9. Bønn hemmelighet 

Mist ikke motet

Mist ikke motet

Denne neste bønn hemmeligheten vil perfekt følge opp den siste bønn- hemmeligheten. I den siste bønnhemmeligheten, som var Bønn hemmelighet nr.8, viste vi deg hvordan det var definitivt bibelsk å spørre Gud mer enn en gang samme hva din personlige bønnforespørsel måtte være.


Vi ga deg flere gode vers fra Skriften som viser at du kan be alvorlig, intenst og uten opphør.

Vi viste deg hvordan du kan gå inn i en stor, rådende bønnmodus med Gud, hvor du kan prøve å ta tak i Ham, prøve å bryte med Ham og kontinuerlig spørre, søke og banke på med den spesifikke bønn du måtte ha til Ham.


Ved å spørre Gud mer enn en gang, hva nå enn din personlige bønnforespørsel kan være, viser du Gud et nivå av lidenskap, intensitet og ønske om det du ber Ham om.


Som et resultat av å vise den typen lyst, lidenskap, og intensitet til Herren i dine egne personlige bønner til Ham, kan du mange ganger opprette et ønske i Gud om å virkelig ønske å svare på bønnen din.

Men hva du vil finne når du begynner å gå inn i disse tyngre, rådende, bønn- modusene med Herren, er at Han noen ganger ikke vil svare på din bønn- forespørsel - eller i det minste vil han ikke svare på bønnen i den tidsplanen du ville like at Han svarte på den.


Som et resultat av ikke å få noen av dine bønner besvart, vil du begynne å bli motløs, frustrert og utålmodig.


Og før du vet det, vil du kaste inn håndkleet, slutte, og gå av banen og tenke at Gud ikke har noen intensjoner om å ønske å svare på bønnen din - og ikke forstår at Gud kan ha testet din tålmodighet, utholdenhet, og beslutning i den aktuelle saken.


Og dette vil nå lede oss rett inn i den neste store, kraftige bønn hemmeligheten.

Denne neste kraftige bønn hemmeligheten er å ikke miste motet - å ikke slutte - å ikke bli sint og hoppe ut av spillet med Herren.

Denne neste kraftige bønn hemmeligheten kommer direkte fra Jesus selv. Tittelen til dette avsnittet er "Den uhederlige dommers lignelse."


Dette ligner veldig på verset jeg ga deg i Bønn hemmelighet nr.8, som ble kalt "En venn kommer ved midnatt." Dette verset var fra Lukas 11: 5-9.


Dette neste verset vil imidlertid gi oss ytterligere fire nøkkelsetninger som virkelig vil legge til litt mer kjøtt til denne åpenbaringen om at vi kan gå inn i disse mektige, rådende, bønnmodusene med Herren, når situasjonen krever at vi tar denne typen tyngre tilnærming med Ham.


Her er det spesifikke verset hvor denne kraftige åpenbaringen blir gitt til oss av Herren. Det blir gitt til oss i en lignelse.

  • "Så fortalte han dem en lignelse om at de alltid skulle be og ikke miste motet: «I en by var det en dommer som ikke fryktet Gud og som ikke tok hensyn til noe menneske. I samme by var det en enke som stadig på ny kom til ham og sa: ‘Hjelp meg mot min motpart, så jeg kan få min rett.’


Lenge ville han ikke, men til slutt sa han til seg selv: ‘Enda jeg ikke frykter Gud og ikke tar hensyn til noe menneske, får jeg hjelpe denne enken til hennes rett, siden hun plager meg slik, ellers ender det vel med at hun flyr like i synet på meg.’»


Og Herren sa: «Hør hva denne uhederlige dommeren sier! Skulle ikke da  Gud hjelpe sine utvalgte til deres rett, de som roper til ham dag og natt? Er han sen til å hjelpe dem? Jeg sier dere: Han skal sørge for at de får sin rett, og det snart. Men når Menneskesønnen kommer, vil han da finne troen på jorden?»" (Lukas.18:1~8)

Det er fire kraftige nøkkelord i denne lignelsen som gir oss stor åpenbaring og innsikt - med alle fire nøkkelordene som viser oss at vi virkelig kan trykke hardt på Herren på en tyngre type bønneforespørsel. Her er de fire nøkkelsetningene:

  • Bør alltid be


  • Ikke miste motet


  • Fortsette å be


  • Rope ut dag og natt

Alle fire av disse nøkkelfrasene blir bundet til denne kvinnen som ber en uhederlig dommer å hevne henne fra motstanderen hennes. Disse fire nøkkelfrasene er knyttet direkte til en spesiell forespørsel.


