Kunnskapsordet

-gave fra Åndens bibelvers

HolySpirit.no Logo

Denne første gaven jeg vil snakke om, er den jeg tror vil manifestere seg mest i ditt daglige liv med Herren.


Når Gud har absolutt perfekt kunnskap om alle ting, og med oss har kunnskaps nivåer som er helt ufullkomne og begrensede, betyr dette at vi alle må få kunnskapsord fra Herren på en veldig regelmessig og hyppig basis for å kunne trygt reise gjennom dette livet.

Som sådan tror jeg at Den Hellige Ånd virkelig vil manifestere denne spesifikke gaven med mye frekvens i ditt daglige liv hvis du kan lære å plukke det opp fra ham når det kommer inn.


Jeg tror at Den Hellige Ånd faktisk manifesterer denne gaven mye mer enn folk innser, men de klarer ikke å innse det eller hente det når det kommer fram, fordi

de aldri har blitt lært at den Hellige Ånd kan gjøre dette for dem i første plass.


Ordet om kunnskap er rett og slett den Hellige Ånd som overfører sin    spesifikke kunnskap til deg om noe som du ikke ville ha noen evne til å kunne vite om med dine egne begrensede intelligens- og kunnskapsnivåer.


Det er overnaturlig kunnskap og innsikt som blir gitt direkte til deg av Den Hellige Ånd selv, ikke av ditt eget sinn eller dine egne intelligensnivåer.


Disse kunnskapsordene som du kan motta direkte fra Den Hellige Ånd, kan bokstavelig talt dekke et uendelig antall ting i ditt daglige liv.


De kan dekke alt fra noe veldig trivielt, for eksempel hvor du har mistet bilnøklene dine, for å gi deg livreddende kunnskap om hvordan du kan løse en forestående krise eller ulykke.


Her er noen konkrete eksempler på hvor du kan motta et direkte kunnskapsord fra Den Hellige Ånd som dekker omtrent alt i ditt daglige liv:

 • Hvordan løse et matteproblem på skolen hvis du er student.

 

 • Hvordan løse et bestemt problem på din arbeidsplass.


 • Hvor du kanskje har ligget bilnøklene dine.


 • Kunnskap om hva et bestemt skriftvers kan bety og hvordan det kan gjelde for ditt eget personlige liv.                                 


 • Hvordan riktig vitne til et ufrelst familiemedlem.

 

 • Hvordan løse en sivil tvist.


 • Hvordan starte en ny bedrift.


 • Hvor skal du se etter den neste nye jobben hvis du nettopp har blitt   sagt opp.


 • Hvem Gud vil at du skal gifte deg med i dette livet.


 • Hvordan rådgi noen som nettopp har hatt en tragedie som slo dem med full kraft.


 • Hva ditt spesifikke kall i Herren kommer til å være i dette livet.


 • Ord av kunnskap om at Gud ønsker å helbrede noen av en bestemt sykdom.

Som du kan se fra slike eksempler, er det bokstavelig talt ingenting som Den Hellige Ånd ikke kan delta i, i ditt eget personlige liv, hvor han kan gi deg kunnskap om hvordan du skal håndtere noe som du for øyeblikket arbeider med, eller gi deg et kunnskapsord for å hjelpe noen andre med hva de gjør på sin side.


Med våre egne kunnskapsnivåer som er så begrensede, så ufullkomne og så ufullstendige, trenger vi alle kunnskapsord fra Herren med jevne mellomrom i  livet, slik at vi kan komme gjennom livet i ett stykke, og komme til hvor vi må gå i våre guddommelige skjebner med Ham.


Hvordan overfører egentlig den Hellige Ånd kunnskapen til oss? Jeg tror først og fremst at om Han vil formidle et kunnskapsord til oss, er det gjennom det indre kjennskap.


Bibelen sier at Den Hellige Ånd vil bære "vitne" med våre menneskelige ånder.


Dette indre vitne er det jeg kaller den indre kjennskap. Plutselig får du en uten tvil type viten om kunnskapen som Han prøver å overføre til deg. Det kan komme i form av en tanke eller et inntrykk i tankene dine, eller muligens komme i form av en visjon eller et bilde i tankene dine.


Jeg har funnet ut fra personlig erfaring at Den Hellige Ånd elsker å formidle kunnskap gjennom disse bildene, som er virkelig visjoner i tankens øye. Disse bildene kan brukes til å gi deg litt informasjon og kunnskap om hva han prøver å gi deg kunnskap om.


De sier at et bilde er verdt tusen ord, og noen ganger kan mye mer informasjon og kunnskap bli formidlet til deg ved hjelp av et enkelt bilde i stedet for at han prøver å gi deg alle ord eller setninger, avhengig av nøyaktig hva du har å gjøre med.


Det eneste problemet med disse bildene i tankene dine er at du må lære å skille forskjellen mellom når en visjon kommer inn fra Den Hellige Ånd og når en visjon kommer inn fra din egen naturlige fantasi, da din egen naturlige fantasi har kraften og evnen til å fremheve sine egne mentale bilder i øynene dine.


Over tid kan Den Hellige Ånd lære deg hvordan du skal skille mellom de to hvis du virkelig vil at han skal gjøre dette for deg. Dette er noe du kan lære å gjøre med Ham gjennom en prosedyre av prøving og feiling.


Tenk på forgreningene og mulighetene med bare denne spesielle gaven alene - at Den Hellige Ånd selv kan overføre sin egen guddommelige kunnskap til deg om noe du ikke kan løse eller finne ut på egenhånd.


Dette er grunnen til at denne spesielle gaven er så viktig og så nødvendig i disse dager og tider, da de fleste av oss alltid står overfor noen slags veisperringer eller hindringer regelmessig i vårt daglige liv.


Som sådan trenger vi alle kunnskapen fra Gud som strømmer gjennom oss, så vi kan klare oss gjennom alle disse hindringene, og deretter komme til hvor vi trenger å gå med Herren og fullføre alt som Han vil like for oss å gjøre for Ham I dette livet.


Derfor forteller Bibelen oss at "uten kunnskap" kan vi visne og gå i fangenskap i dette livet. Og noen ganger kan kun den overnaturlige kunnskapen fra Gud hjelpe oss med å holde oss borte fra ødeleggelsens vei i dette livet, siden våre egne kunnskaper og intelligensnivåer er så ufullkomne og så begrensede.