verden rundt, og bringer med seg hjem suvenirer og ting som kan være symboler for onde makter vi absolutt ikke ønsker å ha i våre hjem.


Disse blir gjerne plassert på hyller, hengt på veggen, eller kanskje gitt videre som gaver i beste mening. Særlig for den som er Kristen kan dette være starten på en grufull tid med mange plager og såre fortvilelser.

Det er to områder av overnaturlighet: demonkraft og Guds kraft. Gud advarer oss mot all slags overnaturlighet som ikke er fra Ham. Dermed bør alt som er relatert til djevelens kraft ikke ha noe forhold til oss.

  • "Hva er det nå jeg sier? At en avgud er noe, eller at avgudsofferet er noe? Nei, heller at det som hedningfolkene ofrer, ofrer de til demoner og ikke til Gud, og jeg vil ikke at dere skal ha samfunn med demoner. " (1.Korinter.10:19~20)

Den store apostelen Paulus sier at avguder ikke er noe, og til og med ofringen til dem er ingenting. Men bak hvert idol er det en demon som krever tilbedelse. Idolet er bare et symbol. Bak dette symbolet er djevelens kraft. Du vil bli forbauset over å se hva teamet vårt er vitne til når vi går ut på våre offentlige møter og korstog. Gang på gang ser vi forferdelige manifestasjoner hos mennesker som faktisk er bundet av djevelen bare fordi de oppskatter symboler for demonmakt.


Vi ser mer av det på et enkelt tredagers møte nå enn vi en gang så over en femårsperiode! Kampen pågår for menneskers udødelige sjeler - og vi er klare til å kjempe mot djevelen, og bringe Guds kraft og Den hellige ånds salvelse mot enhver kraft under Satans kommando.

La meg si at symboler ikke er uvanlige. Gud har alltid hatt symboler på sin kraft. I Det gamle testamentet leser vi om paktens ark. Arken var et symbol på Guds kraft, og den ble plassert i det aller helligeste. Over arken var Shekinah - et lys som ikke ligner noe menneskelig lys. Det var ikke et elektrisk lys, heller ingen stearinlys, ingen kunstig lys av noe slag

 i det aller helligeste. men en glød, en vidunderlig utstråling, strålte ut fra Guds ark.


Arken var et symbol på Guds kraft og nærvær med sitt folk. Når Shekinah var borte, så var Gud borte. Arken var rett og slett et symbol på hans kraft. Hedningene forsto ikke dette. Da filistene erobret arken, visste de at det var et religiøst objekt, og de satte den i tempelet sitt. Neste morgen lå deres egen gud, Dagon, nede på ansiktet sitt, brutt i stykker, ødelagt. Ingenting annet enn Guds nærvær i den symbolske arken kunne ha gjort det.


Djevelen har også symboler på sin makt. Og du bør passe deg for dem. Som kristne skal vi ikke ha symboler på djevelens makt i vår besittelse. Disse symbolene kan ha styrke du ikke vet om. Så du bør være forsiktig med dem.


Hedningene har alle slags symboler på djevelens makt. Heksedoktorene på Haiti har små dukker de har laget for seg selv; de ser forferdelig ut. Ved å stikke pinner gjennom disse dukkene, kan de faktisk skade mennesker på store avstander fra seg selv. Disse små dukkene blir symboler på heksekraften. Du sier kanskje at disse symbolene ikke kunne ha noen styrke eller kraft. Du forstår det kanskje ikke i det hele tatt. Men dette onde systemet fungerer. Det er demonmakt.


Alle voodoo-religionene har gjenstander. De har alle slags lykke amuletter og mange forskjellige symboler som representerer djevelens kraft. Da jeg var i Kina for mange år siden, husker jeg at jeg besøkte et buddhisttempel og lot presten der vise meg gudene sine. De hadde et fantastisk utvalg av avgudsguder - stygge, store, skremmende. De hadde til og med guder med åtte eller ti armer.


Jeg så opp på en spesielt stor som var omtrent 4,5 eller 5 meter høy, og jeg sa: "Du vet sikkert at den tingen ikke kan gjøre noe for deg." Han var veldig høflig. Han smilte og sa: “Du er en utlending. Du forstår bare ikke. " "Vel," sa jeg, "fortell meg hvordan den kan gjøre noe som helst." Presten sa: ”Selvfølgelig vet vi alle at et idol ikke har noen makt. Men ånden som lever i den avguden har det så absolutt. Ånden til den avguden er borte et sted akkurat nå. Men hvis jeg skulle bringe litt røkelse og et offer, og plassere det her foran avguden, da vil noe begynne å skje umiddelbart."


Så tok han meg rundt på baksiden av idolet og viste meg et hull kuttet i ryggen. Han sa: “Det er der ånden går inn og ut. Når noen kommer hit for å tilbe avguden, farer ånden hit og går inn, fordi den ønsker tilbedelse. Hvis folk kommer og kneler her med et offer, brenner stearinlys og røkelse foran denne avguden, så er ånden straks her, og han gjør ting for mennesker. Du er bare uvitende om hva han kan gjøre."