Og legg så merke til hva den uhederlige dommeren ender med å gjøre. Denne dommeren er så uhederlig, at han ikke har frykt for Gud eller tar noen form for hensyn til andre mennesker. Som et resultat, vil han i utgangspunktet ikke bry seg om å gi denne kvinnen hennes spesielle forespørsel. Men legg så merke til hvorfor han plutselig kommer til å skifte mening.


Han kommer nå til å forandre seg og gi henne forespørselen på grunn av en hovedgrunn - hennes fortsatte utholdenhet om at han gir denne forespørselen til henne. Han sier at han må gi forespørselen fordi han vil ende opp med å bli trøtt som følge av hennes "kontinuerlige bønner" til ham.


Med andre ord, denne kvinnen vil ikke la denne saken gå, og hun vil fortsette å presse inn og be om ham om forespørselen.


Jesus avslutter så denne kraftige lignelsen om at hvis denne hedningenes uhederlige dommer skal gi denne kvinnens forespørsel på grunn av hennes fortsatte vedholdenhet med ham, så vil Gud Faderen gjøre det samme for alle sine egne!


Legg merke til at Jesus spesifikt starter denne lignelsen med kommandoen om at vi "alltid skulle be", og at vi "ikke miste motet" i våre egne bønner til Gud Faderen.


Ikke å miste motet betyr at vi ikke skal gi opp, og at vi må holde kursen med den spesifikke bønn forespørselen som vi har til Herren, med mindre Han fortelle oss noe annet.


Legg også merke til de to siste nøkkelfrasene hvor vi skal "stadig be" og at vi skal "gråte ut dag og natt." Disse to kraftige uttrykkene viser oss også at vi enten må være med bønnens anmodning med Herren til han svarer på bønnen, eller han kommer tilbake og lar oss vite at han ikke vil svare på bønnen, hva nå hans personlige grunner kan være i den saken.

Så ikke bare må du lære hvordan du går inn i en mektig, rådende, bønne-modus med Herren når situasjonen dikterer å ta denne typen tyngre tilnærming med Ham - men du må også lære å ikke miste motet og gi opp og slutte hvis du ikke få svar på bønnen din så fort som du tror du burde med Herren.

Noen ganger ser Gud på deg og prøver deg på din bønn forespørsel. Han ser på for å se hvor mye du egentlig ønsker svar på bønn forespørselen.


Han ser på og tester deg for å se hvor mye lyst og lidenskap du virkelig vil vise ham ved din "kontinuerlige bønn", ved at du ikke "mister motet" og gir opp, og ved å "gråte ut dag og natt."


Med andre ord ser Gud på deg for å se om du vil gjøre en fortsatt og varig anstrengelse ved å fortsette å be til Ham. Jeg lurer på hvor mange bønner som aldri blir besvart av Herren, fordi noen mistet motet og ga opp etter bare noen få svake bønnforsøk med Ham.


Denne lignelsen fra Jesus og de 4 nøkkelordene i denne lignelsen gir oss alle en stor, kraftig bønn hemmelighet til å kunne bruke med Gud Faderen.


Å ikke miste motet og gi opp kan være en av de viktigste avgjørende faktorene, om ikke den viktigste avgjørende faktoren, på å kunne få noen av dine personlige bønner med Herren mektig besvart.


Her er flere gode eksempler på hvor denne spesielle bønn hemmeligheten virkelig kommer i spill i bønn til Herren. Det er noen situasjoner som er så viktige og så alvorlige at denne typen intense, kraftige og vedvarende bønnstrategi skal brukes med Herren.

1. Ufrelste som vi elsker


Uten tvil, det aller første området som hver eneste kristen burde bruke denne spesielle bønnestrategien med Herren, er i området av noen ufrelste kjære som er i vårt nærmeste nettverk. Dette vil inkludere alle ufrelste familiemedlemmer, personlige venner, naboer og medarbeidere.


Mange kristne har ektefeller, foreldre og til og med noen av sine egne barn som går rundt i denne verden, som fremdeles ikke er frelst ennå.

