Helbredende vers fra Bibelen

Grådighetens synd

Jeg vet at dette neste emnet vil være veldig følsomt for mange mennesker i denne tid, da det er mange i vårt samfunn som er grovt overvektige.


For mange av disse menneskene er det visse funksjonsfeil i kroppen som forårsaker denne unormale vektøkningen.

Men for mange andre er denne vektøkningen blitt et resultat av bare grådighet - generell overspising, og overspising av feil type mat.

Med alle de gode næringsinformasjonene som nå er tilgjengelige, vet vi alle hva disse dårlige matvarer er. Det er også massevis av lærerikt materiale der ute, som viser oss hva de gode matvarene er og om hvordan vi skal strukturere kostholdet vårt for å ta vekk mye av denne overvekten.


Men for hva deres personlige grunner kan være, mange som er overvektige bryr seg ikke om at de overspiser og at de er grovt overvektige.


Gud kan ha strevet med dem, og forsøkt å få dem til å få sine spisevaner under bedre kontroll. Men før eller senere vil menneskekroppen nå grensen for hvor mye misbruk den tåler, spesielt i det området hvor vi mater den, og så kommer nedbrytingen. En kreft kan sette inn eller et stort hjerteinfarkt kan oppstå.


Det er mange forskjellige typer lidelser og sykdommer som kan slå kroppen din ut hvis du ikke spiser riktig og tar deg ordentlig av den.


Bibelen forteller oss at våre kropper er Den Hellige Ånds tempel. Som sådan tror jeg Gud Faderen vil at vi skal ta vare på dem. Hvis vi ikke gjør det, og vi nektet å høre på hans advarsler og råd - så kan Gud velge å ikke ville helbrede deg hvis du ender med å få en alvorlig sykdom som følge av bevisst overspising og misbruk av kroppen din over alle disse år.


Da ingen av oss er perfekte, tror jeg at det er en viss grad av slakk med Gud Faderen for noen av våre svakheter og karakterfeil. Men hvor vi kommer i store problemer med Herren, er når vi begynner å tøye strikken for langt med Ham og tråkke forbi de slakke linjene der vi ikke skal gå.


Jeg tror det er en slakk linje som fungerer i hvordan vi tar vare på kroppene våre. Jeg er sikker på at Gud har det bra med en viss overflødig kroppsvekt på grunn av våre egne naturlige mangler. Men hvor vi kommer i vanskeligheter, er når vi begynner å gå forbi våre egne individuelle slakke linjer med Ham.


Hvis det skulle skje, vil Gud begynne å gi deg store advarselssignaler og signaliserer at du kommer for langt fra basen. Hvis du etter en viss tid ikke tar vare på disse advarslene, og fortsetter å gå i den retningen du går - så kan Gud trekke hånden Sin tilbake fra deg, og du kan da ende opp med en alvorlig lidelse eller sykdom.


Husk - noen av de tidligere nevnte versene sier at hvis du gjør det som er riktig i Herrens øyne - så vil han ikke sette noen av disse sykdommene på deg. Å gå imot Herren ved å overspise og misbruke kroppen din, er ikke det som er rett i Herren, og han kan dermed trekke sin hånd av beskyttelse mot deg og ditt liv.


Jeg vil forlate deg med et veldig interessant vers som forteller oss at vi bare skal spise det vi virkelig trenger for at vi ikke skal bli fylt med det og kaster opp. Med andre ord, kan du bli fysisk syk ved overspising.

Finner du honning, så spis bare det du trenger, ellers blir du for mett og må kaste opp.