Vel, jeg vil at du skal vite at jeg hadde en ganske merkelig følelse! Plutselig skjønte jeg at idolet bare var symbolet på en demonisk ånd. Det groteske ansiktet til den avguden var noe en håndverker skapte under påvirkning av djevelens makt. Idolet hadde blitt et symbol på djevelens innflytelse og makt over menneskers liv der.


Djevelen ønsker å bli tilbedt, og han vil komme i hvilken som helst form for idol hvis du vil komme og tilbe ham der. Du vil ikke ha en i huset ditt, og jeg vil ikke ha en i mitt. Hvorfor vil vi ha symbolet på djevelens makt rundt oss? 


På den filippinske hodejeger-landsbygden der vi har hjulpet med å bygge kirker, er det en landsby med et spesielt tre. Det har ikke et blad på seg, ikke ett! Det får deg til å føle det rart å se på det. Det er fettete. Jeg antar at det er fordi så mange mennesker har tørket hendene på det i årevis. Når du ser på treet, er det noe med det som er rart.


Selv grenene er skjeve og knotete. Det ser grufullt ut. Det ser ut som om det er besatt. Det treet er et symbol på demonmakt. Stammemennene sier at ånder er i det treet, der de også ofrer og brenner røkelse ved foten av det. De kommer for å møte djevelen ved dette symbolet på hans onde makt. De sier at ting skjer ved det treet som ikke kan skje andre steder! I Manila, Filippinene, ba vi for en fengselsjente ved navn Clarita som ble angrepet av demoner. Mens vi ba for henne, observerte vi at hun hadde et veldig rart metallkors hengende rundt halsen hennes. For henne var det korset et symbol på djevelens makt.


Ofte oppførte Clarita seg akkurat som et dyr. En dag under avhør på politimesters kontor falt hun ned på gulvet og krøp under pulten. Politimesteren sparket henne og sa: "Kom deg ut derfra!" Hun krøp ut og begynte å sutre, "Jeg har mistet korset mitt. "Han fortalte henne at han ikke visste noe om korset hennes. Han vrengte til og med lommene sine og sa: "Ser du, jeg har det ikke."


Hun så på ham med et merkelig blikk og sa: "Se igjen. "Motbydelig puttet han hånden tilbake i lommen. Metallkorset var der! Det skremte ham noe forferdelig. Mindre enn tretti sekunder etter at han hadde hendene i lommene, og til og med hadde de vrengt og ristet dem, dukket korset opp inni!


Mens vi var i Indonesia, bodde vi hjemme hos en heksedoktor. Han var ikke noen viktig heksedoktor; han hadde bare syv djevler. De fleste av dem har mange flere enn det. Mens han var på jobb en dag, sa kona at hun ville vise oss hvordan han kommuniserte med åndene sine. Åndene han tilba var så onde at de ikke engang lot henne bli i samme rom som ham. Hun måtte sove i et annet rom. Da hun prøvde å sove med mannen sin, kastet disse åndene henne voldsomt i gulvet. Hun hadde svarte og blå merker over hele kroppen.


Du forstår kanskje ikke slike ting, men mange mennesker i verden begynner å se ting om djevelens makt de aldri har forstått før.


Da vi kom inn på heksedoktor ens rom, så jeg en fin metalltråd, muligens laget av sølv eller gull, hengende fra taket. På enden av denne tråden var det en vakker dolk som sakte beveget seg frem og tilbake. Kvinnen fortalte meg at da mannen hennes kom hit for å tilbe, knelte han på et opphevet sted på gulvet, som et lavt alter, og brente røkelse. Da røyken steg opp og rundt denne dolken, kom alle åndene han tilba og samlet seg rundt ham.


Hun sa: “Du skulle høre det. Noen ganger snakker alle sammen samtidig, og det høres ut som en hel menighet som skravler i vei. Vi kan knapt bo i huset når de har en konferanse i det rommet.” Denne heksedoktoren kontaktet demonene gjennom dolken. Det var symbolet på djevelens makt.


Klarsynte kan bruke andre symboler på djevelens makt, for eksempel en krystallkule eller en kortstokk, for å fortelle en person om livet og fremtiden. Jeg må advare deg om at du kan ha emblemer fra djevelens kraft i ditt eget hjem. Kanskje du ikke forstår hvorfor visse ting skjer med deg der. Kanskje du må ha en "husrens".


Du sier: "Vel, hva kan vi ha?" Det kan være at du har et Ouijabrett. Hvis du gjør det, ta det ut og brenn det i Jesu navn. Det er et symbol på Satans kraft. Det kan være at du har noen profesjonelle spillkort. Nesten hver heksedoktor og spåmann i hele verden bruker dem. De hjelper dem i deres virksomhet. Hvis det stemmer, har du ingen glede av å ha dem i huset ditt!