Alle dine kjære, spesielt noen av dine nært elskede, skal legges øverst på din personlige bønneliste med Herren.


Ingenting, og jeg mener absolutt ingenting, er viktigere enn å få andre reddet og brakt hjem til Herren.


Hver kristen har bare ett skudd, ett vindu, og en mulighet i dette livet til å prøve å få så mange som som mulig frelst før deres dager i solen er slutt.

Hvis du har noen ufrelste kjære som vedholdende nekter å godta Jesus som deres personlige Herre og Frelser, så ville jeg legge dem hver for seg øverst på din personlige bønnliste og bruke denne spesielle bønn strategien for denne situasjonen.


Med andre ord vil du fortsette å be til Gud for deres evige frelse, enten til den dag de bokstavelig talt dør, eller til dagen de endelig aksepterer Jesus som deres Herre og Frelser.


Dette betyr at du kan ende med å be for noen av disse menneskene i 20, 30, 40 eller 50 år - noen ganger bokstavelig talt til dagen de dør og avgår fra dette livet, da noen mennesker faktisk vil bli reddet på deres dødseng med Herren.

Som et resultat kan du aldri gi opp med disse menneskene og "miste motet" med denne spesielle bønn forespørselen.


Livet henger i balanse, og mange av disse menneskers evige destinasjoner kan ende opp avhengig av din egen personlige utholdenhet i din egen personlige bønn med Herren.

2. Tungt avhengige


Med den store mengden narkotikabruk i dette landet og i andre deler av verden, er det mange som er sterkt bundet til noen av de tyngre stoffene som crack, cocain, heroin og meth.


Jeg så nylig et klipp av Dr. Phil-showet. Det var to tvilling jenter i tenårene som hadde gått fra å være helt normale, søte, uskyldige unge jenter til tunge crack-kokain og heroinmisbrukere. Det var så ille at de bokstavelig talt solgte seg på gaten som prostituerte, slik at de kunne få pengene til å fortsette sitt narkotikamisbruk.


De hadde merker og åpne sår over hele ansiktet og kroppens lemmer. De døde sakte og kastes bort.


Det var den mest grafiske og fryktelige visningen av de drastiske effektene som slike tunge stoffer kan ha på menneskekroppen som jeg noensinne har sett.


De visste at de var døende. De visste at det de gjorde var feil. Men dødsgrepet av denne avhengigheten var så sterk og så kraftig at de bokstavelig talt ikke kunne holde seg vekke fra gaten, eller holde seg i noen form for terapi lenge nok til å  bryte avhengigheten av dem.


Ikke bare var det stoffene og effekten av disse som holdt dem fanget, men du vet også at det er demoner som opererer bak kulissene som holder disse unge jentene fanget.


Mange mennesker over hele verden kjemper mot dette problemet med enten sine egne barn, deres egne ektefeller eller noen av sine egne nære venner eller slektninger.


Disse situasjonene er så harde og så alvorlige at jeg tror at enhver kristen som vet om noen som blir holdt i denne typen ekstrem trelldom og fangenskap, burde sette disse menneskene på toppen av deres personlige bønneliste og gå inn i denne mektige, rådende, bønnmodus med Herren til de enten får hjelp og trekker seg ut av disse fryktelige avhengighetene, eller de ender opp døde og forlater dette livet mye tidligere enn det Herren virkelig ville like.


Noen ganger er det slik at det eneste som vil redde og befri disse menneskene fra slik tyngre avhengighet, er Guds overnaturlige kraft. Venner, familiemedlemmer, medisinske behandlinger, psykologisk terapi og rådgivning vil ikke fungere for noen av disse.

Noen av disse avhengighetene har et så sterkt dødsgrep på noen av disse menneskene, at kun Guds overnaturlige kraft vil kunne trekke disse menneskene ut av det og sette dem helt fri fra det.


Og noen ganger er det eneste som vil få Guds overnaturlige kraft til å komme inn i slike ekstreme situasjoner, bønner fra mektige bønnekrigere som vet hvordan de skal gå inn i gapet med Herren - og som vet hvordan de skal holde kursen med vår Herre til noe skjer enten på den ene eller andre måte.

Igjen, hvis noen av dere har noen kjære som er fanget i dødsgrepet av et tyngre narkotika eller som har blitt alkoholist, vil jeg sterkt anbefale at du legger denne personen til din personlige bønnliste og bruker denne spesielle bønn hemmeligheten til det.


