Mildhet

-frukt fra Åndens bibelvers

HolySpirit.no Logo

Som følge av at flere mennesker er utålmodige, har korte lunter, og med alle som alltid har det travelt - har mange mennesker mistet evnen til å behandle andre med mildhet og respekt.


Et snilt ord, en snill handling til en annen person kan virkelig gjøre underverker for dem. Når du virkelig studerer Jesu liv i Det nye testamente, kan du bare virkelig fortelle hvor snill Han alltid var med andre mennesker i Hans omgang med dem. 

Jesus er uten tvil den ultimate rollemodellen for oss alle og var en som fulgte og opererte i alle de 9 fruktene av Den Hellige Ånd.

Egenskapen av mildhet vil gå hånd i hånd med kjærlighetens egenskap. Når den Hellige Ånd begynner å overføre sin kjærlighet til deg, vil egenskapen på mildhet følge tett sammen med den. Det vil da bli mye lettere for deg å kunne være snill mot andre når Guds kjærlighet begynner å strømme mer inn i din personlighet.


Du kan ikke hjelpe for å være mer snill mot andre hvis Guds kjærlighet flyter gjennom deg. Det er derfor kjærlighetens egenskap må være den viktigste egenskapen som du virkelig skal konsentre deg om å få mer av fra Den Hellige Ånd. Når Guds kjærlighet begynner å strømme og operere gjennom deg for å berøre andre, begynner mange av de andre fruktene av den Hellige Ånd å følge etter som i en domino-effekt.


Her er noen av de forskjellige definisjonene av hva ekte mildhet handler om:

1. Kvalitet eller tilstand av å være snill.


2. Den faste kjærligheten som opprettholder relasjoner gjennom nådig hjelp i tider med behov.


3. Hjertegodhet, hjelpsom, god, nådig, hyggelig.


4. Kjærlighet for menneskeheten, gjestfrihet, godhetstiltak, villighet til å hjelpe, menneskelig vennskap, velvilje, å tenke på andre


5. Godhet i aksjon, disponere søthet, vennlighet når en håndterer andre, elskverdighet .


6. Evnen til å handle for velferden til dem som beskatter tålmodigheten din.

Som du kan se fra noen av disse forskjellige definisjonene, er dette en meget vakker egenskap å få overført opp i din sjel og personlighet ved Den Hellige Ånd. Ikke bare vil du kunne berøre andre med denne gudfylte egenskap, men du vil også kunne berøre deg selv - fordi du vil føle deg så mye bedre med deg selv hvis du kan lære å behandle andre med mye mer vennlighet og respekt i dine daglige gjøremål og omgang med dem