Kanskje du har en krystallkule. Det kan være et leketøy eller et spill, men det burde ikke være hjemme hos deg. Du burde ødelegge det! På hver hylle du har, kan du ha noen små idoler. Du kan kjøpe nesten hvilket som helst hedensk idol i varehusene i verden i dag.


vår verden har blitt oversvømmet med alle slags idoldukker, buddhaer osv. Jeg hadde en på kontoret mitt, og vi tok et bilde av den tingen som fikk hodet sitt knust. Den lille statuen hadde blitt sendt til oss av en kristen. Vi satte pris på personens tanker om at vi skulle like den og som sendte den hele veien fra Hong Kong, men vi vil ikke vil ha et idol som sitter på kontoret vårt. Så vi ødela det!


Du kan ha noen rariteter du har tatt med hjem fra fremmede land, og har dem plassert rundt om i huset ditt. I mange hjem har jeg sett buddhaer, confucius-dukker og forskjellige hedenske avguder. Jeg tror ikke de bør være i hjemmet til en kristen. Jeg tror vi burde rense dem bort, i Jesu navn.


I Det gamle testamentet var folket veldig forsiktig med bilder, malerier og slike ting. I noen deler av verden er folk fortsatt forsiktige med bilder. For eksempel liker ikke en ortodoks jøde å få tatt bildet sitt. Hvis du vil starte en krangel i Jerusalem, finn en ortodoks jøde med sitt lange skjegg og tradisjonelle klær, og prøv å fotografere ham. Du vil få problemer. Han tror det er en synd å ha det symbolet eller bildet av ham i kameraet eller i dine hender.


Som du vet vil ikke Amish-folkene ha tatt bilder av seg og tillater ikke bilder i hjemmene sine. De ønsker ikke noe symbol rundt som kan føre til at folk går inn i avgudsdyrkelse eller som gir djevelen muligheten til å flytte inn i hjemmene deres.


La oss se på Apostlenes gjerninger 19:19: Også mange av dem som hadde drevet med trolldomskunster, samlet bøkene sine, kom med dem og brente dem mens alle så på. Og de regnet ut verdien av dem, og de fant at den kom opp i 50 000 sølvstykker.


På den tiden var 30 sølvstykker prisen for en slave. Ett stykke sølv var en hel dags lønn for en håndverker. Dette betyr at man med 50000 sølvstykker kunne ha kjøpt 1667 slaver. Det var ingen mennesker i imperiet som var velstående nok til å eie så mange slaver. Hvis et sølvstykke var en håndverkerlønn for en dag, var det her representert totalt 50 000 dager, eller 137 år, med arbeid.


Nå begynner du å innse størrelsen og betydningen av det disse menneskene gjorde. De førte utallige rikdommer ut i gatene og brente dem. De ødela det offentlig, slik at ingenting var igjen. Hvorfor? Fordi disse bøkene representerte djevelens makt, og folket ønsket å kvitte seg med alle spor av forurensning fra demoniske krefter.


Hvis det å ødelegge symbolene på djevelens makt var så viktig og nødvendig den gang, tror jeg ikke det er mindre viktig nå. Vi må lære å gjenkjenne alle symboler på demonmakt og sørge for å ikke gi dem noen plass i våre liv.

KONGENES KONGE, JESUS KRISTUS.

Åndelig krigføringStikkord index


Artikkel index


Lese forslag


Mest lestSøk i våre artikler

Bibelvers etter Tema

Artikkel utvalg


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er  i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Troens Bibelvers

Bli oppmuntret


Lev et Godt og Rettferdig liv fremfor Herren


Hvordan bli fylt med Den Hellige Ånd


Lev godt i Den Hellige Ånd


Lydighet mot Herren


Tilgivende Bibelvers


Familiens Bibelvers


Tolkning av

Matteus 12:45 - Demoner


Synden av Utroskap


Kampbønn for å bryte Demoners juridiske rettigheter


Kampvers 

mot demoniske angrep


Kampvers fra Bibelen


Synderens Bønn


Det grunnleggende om evig frelse


Du har Guds Kraft til å vitne


Faller i ånden som kommer   fra Gud?


    Hvordan bedømme om et Ord er fra Herren


Hva er bønn


Søk Herren


Gud gjør ikke

forskjell på folk


Du er hva du tenker


Nå som jeg er frelst

hva gjør jeg så?


Å bli forvandlet ved å

fornye ditt sinn


Søk etter Guds kunnskap


Be om frelse for

dine nære kjære


Den fullstendige

overgivelsen


Kunnskap og visdom vil hjelpe

å holde deg trygg


Hva er dåpen i

Den Hellige Ånd


Helliggjørelse


I mange rådgivere er det sikkerhet


Den falske doktrine

av universalisme


Søk etter

Guds kunnskap


Den Hellige Ånd

er vår hjelper


4 nivåer av åndelig

krigføring mot

demoniske ånder


Vokse i Guds kunnskap


Prøvelser og trengsler

testing av din tro


Bruk kunnskapen som

Gud vil gi deg