Med andre ord, gi aldri opp eller miste motet inntil Gud enten beveger seg for å befri denne personen, eller den personen dør og avgår fra dette livet.

3. Sekter, falske religioner og det okkulte


Et annet veldig tungt og ekstremt område der denne bønn hemmeligheten må bringes til en stor rolle, er i det området der folk har falt i en slags sekt eller falsk religion, noe som er okkult som hekseri eller satanisme, eller er en del av new age bevegelsen.


Alle disse områdene er store demoniske territorier - og enhver person, uansett om de er kristne eller vantro, må bli seriøst bedt for om de har falt under trolldom og innflytelse fra slike onde demoniske grupper og organisasjoner.


Hvis personen er en vantro, vil de være i alvorlig fare for aldri å kunne finne og akseptere Jesus som sin sanne Herre og Frelser på grunn av demonene og de falske trosretningene som er tungt opererende i slike demoniske organisasjoner.


Demoner og medlemmer av disse gruppene vil blinde dem fra den virkelige sannheten i det store bildet, og de vil hjernevaske disse menneskene til å akseptere løgner som kommer rett fra selveste helvete.


Disse situasjonene er ekstreme nødsituasjoner. Hvis du vet om noen som har falt inn i noen av disse demoniske gruppene, bør de også legges til toppen av din personlige bønnliste.


De burde alle bli bedt for til noe skjer enten på den ene eller annen måte med Herren. Dette er en annen ekstrem situasjon som du aldri vil ønske å miste motet for, eller gi opp i dine egne personlige bønner til Herren for deres befrielse og frelse.

4. Terminale sykdommer og Lidelser


Et annet svært tungt område der denne bønn hemmeligheten kan bli tatt i bruk, er i det området hvor noen har blitt diagnostisert med en terminal sykdom eller lidelse. Jeg skal snakke mye mer om denne spesifikke muligheten når jeg skriver en annen bønn hemmelig artikkel med tittelen "Mektig rådende bønn."


Mektig rådende bønn vil være den tyngste av alle bønn hemmeligheter og strategier jeg skal gi deg. Dette vil være et atomvåpen som du kan bruke i ditt eget personlige bønneliv med Herren.


Hvis du har et solid grønt lys fra Den Hellige Ånd for å be om at Gud helbreder noen med en terminal sykdom, så kan denne typen ekstra tung, rådende bønn være det som vil få Gud til å frigjøre sin overnaturlige helbredende kraft i situasjonen.


Og en del av denne ekstra tunge typen rådende bønn er å ikke miste motet og gi opp det du starter opp med Herren - og å holde kursen med Herren til Han enten helbreder personen, eller personen avgår fra dette livet for å være med ham for all evighet.

Konklusjon


Noe av det ovennevnte er bare noen få eksempler på hvor denne spesielle bønn hemmeligheten kan bringes inn i spillet. Igjen, her er de 4 hovednøkkelfrasene som Jesus selv gir oss i den ovennevnte lignelse:

  • Bør alltid be


  • Ikke miste motet


  • Fortsette å be


  • Rope ut dag og natt

Sett alle 4 av disse kraftige setningene i sammenheng med denne lignelsen om den utholdende enken, og hvor Jesus forteller oss alle høyt og klart at vi kan gå inn i en stor, rådende, bønnsmodus med Gud Faderen når vi står overfor en tyngre type uønsket situasjon som beskrevet i eksemplene ovenfor.


Vi kan kontinuerlig be dag og natt til Herren når vi møter en tung stormsky som enten kan komme direkte til oss eller noen andre vi kjenner - og vi kan be med intensjon om aldri å gi opp eller noensinne å miste motet - noe som betyr at vi kan be at gud enten beveger seg for å svare på bønnen, eller at han forteller oss å la saken gå for hva hans personlige grunner kan være for situasjonen.


Dette er en annen ekstremt kraftig bønn hemmelighet å legge til ditt eget personlige arsenal med Herren.

Profesjonelle idrettsutøvere har funnet ut at sta utholdenhet, - og det å aldri gi opp, eller miste motet er en av hovednøklene til å bli en god profesjonell idrettsutøver. Og du kan også legge til denne kraftige bønne hemmeligheten i ditt eget personlige bønneliv med Herren, så du kan lære å bli en mektig bønnkriger for Ham!

KONGENES KONGE, JESUS KRISTUS.

Bønn & VersStikkord index


Artikkel index


Lese forslag


Mest lestSøk i våre artikler

Bibelvers etter Tema

Artikkel utvalg


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Farene ved Hypnose


Farene ved Automatisk skriving


Gud vil støtte

deg fullt ut!


Når Gud føles langt

borte fra oss


Død og Liv er  i

Tungens Makt


Kristne og

internettPornografi


Troens Bibelvers

Bli oppmuntret


Lev et Godt og Rettferdig liv fremfor Herren


Hvordan bli fylt med Den Hellige Ånd


Lev godt i Den Hellige Ånd


Lydighet mot Herren


Tilgivende Bibelvers


Familiens Bibelvers


Tolkning av

Matteus 12:45 - Demoner


Synden av Utroskap


Kampbønn for å bryte Demoners juridiske rettigheter


Kampvers 

mot demoniske angrep


Kampvers fra Bibelen


Synderens Bønn


Det grunnleggende om evig frelse


Du har Guds Kraft til å vitne


Faller i ånden som kommer   fra Gud?


    Hvordan bedømme om et Ord er fra Herren


Hva er bønn


Søk Herren


Gud gjør ikke

forskjell på folk


Du er hva du tenker


Nå som jeg er frelst

hva gjør jeg så?


Å bli forvandlet ved å

fornye ditt sinn


Søk etter Guds kunnskap


Be om frelse for

dine nære kjære


Den fullstendige

overgivelsen


Kunnskap og visdom vil hjelpe

å holde deg trygg


Hva er dåpen i

Den Hellige Ånd


Helliggjørelse


I mange rådgivere er det sikkerhet


Den falske doktrine

av universalisme


Søk etter

Guds kunnskap


Den Hellige Ånd

er vår hjelper


4 nivåer av åndelig

krigføring mot

demoniske ånder


Vokse i Guds kunnskap


Prøvelser og trengsler

testing av din tro


Bruk kunnskapen som

Gud vil gi deg


Jezebels Mest

Typiske Kjennetegn


Guds folk er ødelagt av

mangel på kunnskap


Beordre demoner om å tre tilbake så du kan

vitne riktig for noen


All kunnskap og visdom

kommer direkte fra Gud


Jezebels ånd


Kunnskap og visdom er

bedre enn alle materielle

ting i denne verden


Tegn på Demonisering


Demoners

juridiske rettigheter


Gå med andre vise

mennesker


Åndelig krigføringsverktøy


Bær ikke Nag til Herren


Hvordan tilbe Gud i Ånden


Kan en Kristen miste

sin frelse ?


Hvordan gjøre en selvbefrielse

fra Demoner


Frykten for Herren er begynnelsen av å motta kunnskap og visdom


Helliggjørelse


Hvorfor oppfører noen

kristne seg så dårlig


Åndelig Krigføring


Kunnskap, forståelse

og visdom


Bønnhemmeligheter


Et vist menneske vil ikke være partisk i dømming


Prøvelser og trengsler

testing av din tro


Endetiden

og Antikrists fall


Kunnskap og Visdom

er bedre enn alle....


Velg dine venner nøye


All kunnskap og visdom kommer direkte fra Gud


Frykten for Herren


Den Hellige Ånd


Den fullstendige overgivelsen


Kjærlighetens Kraft


Historien om Adam & Eva


Historien om Kong Salomo


Slutt aldri å høre på rettledning


Hvordan høre Guds stemme


Vokse i Guds kunnskap


Søk etter kunnskap

om Gud


Den Hellige Ånd er vår Hjelper, Lærer og Guide


Hvorfor verden

hater Jesus


Hold deg ydmyk når Gud begynner å frigjøre sin kunnskap til deg


Helbredende vers

fra Bibelen


Positiv tenkning


Satan`s store løgn


Vitnesbyrd - Narkotika, New Age og Demoner


Når frykt styrer livet ditt


Alt du trenger å vite om faste


Befrielse fra satanisme


Gud vil hjelpe deg med dine syndområder


100+ Spørsmål & Svar om Åndelig Krigføring


Hvordan gjenkjenne symboler på demonmakt?


Positiv tenkning